Domaine Jean-Marc Brocard høster Chardonnay-druerne til denne Chablis ”Sainte Claire” på syd/sydøst-vendte parceller omkring selve ejendommen, nogle dyrket økologisk og andre… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
279,00 DKK
Jean-Marc Brocard grundlagde i 1973 domainet af samme navn og tilplantede samtidig 0,6 ha. med Chardonnay-vinstokke omkring Sainte Claire-kirken i landsbyen Préhy i Chablis-distriktet. Derefter købte han løbende, når lejligheden bød sig, små parceller i forskellige vinmarker i området, og i dag råder vinhuset over ca. 200 ha. vinmarker i Chablis- og Auxerrois-området. I 1997 blev sønnen, Julien, også tilknyttet den daglige drift, og i dag er det ham som har overtaget ansvaret for dyrkningen og vinificeringen, men stadig godt hjulpet af sin far.
Den ingeniør-uddannede Julien, med stor interesse for økologi og biodynamik, påbegyndte straks i 1997 en overgang til disse dyrkningsmetoder på en enkelt vinmark på 11 ha. Aktuelt dyrkes nu ca. 60 ha. vinmarker økologisk (Agriculture Biologique) og 40 ha. efter biodynamiske forskrifter (Demeter), men det er planen, at alle 200 ha. vinmarker med tiden skal dyrkes biodynamisk. Domaine Jean-Marc Brocard er i dag anerkendt som det største familieejede vinhus i Chablis, og samtidig en af de største producenter af økologiske/biodynamiske vine i området. Den historiske Sainte Claire-kirke, hvor det hele begyndte, udgør stadig det naturlige centrum for ejendommen.
Vinene fra Domaine Jean-Marc Brocard bliver ofte fremhævet for deres særlige karakterfuldhed samt deres enestående aroma, finesse og mineralitet.
Jean-Marc Brocard grundlagde i 1973 domainet af samme navn og tilplantede samtidig 0,6 ha. med Chardonnay-vinstokke omkring Sainte Claire-kirken i landsbyen Préhy i Chablis-distriktet. Derefter købte han løbende, når lejligheden bød sig, små parceller i forskellige vinmarker i området, og i dag råder vinhuset over ca. 200 ha. vinmarker i Chablis- og Auxerrois-området. I 1997 blev sønnen, Julien, også tilknyttet den daglige drift, og i dag er det ham som har overtaget ansvaret for dyrkningen og vinificeringen, men stadig godt hjulpet af sin far.
Den ingeniør-uddannede Julien, med stor interesse for økologi og biodynamik, påbegyndte straks i 1997 en overgang til disse dyrkningsmetoder på en enkelt vinmark på 11 ha. Aktuelt dyrkes nu ca. 60 ha. vinmarker økologisk (Agriculture Biologique) og 40 ha. efter biodynamiske forskrifter (Demeter), men det er planen, at alle 200 ha. vinmarker med tiden skal dyrkes biodynamisk. Domaine Jean-Marc Brocard er i dag anerkendt som det største familieejede vinhus i Chablis, og samtidig en af de største producenter af økologiske/biodynamiske vine i området. Den historiske Sainte Claire-kirke, hvor det hele begyndte, udgør stadig det naturlige centrum for ejendommen.
Vinene fra Domaine Jean-Marc Brocard bliver ofte fremhævet for deres særlige karakterfuldhed samt deres enestående aroma, finesse og mineralitet.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Domaine Jean-Marc Brocard høster Chardonnay-druerne til denne Chablis ”Sainte Claire” på syd/sydøst-vendte parceller omkring selve ejendommen, nogle dyrket økologisk og andre biodynamisk. Her finder man en klassisk ler- og kalkholdig jordbund (Kimmeridgian-typen), og vinstokkene er 30-35 år gamle. De forskellige parceller høstes separat med moderne, skånsomme høstmaskiner, som reducerer høsttiden væsentligt. Druerne presses umiddelbart efter ankomsten til kælderen.
Da man råder over ikke færre end 200 ståltanke i forskellige størrelser i kælderen, foretager man også i stor udstrækning separate gæringer af parcellerne med druernes egne gærstammer, noget som sikrer, at den enkelte parcels unikke karakterer afspejles bedst muligt. Efter en malolaktisk gæring modnes de forskellige vine i 9-10 måneder ”sur lie” på ståltanke, uden omrøring. Sammenstikningen af vinene fra de forskellige parceller foretages efter modningen og varierer efter årgangens stil. Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning og en ganske let filtrering, hvis nødvendigt.
Chablis ”Sainte Claire” fra Domaine Jean-Marc Brocard har en flot, lysgylden farve med grønligt skær. Allerede i duften afslører vinen en præcision, en sprødhed og en sødmefuld velour, som i Chablis er klassisk for vine fra jordbunde af ren Kimmeridgian-type, der indeholder mange skaldyrsfossiler. I smagen er vinen et skoleeksempel på Chablis’ særlig typicitet, med en fantastisk balance mellem styrke, præcision, friskhed og lækre eksotiske blomster- og frugttoner.
Serveres til skaldyr- eller fiskesupper, rå eller gratinerede østers, rogn, grillede eller dampede fisk.
Fisk
Østers
Skaldyr
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle