Efter et køligt og vådt forår i 2016, som sikrede gode vandreserver i dybden, oplevede man en perfekt, varm sommer, som gav god blomstring og druedannelse. Den ekstremt tørre… Læs mere
909,00 DKK
Champagne Louis Roederer er grundlagt i 1776 og er et af de sidste store og eksklusive champagnehuse, som stadig er familieejet – aktuelt under ledelse af Frédéric Rouzaud, som er 7. generation. Firmaet befinder sig i en meget privilegeret situation, da familien gennem alle årene løbende har udvidet deres markbesiddelser, så de nu ejer hele 250 ha. (420 parceller!) af de absolut bedste marker i Champagne – alle klassificeret som Grand Cru eller Premier Cru. Markerne ligger nogenlunde ligeligt placeret i de 3 bedste regioner i Champagne – Montagne de Reims, Vallée de la Marne og Côte des Blancs.
Louis Roederer har i mange år gradvist søgt at tilrette deres produktion efter de mest bæredygtige principper – herunder økologisk/biodynamisk dyrkning. Man har også søgt at øge biodiversiteten ved bl.a. at plante hække og frugttræer i og omkring vinmarkerne samt etableret bistader. I forhold til de aktuelle klimaforandringer har huset iværksat et enestående bevaringsprogram, det eneste af sin slags i Frankrig, for bl.a. deres genetiske plantearv med henblik på at udvælge de mest modstandsdygtige vinstokke. Forsøg med nye (gamle) druesorter er også en del af programmet.
Champagne Louis Roederer har i mange år befundet sig på den absolutte top i Champagne, og ingen huse her nyder i dag vel større anseelse end netop Louis Roederer.
Champagne Louis Roederer er grundlagt i 1776 og er et af de sidste store og eksklusive champagnehuse, som stadig er familieejet – aktuelt under ledelse af Frédéric Rouzaud, som er 7. generation. Firmaet befinder sig i en meget privilegeret situation, da familien gennem alle årene løbende har udvidet deres markbesiddelser, så de nu ejer hele 250 ha. (420 parceller!) af de absolut bedste marker i Champagne – alle klassificeret som Grand Cru eller Premier Cru. Markerne ligger nogenlunde ligeligt placeret i de 3 bedste regioner i Champagne – Montagne de Reims, Vallée de la Marne og Côte des Blancs.
Louis Roederer har i mange år gradvist søgt at tilrette deres produktion efter de mest bæredygtige principper – herunder økologisk/biodynamisk dyrkning. Man har også søgt at øge biodiversiteten ved bl.a. at plante hække og frugttræer i og omkring vinmarkerne samt etableret bistader. I forhold til de aktuelle klimaforandringer har huset iværksat et enestående bevaringsprogram, det eneste af sin slags i Frankrig, for bl.a. deres genetiske plantearv med henblik på at udvælge de mest modstandsdygtige vinstokke. Forsøg med nye (gamle) druesorter er også en del af programmet.
Champagne Louis Roederer har i mange år befundet sig på den absolutte top i Champagne, og ingen huse her nyder i dag vel større anseelse end netop Louis Roederer.
Efter et køligt og vådt forår i 2016, som sikrede gode vandreserver i dybden, oplevede man en perfekt, varm sommer, som gav god blomstring og druedannelse. Den ekstremt tørre periode fra slutningen af august til slutningen af høsten (15. september - 1. oktober), gav druerne perfekte modningsforhold, samtidig med, at vinstokkene kunne hente vand i undergrunden. Pinot Noir-druerne opnåede en sjælden frugtkoncentration og en meget velouragtig stil. Chardonnay-druerne gav præcise, strukturerede og let mineralske vine. En flot balance!
2016 er lavet på 68% Pinot Noir og 32% Chardonnay fra Cru-markerne nær Verzy og Chouilly i Montagne. Efter den alkoholiske gæring gennemgik 5% af vinen en malolaktisk gæring, og derefter blev 33% af vinen modnet på træfade. 2. gæringen på flaske varede i 4 år.
Vinen har en flot gylden farve og små, vedvarende bobler. I duften er det Pinot Noir-karakteren, som dominerer, med klassiske toner af ribs, hindbær og fuglekirsebær, som de berømte vinmarker i Montagne-området er kendt for. Derefter følger Chardonnay-nuancer af abrikoser, hvide ferskner og hvid peber. I smagen er 2016 kendetegnet ved stor frugtighed, en cremet stil samt nerve og friskhed – ”man bider nærmest i frugten”, som man udtrykker det hos Roederer. I eftersmagen fornemmer man en fantastisk harmoni mellem fylde, kompleksitet, fedme og en lækker appetitvækkende friskhed, mineralitet og charme, som er klassisk for Roederers ”Vintage”. Vinen hører til de kraftige champagner hos Roederer og kan derfor sagtens serveres både som aperitif og til fx lyst kød.
Efter et køligt og vådt forår i 2016, som sikrede gode vandreserver i dybden, oplevede man en perfekt, varm sommer, som gav god blomstring og druedannelse. Den ekstremt tørre periode fra slutningen af august til slutningen af høsten (15. september - 1. oktober), gav druerne perfekte modningsforhold, samtidig med, at vinstokkene kunne hente vand i undergrunden. Pinot Noir-druerne opnåede en sjælden frugtkoncentration og en meget velouragtig stil. Chardonnay-druerne gav præcise, strukturerede og let mineralske vine. En flot balance!
Aperitif
Fisk
Østers
Skaldyr
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle