360 View Image
2019 CHARDONNAY Domaine Anderson, Anderson Valley California
  • USA
    USA
  • Indhold 75 cl
  • Alkohol 13%

61% af Chardonnay-druerne kommer fra vinmarken Walraven (CCOF Organic). Den stenrige undergrund som findes her, kræver en stor arbejdsindsats for at undgå erosion, men til gengæld… Læs mere

Anmeldelser
Wine Enthusiast
James Suckling
Robert Parkers The Wine Advocate

399,00 DKK

På lager (100+.)

Domaine Anderson

Da det berømte Champagnehus Louis Roederer (ejet af familien Rouzaud) i starten af 1980’erne indledte deres søgen efter det optimale sted til produktion af ”top-mousserende” vine i Californien, valgte man Anderson Valley i Mendocino County i det nordlige Californien. Her fandt man det helt rigtige terroir – perfekte jordbundsforhold og et relativt køligt klima grundet beliggenheden tæt ved Mendocino-kysten. Roederer Estate var dermed en realitet og her på dets tilhørende 234 ha. kunne man under ideelle betingelser dyrke Pinot Noir og Chardonnay – de vigtigste druesorter til produktion af store mousserende vine som fx husets højtestimerede ”Quartet”. Senere overtog man også en anden producent af mousserende vine i Anderson Valley – Scharffenberger Cellars nær Philo, nordvest for Boonville.

Ønsket om også at producere ”stille” vine på Chardonnay og Pinot Noir førte i slutningen af 1990’erne til at man skabte vinserien ”Carpe Diem” og senere til grundlæggelsen af vinhuset Domaine Anderson. De tre forskellige vinmarker i tre forskellige subregioner i Anderson Valley AVA som Domaine Anderson består af (Dach Vineyard (7,6 ha.) i subregionen Poleeko i den midterste del af Anderson Valley, Walraven Vineyard (5,6 ha.) i den nordlige subregion Boonville og Pinoli Wineyards (3 ha.) i subregionen Deep End som ligger tættest på Stillehavet og derfor er køligst), er valgt helt optimalt i forhold til at skabe komplekse vine.

Filosofien er klar: Man forsøger, med minimal indgriben under vinificeringen, at lave vine som udtrykker en ægte Anderson Valley-stil kombineret med en næsten klassisk elegance, som man ofte finder i franske vine.

Anderson Valley

Domaine Anderson

Da det berømte Champagnehus Louis Roederer (ejet af familien Rouzaud) i starten af 1980’erne indledte deres søgen efter det optimale sted til produktion af ”top-mousserende” vine i Californien, valgte man Anderson Valley i Mendocino County i det nordlige Californien. Her fandt man det helt rigtige terroir – perfekte jordbundsforhold og et relativt køligt klima grundet beliggenheden tæt ved Mendocino-kysten. Roederer Estate var dermed en realitet og her på dets tilhørende 234 ha. kunne man under ideelle betingelser dyrke Pinot Noir og Chardonnay – de vigtigste druesorter til produktion af store mousserende vine som fx husets højtestimerede ”Quartet”. Senere overtog man også en anden producent af mousserende vine i Anderson Valley – Scharffenberger Cellars nær Philo, nordvest for Boonville.

Ønsket om også at producere ”stille” vine på Chardonnay og Pinot Noir førte i slutningen af 1990’erne til at man skabte vinserien ”Carpe Diem” og senere til grundlæggelsen af vinhuset Domaine Anderson. De tre forskellige vinmarker i tre forskellige subregioner i Anderson Valley AVA som Domaine Anderson består af (Dach Vineyard (7,6 ha.) i subregionen Poleeko i den midterste del af Anderson Valley, Walraven Vineyard (5,6 ha.) i den nordlige subregion Boonville og Pinoli Wineyards (3 ha.) i subregionen Deep End som ligger tættest på Stillehavet og derfor er køligst), er valgt helt optimalt i forhold til at skabe komplekse vine.

Filosofien er klar: Man forsøger, med minimal indgriben under vinificeringen, at lave vine som udtrykker en ægte Anderson Valley-stil kombineret med en næsten klassisk elegance, som man ofte finder i franske vine.

Anderson Valley

Wine Enthusiast
James Suckling
Robert Parkers The Wine Advocate

Om produktet

61% af Chardonnay-druerne kommer fra vinmarken Walraven (CCOF Organic). Den stenrige undergrund som findes her, kræver en stor arbejdsindsats for at undgå erosion, men til gengæld giver den fantastisk præcise og mineralske vine. De resterende 39% kommer fra vinmarken Dach (CCOF Organic og Demeter Biodynamic).

Høsten foregår om natten, når temperaturen er lavest, og presningen af de hele klaser foregår straks efter ankomsten til kælderen. Mosten overføres til små træfade, hvor en spontan gæring starter med druernes vilde gær. Den efterfølges af en langsom malolaktisk gæring i løbet af vinteren og første del af foråret. Efter sammenstikningen af vinene, modnes vinen i 10 mdr. på egefade (8% nye) fra udvalgte bødkere i Bourgogne (bl.a. François Frères, Sirugue og Seguin Moreau).

På trods af sin oprindelse i Californien, som ofte forbindes med varme og kraftige vine, er det den delikate og sprøde stil, som dominerer i denne Chardonnay. Duften byder på friskplukkede Granny Smith-æbler, citrusfrugter. friske krydderurter og saltede, mineralske nuancer. Smagen er sprød med flot struktur og tørhed som matcher de lækre, komplekse og en smule eksotiske toner af citron-verbena, timian og hvide ferskner. Klasse!

Servér vinen til de bedste gastronomiske kreationer med skaldyr, fisk og kylling, men også til pasta- og risottoretter.

Specifikationer

Varenr

05507121935

Årgang

2019

Land

USA
USA

Indhold

75 cl

Alkohol

13%

Druesammensætning

Chardonnay

Hent produktark

Download PDF

Er du fyldt 18 år

Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle