Goisot henter Chardonnay-druerne til denne Côtes d'Auxerre fra en biodynamiskdyrket parcel på 1,40 ha. i vinmarken "Gueules de Loup", med vinstokke som er over 40 år gamle, og med… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
329,00 DKK
Som det ofte er tilfældet hos mange små vinavlere i Frankrig, arbejder også flere generationer sammen hos Goisot, nemlig forældrene Jean-Hugues og Ghislaine samt sønnen Guilhem og dennes hustru, Marie. Familiens ejendom ligger i den lille middelalderlandsby Saint-Bris le Vineux i den nordligste del af Bourgogne lige sydøst for byen Auxerre. Den har været i familien Goisots eje i mange generationer siden det 14. århundrede, og Jean-Hugues overtog således gården efter sin far i 1979.
Domaine Goisot har i mange år praktiseret en miljøvenlig dyrkning i vinmarkerne, og det var derfor en stor glæde for familien at opnå den økologiske certificering (ECOCERT) i 2001. Filosofien med at passe godt på naturen fik yderligere substans, da man gik over til biodynamiske dyrkningsmetoder, og i 2005 – samme år som sønnen Guilhem indtrådte i firmaet – fik Domaine Goisot således sin biodynamiske certificering (DEMETER).
Familien Goisot ejer i dag 30 ha. vinmarker fordelt i kommunerne Saint-Bris, Irancy og Chablis. Far og søn arbejder utrætteligt for at producere den bedst mulige kvalitet: Udbyttet holdes generelt meget lavt, der praktiseres homøopatiske og naturlige metoder i markerne, og der høstes udelukkende med håndkraft.
Goisots filosofi er klassisk ’minimalistisk’ med brug af druernes egen naturlige gær samt en lang og skånsom forædlingsproces, inden vinen frigives. Vinene bliver hverken klareret eller filtreret.
Som det ofte er tilfældet hos mange små vinavlere i Frankrig, arbejder også flere generationer sammen hos Goisot, nemlig forældrene Jean-Hugues og Ghislaine samt sønnen Guilhem og dennes hustru, Marie. Familiens ejendom ligger i den lille middelalderlandsby Saint-Bris le Vineux i den nordligste del af Bourgogne lige sydøst for byen Auxerre. Den har været i familien Goisots eje i mange generationer siden det 14. århundrede, og Jean-Hugues overtog således gården efter sin far i 1979.
Domaine Goisot har i mange år praktiseret en miljøvenlig dyrkning i vinmarkerne, og det var derfor en stor glæde for familien at opnå den økologiske certificering (ECOCERT) i 2001. Filosofien med at passe godt på naturen fik yderligere substans, da man gik over til biodynamiske dyrkningsmetoder, og i 2005 – samme år som sønnen Guilhem indtrådte i firmaet – fik Domaine Goisot således sin biodynamiske certificering (DEMETER).
Familien Goisot ejer i dag 30 ha. vinmarker fordelt i kommunerne Saint-Bris, Irancy og Chablis. Far og søn arbejder utrætteligt for at producere den bedst mulige kvalitet: Udbyttet holdes generelt meget lavt, der praktiseres homøopatiske og naturlige metoder i markerne, og der høstes udelukkende med håndkraft.
Goisots filosofi er klassisk ’minimalistisk’ med brug af druernes egen naturlige gær samt en lang og skånsom forædlingsproces, inden vinen frigives. Vinene bliver hverken klareret eller filtreret.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Goisot henter Chardonnay-druerne til denne Côtes d'Auxerre fra en biodynamiskdyrket parcel på 1,40 ha. i vinmarken "Gueules de Loup", med vinstokke som er over 40 år gamle, og med en eksponering mod syd og sydvest. Højden er på ca. 270 m.o.h., og undergrunden er meget klassisk for området, med mergel, kalksten med masser af fossiler (bl.a. østers), ler og muld.
I kælderen praktiseres en naturlig vinificering, med en gæring med druernes egne gærceller, en spontan malolaktisk gæring, en naturlig bundfældning og ingen filtrering. Både gæringen og den efterfølgende modning i 13-15 måneder foretages på træfade af fransk eg. Størrelsen og oprindelsen for disse fade er udvalgt, så de ikke giver tørre eller aggressive vine. Af samme grund undgår man omrøringer under hele processen.
Côtes d'Auxerre Blanc Bio "Gueules de Loup" har en flot strågylden farve. I duften finder man elegante nuancer af akacieblomster, citrusfrugter og modne, tropiske frugter. I smagen finder man både sprøde nuancer af hvide ferskner, litchi og passionsfrugter samt ananaskirsebær, mango, kanel og vanilje. Vinen har en god harmoni mellem tørhed, mineralitet og elegance.
Vinen egner sig fint til fjerkræ, lyst kød, fisk og skaldyr. Nyd den i sin ungdom eller lad den ligge i nogle år, hvorved den vil vinde i kompleksitet og dybde. Serveringstemperatur: 10-12°C
Fisk
Kylling
Skaldyr
Sushi
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle