Størstedelen af de Carignan-druer, som bruges i denne ”Vieilles Vignes”, kommer fra 50 år gamle vinstokke dyrket langs Canal du Midi nær byen Narbonne, hvilket giver vinen stor… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
139,00 DKK
Det er Laurent Delaunay og hans firma, Badet Clément, som står bag Abbotts & Delaunay i Languedoc. Selv er han 5. generation i Bourgogne-familien Delaunay, og ejer således i dag også Bourgogne-firmaet Edouard Delaunay. Badet Clément startede faktisk med at rådgive vinproducenter i Bourgogne, Languedoc, Rhône og Provence for senere selv at producere vine i de samme områder.
I 2005 fik han mulighed for at overtage vinfirmaet Abbotts og den tilhørende ejendom, ”La Métairie d’Alon”, beliggende i Magrie, sydvest for byen Carcassonne i den højtbeliggende del af Aude-dalen (Limoux). Firmaet var blevet grundlagt i 1996 af den australske kvinde, Nerida Abbotts, og navnet på firmaet blev herefter Abbotts & Delaunay. Laurent Delaunay og teamet bag Badet Clément har gennem årene opnået stor erfaring med vinproduktion i Sydøstfrankrig (ikke mindst i Languedoc) og er derfor i dag et højt-estimeret firma i området.
Abbotts & Delaunay-vinene produceres på parceller, som dels er beliggende ved selve ejendommen hvor vinene vinificeres, La Métairie d’Alon (økologisk dyrket) og dels i Limoux-området samt ved foden af Hérault-bjergene nord for Béziers. Ejendommens oprindelige ret dominerende ”australske stil” har gradvist gennemgået en forandring hen mod en mere ”Languedoc-tro stil”. Når det dog kommer til vinene, har de et umiskendeligt og ret charmerende touch fra Bourgogne i sig. Det er nemlig den friske, elegante og komplekse stil, der prioriteres her!
Det er Laurent Delaunay og hans firma, Badet Clément, som står bag Abbotts & Delaunay i Languedoc. Selv er han 5. generation i Bourgogne-familien Delaunay, og ejer således i dag også Bourgogne-firmaet Edouard Delaunay. Badet Clément startede faktisk med at rådgive vinproducenter i Bourgogne, Languedoc, Rhône og Provence for senere selv at producere vine i de samme områder.
I 2005 fik han mulighed for at overtage vinfirmaet Abbotts og den tilhørende ejendom, ”La Métairie d’Alon”, beliggende i Magrie, sydvest for byen Carcassonne i den højtbeliggende del af Aude-dalen (Limoux). Firmaet var blevet grundlagt i 1996 af den australske kvinde, Nerida Abbotts, og navnet på firmaet blev herefter Abbotts & Delaunay. Laurent Delaunay og teamet bag Badet Clément har gennem årene opnået stor erfaring med vinproduktion i Sydøstfrankrig (ikke mindst i Languedoc) og er derfor i dag et højt-estimeret firma i området.
Abbotts & Delaunay-vinene produceres på parceller, som dels er beliggende ved selve ejendommen hvor vinene vinificeres, La Métairie d’Alon (økologisk dyrket) og dels i Limoux-området samt ved foden af Hérault-bjergene nord for Béziers. Ejendommens oprindelige ret dominerende ”australske stil” har gradvist gennemgået en forandring hen mod en mere ”Languedoc-tro stil”. Når det dog kommer til vinene, har de et umiskendeligt og ret charmerende touch fra Bourgogne i sig. Det er nemlig den friske, elegante og komplekse stil, der prioriteres her!
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Størstedelen af de Carignan-druer, som bruges i denne ”Vieilles Vignes”, kommer fra 50 år gamle vinstokke dyrket langs Canal du Midi nær byen Narbonne, hvilket giver vinen stor koncentration og fylde. Resten hentes dels i Minervois-området, hvor den ler- og kalkholdige undergrund giver tanninrige og aromatiske vine, dels i Corbières, hvor nogle højtbeliggende parceller giver friskhed, sprødhed og frugtkarakter.
1/3 af druerne er håndplukket og vinificeres i hele klaser for at prioritere friskheden og frugtnuancerne, mens 2/3 vinificeres traditionelt med en afstilkning, en skånsom knusning og en lang gæring på en kombination af beton- og ståltanke. Efter presningen modnes vinen i ca. 6-8 måneder, med 80% af vinen på nye og brugte træfade og resten i ståltanke.
Vinen har en flot, mørk, rubinrød farve med violet kant. I duften finder man lækre, saftige nuancer af mørke bær som brombær og solbær, men også krydrede toner af kaffe, mørk chokolade og tobak. Smagen er tør og struktureret med god tannin samt en karakter af bitter chokolade og engelsk lakrids. Den slutter med god friskhed og charme. Server den til grillet kød, gryderetter med svinekød, okse eller lam. Prøv den også til en mørk chokoladekage.
Fisk
Gratinerede retter
Skaldyr
Sushi
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle