Maison de la Villettes Cabernet Sauvignon er lavet på 100% Cabernet Sauvignon druer, dels fra skråninger ved foden af Pyrenæerne langs Middelhavet i Sydøstfrankrig, dels fra… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
135,00 DKK
Maison de la Villette er navngivet efter et af de mest populære kvarterer i Paris, beliggende i den nordlige del af byens centrum, langs Canal de l’Ourcq. Indtil 1970’erne befandt sig her et af byens slagterier og et af de største markeder, hvor man tilnærmelsesvist kunne finde alle de fødevarer og vine, som hjertet (eller maven!) kunne begære. Hertil kom således specialiteter fra alle regioner af Frankrig, med pram eller vogn, og blev distribueret videre til andre markeder eller leveret til de mange hyggelige caféer og restauranter. ”Le ventre de Paris” – Paris’ mave, kaldte man området. I dag har man omdannet området til en park med flere kulturelle tilbud – noget som tiltrækker mange turister. For pariserne vil La Villette dog blive ved med at være et symbol på Frankrigs livsglæde og folkelige gastronomi.
Vinene i denne serie kommer fra flere af Sydfrankrigs klassiske vinområder nord for Pyrenæerne, fra Gascogne i sydvest til Languedoc i sydøst. Teamet bag vinhuset Badet-Clément har stor erfaring i sydfranske vine (og Bourgogne!), og de udvælger druerne hos lokale dyrkere med hvem, man har faste aftaler, og samme team foretager derefter vinificeringen og aftapningen. De forskellige oprindelser giver rigtig god mulighed for at producere harmoniske vine foruden ved at sikre større kontinuitet i kvalitet og stil i disse.
Filosofien er enkel: Vinene skal være umiddelbare og klassiske i forhold til druesorter og herkomst samt give ”value for money”.
Maison de la Villette er navngivet efter et af de mest populære kvarterer i Paris, beliggende i den nordlige del af byens centrum, langs Canal de l’Ourcq. Indtil 1970’erne befandt sig her et af byens slagterier og et af de største markeder, hvor man tilnærmelsesvist kunne finde alle de fødevarer og vine, som hjertet (eller maven!) kunne begære. Hertil kom således specialiteter fra alle regioner af Frankrig, med pram eller vogn, og blev distribueret videre til andre markeder eller leveret til de mange hyggelige caféer og restauranter. ”Le ventre de Paris” – Paris’ mave, kaldte man området. I dag har man omdannet området til en park med flere kulturelle tilbud – noget som tiltrækker mange turister. For pariserne vil La Villette dog blive ved med at være et symbol på Frankrigs livsglæde og folkelige gastronomi.
Vinene i denne serie kommer fra flere af Sydfrankrigs klassiske vinområder nord for Pyrenæerne, fra Gascogne i sydvest til Languedoc i sydøst. Teamet bag vinhuset Badet-Clément har stor erfaring i sydfranske vine (og Bourgogne!), og de udvælger druerne hos lokale dyrkere med hvem, man har faste aftaler, og samme team foretager derefter vinificeringen og aftapningen. De forskellige oprindelser giver rigtig god mulighed for at producere harmoniske vine foruden ved at sikre større kontinuitet i kvalitet og stil i disse.
Filosofien er enkel: Vinene skal være umiddelbare og klassiske i forhold til druesorter og herkomst samt give ”value for money”.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Maison de la Villettes Cabernet Sauvignon er lavet på 100% Cabernet Sauvignon druer, dels fra skråninger ved foden af Pyrenæerne langs Middelhavet i Sydøstfrankrig, dels fra vinmarker i Sydvestfrankrig (Aquitaine), hvor denne druesort menes at stamme fra. Vinmarker nær Middelhavet giver generelt bløde, frugtrige og mere saftige Cabernet Sauvignon-vine, mens de stenholdige og mere tørre områder i Sydvestfrankrig giver kraftige, strukturerede og mineralske vine. Sammensætningen af de to stile giver en flot harmoni med masser af frugt.
Det er netop denne stil, man prioriterer her i vinen, med en kølig maceration og en gæring på ståltanke for en del af vinen, og en gæring på franske og amerikanske fade for den anden del. Vinen modnes i 6-9 måneder på brugte, franske træfade, som tilfører mere velour og kompleksitet samt en let krydret stil.
Vinen har en intens, mørk, rubinrød farve og en meget fyldig, krydret duft med druesortens klassiske nuancer: Solbær, lakrids, ristet kaffe og mørk chokolade. Smagen er forbavsende sammensat og kompleks for en vin i denne prisklasse. Den har en god balance mellem frugt og struktur og besidder en lækker kødfuldhed. En meget vellavet Cabernet Sauvignon, man hurtigt kommer til at holde af. Server den til and, svinekød, kalv, lam, kraftige pastaretter og til hvidskimmeloste.
Grill
Gryderet
Råvildt
Rødt kød
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle