Navnet for 1. Cru-vinmarken ”Butteaux” kommer oprindeligt fra ”Butte haute” på fransk, som betyder den højeste del af skåningen, og i dette tilfælde ligger vinmarken oven for 1.… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
399,00 DKK
Jean-Marc Brocard grundlagde i 1973 domainet af samme navn og tilplantede samtidig 0,6 ha. med Chardonnay-vinstokke omkring Sainte Claire-kirken i landsbyen Préhy i Chablis-distriktet. Derefter købte han løbende, når lejligheden bød sig, små parceller i forskellige vinmarker i området, og i dag råder vinhuset over ca. 200 ha. vinmarker i Chablis- og Auxerrois-området. I 1997 blev sønnen, Julien, også tilknyttet den daglige drift, og i dag er det ham som har overtaget ansvaret for dyrkningen og vinificeringen, men stadig godt hjulpet af sin far.
Den ingeniør-uddannede Julien, med stor interesse for økologi og biodynamik, påbegyndte straks i 1997 en overgang til disse dyrkningsmetoder på en enkelt vinmark på 11 ha. Aktuelt dyrkes nu ca. 60 ha. vinmarker økologisk (Agriculture Biologique) og 40 ha. efter biodynamiske forskrifter (Demeter), men det er planen, at alle 200 ha. vinmarker med tiden skal dyrkes biodynamisk. Domaine Jean-Marc Brocard er i dag anerkendt som det største familieejede vinhus i Chablis, og samtidig en af de største producenter af økologiske/biodynamiske vine i området. Den historiske Sainte Claire-kirke, hvor det hele begyndte, udgør stadig det naturlige centrum for ejendommen.
Vinene fra Domaine Jean-Marc Brocard bliver ofte fremhævet for deres særlige karakterfuldhed samt deres enestående aroma, finesse og mineralitet.
Jean-Marc Brocard grundlagde i 1973 domainet af samme navn og tilplantede samtidig 0,6 ha. med Chardonnay-vinstokke omkring Sainte Claire-kirken i landsbyen Préhy i Chablis-distriktet. Derefter købte han løbende, når lejligheden bød sig, små parceller i forskellige vinmarker i området, og i dag råder vinhuset over ca. 200 ha. vinmarker i Chablis- og Auxerrois-området. I 1997 blev sønnen, Julien, også tilknyttet den daglige drift, og i dag er det ham som har overtaget ansvaret for dyrkningen og vinificeringen, men stadig godt hjulpet af sin far.
Den ingeniør-uddannede Julien, med stor interesse for økologi og biodynamik, påbegyndte straks i 1997 en overgang til disse dyrkningsmetoder på en enkelt vinmark på 11 ha. Aktuelt dyrkes nu ca. 60 ha. vinmarker økologisk (Agriculture Biologique) og 40 ha. efter biodynamiske forskrifter (Demeter), men det er planen, at alle 200 ha. vinmarker med tiden skal dyrkes biodynamisk. Domaine Jean-Marc Brocard er i dag anerkendt som det største familieejede vinhus i Chablis, og samtidig en af de største producenter af økologiske/biodynamiske vine i området. Den historiske Sainte Claire-kirke, hvor det hele begyndte, udgør stadig det naturlige centrum for ejendommen.
Vinene fra Domaine Jean-Marc Brocard bliver ofte fremhævet for deres særlige karakterfuldhed samt deres enestående aroma, finesse og mineralitet.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Navnet for 1. Cru-vinmarken ”Butteaux” kommer oprindeligt fra ”Butte haute” på fransk, som betyder den højeste del af skåningen, og i dette tilfælde ligger vinmarken oven for 1. Cru-marken ”Montmains” (som selv kommer fra ”Mont moyen” – på fransk midt på skråningen). Begge marker ligger sydvest for landsbyen Chablis på venstre side af åen Serein. Mens ”Montmains” skråner mod øst og nord, vender ”Butteaux” mod vest, og får således længere eftermiddags- og aftensol.
Parcellen høstes med moderne, skånsomme høstmaskiner, som reducerer høsttiden væsentligt. Druerne presses umiddelbart efter ankomsten til kælderen, og gæringen foretages med druernes egne gærstammer, noget som sikrer, at den enkelte parcels unikke karakterer afspejles bedst muligt. Efter en malolaktisk gæring modnes vinen i 14 måneder ”sur lie” på store ”Foudre”-træfade af fransk eg, uden omrøring. Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning og en ganske let filtrering, hvis nødvendigt.
Denne Chablis 1. Cru ”Butteaux” har en meget klassisk stil for vinmarken, som er kendt for at give vine, der både får god frugtsødme pga. en god soleksponering og modning, og finesse og kølighed pga. højden. Den dybe og mere lerholdige undergrund på ”Butteaux” giver desuden en god koncentration i vinene.
Her finder man den særlige kombination, man kan forvente i en top-Chablis: Elegance (bl.a. lækre blomstertoner), koncentration, mineralitet og harmoni. Opholdet på de store fade giver desuden vinen en spændende karakter af grillede hasselnødder, eksotisk træ og lys tobak.
En god ledsager til de bedste fiske- og skaldyrsretter. Prøv den fx sammen med hummer eller pighvar. Vinens struktur gør den også velegnet til lyst kød. Serveres afkølet, men ikke iskold.
Fisk
Østers
Skaldyr
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle