I løbet af de seneste år, har man genplantet en del af Cabernet Sauvignon og Shiraz med de bedste tilgængelige kloner i Sydafrika - den sidste med oprindelse fra Sydafrika,… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
109,00 DKK
Selvom den første Malan allerede i 1688 ankom fra Frankrig til Sydafrika for at dyrke vin, var det først i 1953, at en af hans efterkommere, Frans Malan, grundlagde den aktuelle Simonsig Estate i Stellenbosch.
Frans Malan var en virkelig pioner og en af de personer, der har haft størst betydning for udviklingen af den sydafrikanske vinindustri. I 1968 fandt den første håndaftapning på flaske sted på ejendommen, og sidenhen gik det stærkt. Frans Malan var bl.a. den første til at producere en mousserende vin på champagne-metoden (Méthode Cap Classique – MCC), og som han døbte ”Kaapse Vonkel”. På nogle af de bløde skråninger i Stellenbosch producerede han i 1970’erne ligeledes Sydafrikas første vine på Chardonnay og Rhine Riesling. Frans Malan lod flere andre druesorter plante på sine marker og var kendt for sin søgen efter perfekte drueblandinger, foruden ved at han søgte efter de optimale kombinationer af jordbund og druesorter – alt sammen i forsøget på at opnå den højeste kvalitet.
Med druer som bl.a. Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Roussanne og Marsanne for de hvide samt Pinotage, Shiraz, Cabernet Sauvignon og Merlot for de røde producerer Simonsig i dag såvel ”single variety-vine” som vine, der er frembragt på en nøje afstemt sammenstikning af forskellige druevarianter.
Simonsig Wine Estate er i dag leverandør af en lang række fremragende vine, der er med til at markere Sydafrika som en moderne og seriøs udbyder af kvalitetsvin.
Selvom den første Malan allerede i 1688 ankom fra Frankrig til Sydafrika for at dyrke vin, var det først i 1953, at en af hans efterkommere, Frans Malan, grundlagde den aktuelle Simonsig Estate i Stellenbosch.
Frans Malan var en virkelig pioner og en af de personer, der har haft størst betydning for udviklingen af den sydafrikanske vinindustri. I 1968 fandt den første håndaftapning på flaske sted på ejendommen, og sidenhen gik det stærkt. Frans Malan var bl.a. den første til at producere en mousserende vin på champagne-metoden (Méthode Cap Classique – MCC), og som han døbte ”Kaapse Vonkel”. På nogle af de bløde skråninger i Stellenbosch producerede han i 1970’erne ligeledes Sydafrikas første vine på Chardonnay og Rhine Riesling. Frans Malan lod flere andre druesorter plante på sine marker og var kendt for sin søgen efter perfekte drueblandinger, foruden ved at han søgte efter de optimale kombinationer af jordbund og druesorter – alt sammen i forsøget på at opnå den højeste kvalitet.
Med druer som bl.a. Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Roussanne og Marsanne for de hvide samt Pinotage, Shiraz, Cabernet Sauvignon og Merlot for de røde producerer Simonsig i dag såvel ”single variety-vine” som vine, der er frembragt på en nøje afstemt sammenstikning af forskellige druevarianter.
Simonsig Wine Estate er i dag leverandør af en lang række fremragende vine, der er med til at markere Sydafrika som en moderne og seriøs udbyder af kvalitetsvin.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
I løbet af de seneste år, har man genplantet en del af Cabernet Sauvignon og Shiraz med de bedste tilgængelige kloner i Sydafrika - den sidste med oprindelse fra Sydafrika, Frankrig og Argentina. Det har givet en enorm forskel: Mere farve, tidligere modning og samtidig mere sukkerindhold.
Brugen af Cabernet og Shiraz sammen har længe vist sin berettigelse (f.eks. i Australien) og giver i denne udgave fra Sydafrika en både myndig men også delikat vin. I smagen starter den først blidt, men afslører hurtigt sine muskler og ender med en lang, krydret og fyldig eftersmag med toner af modne mørke bær, chokolade og vanille. Eksotiske toner fra Shiraz (34%) blander sig med Cabernet Sauvignons (66%) lidt mere tørre nuancer. Det er en vin, som vil egne sig fint til grillet kylling, lam eller svinekød på spyd, eller retter med middelhavs præg.
Gris
Kylling
Pasta
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle