360 View Image
2016 CARMENERE DI SAN LEONARDO IGT Dolomiti, Tenuta San Leonardo
  • Italien
    Italien
  • Indhold 75 cl
  • Alkohol 13%

De første Carmenère vinstokke på San Leonardo blev plantet for mere end 50 år siden i en periode, hvor druen var ret almindelig i området, men ofte blev blandet med Cabernet Franc… Læs mere

Anmeldelser

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

469,00 DKK

På lager (56 stk.)

Tenuta San Leonardo

Tenuta San Leonardo ligger i Borghetto i den sydlige del af Trentino-Alto Adige, på grænsen til Veneto og kun få hundrede meter fra floden Adige. Den aktuelle ejer er familien Guerrieri Gonzaga, hvis forfædre overtog ejendommen i 1770, og det er Marquis Carlo Guerrieri Gonzaga og sønnen Anselmo, der i dag har ansvaret for ejendommen og dens 300 ha. (30 ha. er tilplantet med vin).

De fleste rødvine i området laves på druerne Marzemino og Teroldego, men hos Tenuta San Leonardo har man valgt at specialisere sig i rødvine lavet på Bordeaux-druerne Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot og Carmenère. Tenuta San Leonardo producerer også et par hvidvine, den ene på Sauvignon Blanc og den anden på Riesling.

I 2015 besluttede familien at gå den økologiske vej, og ejendommen er således i dag certificeret økologisk, men da de tilfører druer fra omkringliggende marker, som ikke dyrkes økologisk, kan deres vine derfor p.t. ikke opnå at blive certificeret som økologiske. Husets motto er: ”Jorden er sjælen i vores arbejde”. I fremtiden vil denne parole få endnu større vægt!

Tenuta San Leonardo er blandt de absolut mest anerkendte producenter i Trentino-Alto Adige, og internationale vinskribenter har gennem tiderne strøet mange superlativer ud over deres vine, heriblandt Jancis Robinson, der om husets topvin, ”San Leonardo” har udtalt:” Surely the most succesful Bordeaux-blend of northern Italy ”.

Dolomiti / Vigneti delle Dolomiti IGT

Indhold Kommer snart

Tenuta San Leonardo

Tenuta San Leonardo ligger i Borghetto i den sydlige del af Trentino-Alto Adige, på grænsen til Veneto og kun få hundrede meter fra floden Adige. Den aktuelle ejer er familien Guerrieri Gonzaga, hvis forfædre overtog ejendommen i 1770, og det er Marquis Carlo Guerrieri Gonzaga og sønnen Anselmo, der i dag har ansvaret for ejendommen og dens 300 ha. (30 ha. er tilplantet med vin).

De fleste rødvine i området laves på druerne Marzemino og Teroldego, men hos Tenuta San Leonardo har man valgt at specialisere sig i rødvine lavet på Bordeaux-druerne Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot og Carmenère. Tenuta San Leonardo producerer også et par hvidvine, den ene på Sauvignon Blanc og den anden på Riesling.

I 2015 besluttede familien at gå den økologiske vej, og ejendommen er således i dag certificeret økologisk, men da de tilfører druer fra omkringliggende marker, som ikke dyrkes økologisk, kan deres vine derfor p.t. ikke opnå at blive certificeret som økologiske. Husets motto er: ”Jorden er sjælen i vores arbejde”. I fremtiden vil denne parole få endnu større vægt!

Tenuta San Leonardo er blandt de absolut mest anerkendte producenter i Trentino-Alto Adige, og internationale vinskribenter har gennem tiderne strøet mange superlativer ud over deres vine, heriblandt Jancis Robinson, der om husets topvin, ”San Leonardo” har udtalt:” Surely the most succesful Bordeaux-blend of northern Italy ”.

Dolomiti / Vigneti delle Dolomiti IGT

Indhold Kommer snart

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

Om produktet

De første Carmenère vinstokke på San Leonardo blev plantet for mere end 50 år siden i en periode, hvor druen var ret almindelig i området, men ofte blev blandet med Cabernet Franc eller Merlot. Mens mange andre producenter senere opgav druen, har man beholdt den på San Leonardo. ”I dag er det måske den drue, som giver vores vine den største identitet. Det er en drue, jeg holder meget af”, siger Carlo Guerrieri Gonzaga.

Druerne håndplukkes ved deres optimale modning (normalt i oktober), og klaserne bliver yderligere sorteret på et sorteringsbord ved ankomsten til kælderen. Efter afstilkningen og en skånsom masning går gæringen spontant i gang med druernes egen gær. Den varer i normalt 15-18 dage i små temperaturregulerede betontanke, med hyppige omrøringer. Vinen er derefter modnet i 24 måneder på nye, et år og to år gamle franske barriques af 225 l. og min. et år i kælderen efter aftapning.

Vinen har en flot, blank, rubinrød farve og en meget aromatisk duft, med nuancer af skovbær og mild peber. I smagen er vinen flot struktureret, med en flot sprødhed i sin ungdom og en mere afrundet stil efter lidt modning. Den har god harmoni mellem frugt og tannin. Server den til fjerkræ, lam-, okse- og vildtretter eller til modne hvidskimmeloste.

Specifikationer

Varenr

06070411635

Årgang

2016

Land

Italien
Italien

Indhold

75 cl

Alkohol

13%

Druesammensætning

Carmenere

Hent produktark

Download PDF

Er du fyldt 18 år

Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle