Carmenère Reserva laves på druer fra firmaets egne vinmarker i Curicó Valley som er plantet med Carmenère-kloner af franske pre-phylloxera Carmenère. Høsten foregår normalt ret… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
59,00 DKK
Familien Echeverria flyttede i 1740 fra Baskerlandet i Spanien til Chile og ernærede sig i flere generationer med landbrug. I begyndelsen af 1900-tallet grundlagde familien en vingård i udkanten af Molina i Curicó Valley, og det er stadig medlemmer af den samme familie, som ejer stedet. Selvstændige familievingårde er ved at være sjældne i Chile, der i det store og hele er domineret af store koncerner, som står for langt den største del af vinproduktionen her. Det er forældreparret Roberto og Gloria Echeverria, som i dag står ved roret, mens sønnen Roberto (junior) har ansvaret for dyrkningen og vinificeringen. Døtrene Paulina og Viviana Echeverria står hhv. for økonomi og for salg.
Vinmarkerne er beplantede med kloner af franske pre-phylloxera vinstokke, og hos Echeverria praktiserer man en såkaldt præcisionsdyrkning, hvilket betyder, at man analyserer hver parcels jordbundsforhold og mikroklima og tilpasser druesorter og dyrkning efter disses karakteristika og potentiale. Kælderen er udstyret med det mest moderne udstyr, herunder tanke i mange forskellige størrelser, som tillader separat vinificering af druerne fra hver enkelt parcel. Ud over 80 ha. vinmarker i Curicó Valley råder Echeverria også over et par vinmarker i Maipo Valley og Colchagua Valley.
Familien Echeverria flyttede i 1740 fra Baskerlandet i Spanien til Chile og ernærede sig i flere generationer med landbrug. I begyndelsen af 1900-tallet grundlagde familien en vingård i udkanten af Molina i Curicó Valley, og det er stadig medlemmer af den samme familie, som ejer stedet. Selvstændige familievingårde er ved at være sjældne i Chile, der i det store og hele er domineret af store koncerner, som står for langt den største del af vinproduktionen her. Det er forældreparret Roberto og Gloria Echeverria, som i dag står ved roret, mens sønnen Roberto (junior) har ansvaret for dyrkningen og vinificeringen. Døtrene Paulina og Viviana Echeverria står hhv. for økonomi og for salg.
Vinmarkerne er beplantede med kloner af franske pre-phylloxera vinstokke, og hos Echeverria praktiserer man en såkaldt præcisionsdyrkning, hvilket betyder, at man analyserer hver parcels jordbundsforhold og mikroklima og tilpasser druesorter og dyrkning efter disses karakteristika og potentiale. Kælderen er udstyret med det mest moderne udstyr, herunder tanke i mange forskellige størrelser, som tillader separat vinificering af druerne fra hver enkelt parcel. Ud over 80 ha. vinmarker i Curicó Valley råder Echeverria også over et par vinmarker i Maipo Valley og Colchagua Valley.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Carmenère Reserva laves på druer fra firmaets egne vinmarker i Curicó Valley som er plantet med Carmenère-kloner af franske pre-phylloxera Carmenère. Høsten foregår normalt ret sent (slutningen af april eller primo maj) da Carmenère skal høstes optimalt moden, og de håndplukkede druer transporteres til gården umiddelbart efter plukningen i små kasser for at undgå masning og dermed oxydering af mosten. Ved ankomsten i kælderen bliver druerne yderligere sorteret, afstilket og derefter gæret på ståltanke ved en temperatur mellem 24-27°. Carmenère Reserva gennemgår derefter en yderligere skindmaceration i 5-8 dage og vinen lager til sidst 4-6 måneder på brugte, franske barriques (225 l.).
Carmenère Reserva har en dyb, mørkerød, blank farve med lilla skær. Duften er meget kompleks, med sødmefulde nuancer af modne kirsebær og hindbær. Smagen er ligeledes meget frugtrig og afrundet, med krydrede toner af sort peber og engelsk lakrids i eftersmagen. Det er en meget harmonisk og charmerende vin. Server den til salater, grønsagsretter, pasta, risotto, fjerkræ eller svinekød.
Gris
Kylling
Pasta
Risotto
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle