360 View Image
2021 CHARDONNAY FRANKLAND ESTATE ØKO Frankland River
  • Australien
    Australien
  • Indhold 75 cl
  • Alkohol 13%

Vinen er lavet på Chardonnay-druer fra forskellige parceller i vinmarken Isolation Ridge (certificeret økologisk siden 2009/2010), hvor man praktiserer Dry Farming. De fleste… Læs mere

Anmeldelser
James Halliday, The Wine Companion
The Wine Front (Aus)

219,00 DKK

På lager (100+.)

Frankland Estate

Midt i 1980’erne besluttede ægteparret Barrie Smith og Judi Cullam at udvide aktiviteterne på familiens gård nær Frankland River i den sydvestlige del af Western Australia og samtidig den mest isolerede del af vinregionen her, hvorfor de også benævner selve vinmarken Isolation Ridge. Flere producenter i det man i dag kalder Great Southern-regionen, havde siden 1960’erne opnået gode resultater med vindyrkning i området, så det inspirerede ægteparret til at gå den vej også. Men at gå fra klassisk landbrug til vinproduktion var ikke ligetil, så derfor drog ægteparret til Bordeaux i Frankrig for i to år at arbejde med vindyrkning og vinificering på Château Sénéjac i Haut-Médoc. Efter deres hjemkomst grundlagde de i 1988 Frankland Estate. Helt fra begyndelsen har Barrie og Judi været enige om, at områdets unikke biologiske balance med sjældne plante- og dyrearter, samtidig skulle bevares.

Deres børn, Elizabeth og Hunter Smith, er løbende blevet involveret i driften, og efterhånden har man sammen kunnet optimere druesorternes placering på de parceller, hvor de respektivt yder deres bedste. Deres ihærdige indsats og fælles passion for økologiske dyrkningsmetoder, hvor man samtidig begrænser udbyttet til det, som jorden kan producere på helt naturlig vis, blev belønnet i 2009 med en økologisk certificering (Australian Certified Organic).

I dag er det Elizabeth og Hunter sammen med Elizabeths mand, Brian Kent (winemaker siden 2010), som har overtaget roret på Frankland Estate. På ejendommens 30 ha. vinmarker producerer de økologiske vine, som er meget aromatiske, præcise og fyldige, og som besidder en enestående og karakteristisk mineralitet. Australiens mest anerkendte vinekspert James Halliday tildeler Frankland Estate sin top-rating (”RED 5-star Winery”) og placerer således producenten iblandt den lille elite (3,6%) af australske vinhuse.

Indhold Kommer snart

Frankland Estate

Midt i 1980’erne besluttede ægteparret Barrie Smith og Judi Cullam at udvide aktiviteterne på familiens gård nær Frankland River i den sydvestlige del af Western Australia og samtidig den mest isolerede del af vinregionen her, hvorfor de også benævner selve vinmarken Isolation Ridge. Flere producenter i det man i dag kalder Great Southern-regionen, havde siden 1960’erne opnået gode resultater med vindyrkning i området, så det inspirerede ægteparret til at gå den vej også. Men at gå fra klassisk landbrug til vinproduktion var ikke ligetil, så derfor drog ægteparret til Bordeaux i Frankrig for i to år at arbejde med vindyrkning og vinificering på Château Sénéjac i Haut-Médoc. Efter deres hjemkomst grundlagde de i 1988 Frankland Estate. Helt fra begyndelsen har Barrie og Judi været enige om, at områdets unikke biologiske balance med sjældne plante- og dyrearter, samtidig skulle bevares.

Deres børn, Elizabeth og Hunter Smith, er løbende blevet involveret i driften, og efterhånden har man sammen kunnet optimere druesorternes placering på de parceller, hvor de respektivt yder deres bedste. Deres ihærdige indsats og fælles passion for økologiske dyrkningsmetoder, hvor man samtidig begrænser udbyttet til det, som jorden kan producere på helt naturlig vis, blev belønnet i 2009 med en økologisk certificering (Australian Certified Organic).

I dag er det Elizabeth og Hunter sammen med Elizabeths mand, Brian Kent (winemaker siden 2010), som har overtaget roret på Frankland Estate. På ejendommens 30 ha. vinmarker producerer de økologiske vine, som er meget aromatiske, præcise og fyldige, og som besidder en enestående og karakteristisk mineralitet. Australiens mest anerkendte vinekspert James Halliday tildeler Frankland Estate sin top-rating (”RED 5-star Winery”) og placerer således producenten iblandt den lille elite (3,6%) af australske vinhuse.

Indhold Kommer snart
James Halliday, The Wine Companion
The Wine Front (Aus)

Om produktet

Vinen er lavet på Chardonnay-druer fra forskellige parceller i vinmarken Isolation Ridge (certificeret økologisk siden 2009/2010), hvor man praktiserer Dry Farming. De fleste parceller vender perfekt mod nord og øst, og undergrunden består af småsten og muldjord ved overfladen med dybere lag af ler. Parcellerne med Chardonnay er alle beplantet med klonen ”Mendoza”, som kendetegnes ved klaser med både store og små druer, som giver lavt udbytte, men utrolig koncentrerede og aromatiske vine. Vinstokkene dyrkes med et par forskellige opbindinger, som både giver god luft mellem grenene og klaserne og et bedre og sundere vækstmiljø.

Efter en skånsom presning af druerne hviler mosten i 24 timer på ståltanke, før den overføres med sit ”lies” (bundfald) på franske træfade à 500 l. (25% nye), hvor en spontan gæring starter (med druernes egen gær). Man gennemfører nogle få omrøringer i løbet af processen for at fremme aroma-, smags- og frugtekstrakten. Aftapningen foretages efter 8 måneder på fad, uden filtrering og kun med minimal brug af svovl.

Vinen har en flot, ravgylden farve. Duften afslører nuancer af appelsinskal, hvide ferskner, mandler og krydderurter. I munden er vinen tør og sprød, med en underliggende cremet stil, og med lækre nuancer af mango og litchi. Den slutter saftigt og en smule saltet, med mineralitet og finesse til allersidst.

Specifikationer

Varenr

05840222135

Årgang

2021

Land

Australien
Australien

Indhold

75 cl

Alkohol

13%

Druesammensætning

Chardonnay

Hent produktark

Download PDF

Er du fyldt 18 år

Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle