Rennina Brunello di Montalcino laves på Sangiovese Grosso-druer, som kommer fra tre parceller (Pian dei Cerri, Castagno Vecchio og Santo Pietro) på i alt ca. 12 ha. fordelt på et… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
1.949,00 DKK
Pieve di Santa Restituta er en ejendom med en lang historie. Navnet ”Pieve” (italiensk for landsbykirke) kommer fra den smukke kirke midt på ejendommen, som er tilegnet helgenen, Santa Restituta, der led en martyrdød i Kartago. I slutningen af det 4. årh. byggede nogle af hans tilhængere en kirke, som blev renoveret i romansk stil i det 12. årh. Fra samme periode (1132) finder man også de første skrifter, der fortæller om vindyrkning på ejendommen, idet man heri beretter om stedets vine, der bliver foræret til biskoppen af Arezzo.
I 1972 faldt en forretningsmand fra Brescia, Roberto Bellini, for stedets charme og købte ejendommen med tilhørende vinmarker. Et stort restaureringsarbejde blev igangsat på bygningerne og i markerne, og der blev også udvidet på bygningssiden. I flere år producerede man efterfølgende en fremragende Brunello di Montalcino under navnet ”La Chiesa di Santa Restituta”.
I 1994 indgik Roberto Bellini et partnerskab med Angelo Gaja, som på dette tidspunkt gerne ville udvide sine vinaktiviteter i Piemonte med vinproduktion i Toscana, og ejendommen blev efterfølgende omdøbt til ”Pieve di Santa Restituta”. Sidenhen overtog Gaja det fulde ejerskab af ejendommen, som i dag udgør 25 ha. udelukkende beplantet med Sangiovese-druer. Druerne bliver brugt til at producere stedets to top-Brunello’er ”Sugarille” og ”Rennina”, og siden 2005 også en ”almindelig” Brunello di Montalcino.
Det er vel ikke nogen overraskelse, at Gaja her på Pieve di Santa Restituta laver nogle af de absolut bedste og fornemmeste Brunello di Montalcino-vine, som tilmed rangerer blandt de bedste fra hele Italien!
Pieve di Santa Restituta er en ejendom med en lang historie. Navnet ”Pieve” (italiensk for landsbykirke) kommer fra den smukke kirke midt på ejendommen, som er tilegnet helgenen, Santa Restituta, der led en martyrdød i Kartago. I slutningen af det 4. årh. byggede nogle af hans tilhængere en kirke, som blev renoveret i romansk stil i det 12. årh. Fra samme periode (1132) finder man også de første skrifter, der fortæller om vindyrkning på ejendommen, idet man heri beretter om stedets vine, der bliver foræret til biskoppen af Arezzo.
I 1972 faldt en forretningsmand fra Brescia, Roberto Bellini, for stedets charme og købte ejendommen med tilhørende vinmarker. Et stort restaureringsarbejde blev igangsat på bygningerne og i markerne, og der blev også udvidet på bygningssiden. I flere år producerede man efterfølgende en fremragende Brunello di Montalcino under navnet ”La Chiesa di Santa Restituta”.
I 1994 indgik Roberto Bellini et partnerskab med Angelo Gaja, som på dette tidspunkt gerne ville udvide sine vinaktiviteter i Piemonte med vinproduktion i Toscana, og ejendommen blev efterfølgende omdøbt til ”Pieve di Santa Restituta”. Sidenhen overtog Gaja det fulde ejerskab af ejendommen, som i dag udgør 25 ha. udelukkende beplantet med Sangiovese-druer. Druerne bliver brugt til at producere stedets to top-Brunello’er ”Sugarille” og ”Rennina”, og siden 2005 også en ”almindelig” Brunello di Montalcino.
Det er vel ikke nogen overraskelse, at Gaja her på Pieve di Santa Restituta laver nogle af de absolut bedste og fornemmeste Brunello di Montalcino-vine, som tilmed rangerer blandt de bedste fra hele Italien!
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Rennina Brunello di Montalcino laves på Sangiovese Grosso-druer, som kommer fra tre parceller (Pian dei Cerri, Castagno Vecchio og Santo Pietro) på i alt ca. 12 ha. fordelt på et område, som allerede i år 715 var registreret under navnet Rennina. Vinmarkerne ligger i en højde af ca. 300 m., vender mod sydvest og er anlagt på en jordbund af kalk, sand, ler og tuf. Vinstokkene er plantet i 1972.
Sangiovesedruen er gæret i ståltanke. Efter endt malolaktisk gæring er vinen modnet i et år på barriques (225 l.) lavet af fransk og europæisk egetræ efterfulgt af et år på nyere klassiske store fade (20-30 hl.). Efter aftapningen bliver vinen yderligere gemt minimum to år i kælderen inden den frigives.
Vinen har en meget mørk farve, og i duften finder man rene og meget fyldige aromaer af modne skovbær og solbær samt delikate krydderier. På grund af en rigere undergrund på de tre parceller hvor Rennina kommer fra, er vinen sammenlignet med Sugarille en smule rundere og knap så tanninrig. I smagen er vinen meget intens og kompleks med en god balance mellem alkohol og en meget blød tannin. Her finder man både struktur og charme - og i øvrigt et ganske godt gemmepotentiale.
Rennina ville egne sig fint til f.eks. vildt, grillet okse- eller kalvekød eller til kraftige lammeretter.
Kalv
Lam
Okse
Råvildt
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle