2022 CABERNET SAUVIGNON ESTATE Mendoza, Kaiken Estate, Argentina
  • Argentina
    Argentina
  • Indhold 75 cl
  • Alkohol 14%

Vinen er lavet på 95% Cabernet Sauvignon og 5% Malbec fra Kaikens vinmarker i Agrelo (950 m.o.h.), hvor hovedparten af stokkene er over 50 år gamle. Høsten foregår manuelt i 15… Læs mere

Anmeldelser

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

109,00 DKK

På lager (100+.)

Kaiken Wines

I 2001 tog Montes, der havde sat Chile på det vinøse verdenskort inden for kvalitetsvin, springet over Andesbjergene og grundlagde Kaiken i Mendoza, Argentina. Ambitionen var at kombinere det utrættelige fokus på kvalitet, der havde ført Montes-vinene i Chile op i en klasse for sig selv, med det unikke terroir i Argentina og således forene det bedste fra begge lande. Navnet ”Kaiken” blev valgt, da det samtidig er navnet på en lokal vildgås, der på symbolsk vis (også) foretager en grænseoverskridende og udfordrende ”rejse” hen over Andesbjergene mellem de to lande.

Kaiken fokuserer (naturligvis!) primært på ”nationaldruen” i Argentina, Malbec, men som hos Montes i Chile dyrker man også en del af de såkaldte ”internationale” druevarianter. Man har vinmarker i tre forskellige områder: Vistaalba, der ligger i Lujan de Cuyo – 1.050 meter over havet, hvor man bl.a. har Malbec plantet tilbage i 1910(!), Agrelo, hvor markerne på 70 ha. ligger i 950 meters højde beplantet i 2005/06 med Malbec, Cabernet Sauvignon, Syrah, Bonarda og Petit Verdot og endelig i Vistaflores, hvor man har 150 ha., som ligger i imponerende 1.250 meters højde beplantet i 2011 med Malbec, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot og Cabernet Franc.

Vineriet ligger i Vistaalba og er bygget i 1920. Der er en kapacitet til ikke mindre end 7 mio. liter vin, men det er primært fordelt i mindre tanke på 10-30.000 liter, hvor de forskellige vine laves og lagres. Selv om vineriet er af ældre dato, er det uhyre funktionelt og lever fuldt ud op til alle de krav, som den nutidige ønologiske praksis foreskriver. Inden aftapning lagres langt hovedparten af vinene i den imponerende fadkælder, som rummer over 1500 træfade!

Mendoza

Indhold Kommer snart

Kaiken Wines

I 2001 tog Montes, der havde sat Chile på det vinøse verdenskort inden for kvalitetsvin, springet over Andesbjergene og grundlagde Kaiken i Mendoza, Argentina. Ambitionen var at kombinere det utrættelige fokus på kvalitet, der havde ført Montes-vinene i Chile op i en klasse for sig selv, med det unikke terroir i Argentina og således forene det bedste fra begge lande. Navnet ”Kaiken” blev valgt, da det samtidig er navnet på en lokal vildgås, der på symbolsk vis (også) foretager en grænseoverskridende og udfordrende ”rejse” hen over Andesbjergene mellem de to lande.

Kaiken fokuserer (naturligvis!) primært på ”nationaldruen” i Argentina, Malbec, men som hos Montes i Chile dyrker man også en del af de såkaldte ”internationale” druevarianter. Man har vinmarker i tre forskellige områder: Vistaalba, der ligger i Lujan de Cuyo – 1.050 meter over havet, hvor man bl.a. har Malbec plantet tilbage i 1910(!), Agrelo, hvor markerne på 70 ha. ligger i 950 meters højde beplantet i 2005/06 med Malbec, Cabernet Sauvignon, Syrah, Bonarda og Petit Verdot og endelig i Vistaflores, hvor man har 150 ha., som ligger i imponerende 1.250 meters højde beplantet i 2011 med Malbec, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot og Cabernet Franc.

Vineriet ligger i Vistaalba og er bygget i 1920. Der er en kapacitet til ikke mindre end 7 mio. liter vin, men det er primært fordelt i mindre tanke på 10-30.000 liter, hvor de forskellige vine laves og lagres. Selv om vineriet er af ældre dato, er det uhyre funktionelt og lever fuldt ud op til alle de krav, som den nutidige ønologiske praksis foreskriver. Inden aftapning lagres langt hovedparten af vinene i den imponerende fadkælder, som rummer over 1500 træfade!

Mendoza

Indhold Kommer snart

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

Om produktet

Vinen er lavet på 95% Cabernet Sauvignon og 5% Malbec fra Kaikens vinmarker i Agrelo (950 m.o.h.), hvor hovedparten af stokkene er over 50 år gamle. Høsten foregår manuelt i 15 kilos kasser, for at undgå oxydering af druerne under transporten til vineriet. Vinen koldmacererer i 7 dage ved 10 grader og den alkoholiske gæring foregår i 10-12 dage ved 25-28 grader, fulgt af den malolaktiske gæring. 40% af vinen lagres i 6 måneder på franske fade og resten på ståltanke. Den klares og filtreres meget let inden aftapning.

Vinen har en intens, rubinrød farve. Duften og smagen er præget af modne, røde frugter som blommer med et strejf af vanilje fra fadlagringen. Det er en blød, elegant vin, hvor den fint integrerede syre og de runde og elegante tanniner giver en flot og lang afslutning.

Server vinen ved 15-17 grader til fx rødt kød, gryderetter og lam, men den er også god til mad fra grill samt til cremede oste.

Specifikationer

Varenr

05670212235

Årgang

2022

Land

Argentina
Argentina

Indhold

75 cl

Alkohol

14%

Druesammensætning

Cabernet Sauvignon

Hent produktark

Download PDF

Er du fyldt 18 år

Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle