Grand Estates Chardonnay er lavet af Chardonnay (i nogle årgang tilsat en smule Riesling – normalt ca. 1%) hovedsageligt hentet i Yakima AVA, Horse Heaven Hills AVA og Wahluke… Læs mere
185,00 DKK
Columbia Crest ejes i dag af det navnkundige firma, Château St. Michelle Estates. Vinhuset blev oprindelig grundlagt i 1983 og er beliggende i den østlige del af Washington State i AVA’en (American Viticultural Area) Columbia Valley/Horse Heaven Hills. Denne placering er helt optimal for vinproduktion, da Columbia Valley ligger i læ for Stillehavets rasen bag Cascade Mountains. Strategien har fra første dag været at producere førsteklasses vine, så intet, absolut intet er overladt til tilfældighederne hos Columbia Crest. Med husets godt 1000 ha. marker på de bedste jorde langs Columbia River er Columbia Crest en mastodont i såvel størrelse som kvalitet.
Columbia Crest råder over det mest avancerede udstyr til produktion af husets 3 forskellige vinserier: Grand Estates, Reserve og H3. Eksempelvis har huset været banebrydende i forhold til at benytte ”optiske sorteringsborde”. Når druerne er afstilkede løber de ned ad et bånd, hvor en computer mange gange i sekundet affotograferer dem. Computeren ”tjekker” druernes størrelse, og om de er beskadigede. Små og beskadigede druer sorteres således mekanisk fra, så kun de perfekte er tilbage.
Vinene fra Columbia Crest afspejler et perfekt match mellem nogle af de bedste europæiske druesorter og et optimalt amerikansk ”terroir”, og hvor begreberne ”best buy” og ”value for money” her får indiskutabel substans, hvilket talrige udmærkelser i så henseende også vidner om.
Columbia Crest ejes i dag af det navnkundige firma, Château St. Michelle Estates. Vinhuset blev oprindelig grundlagt i 1983 og er beliggende i den østlige del af Washington State i AVA’en (American Viticultural Area) Columbia Valley/Horse Heaven Hills. Denne placering er helt optimal for vinproduktion, da Columbia Valley ligger i læ for Stillehavets rasen bag Cascade Mountains. Strategien har fra første dag været at producere førsteklasses vine, så intet, absolut intet er overladt til tilfældighederne hos Columbia Crest. Med husets godt 1000 ha. marker på de bedste jorde langs Columbia River er Columbia Crest en mastodont i såvel størrelse som kvalitet.
Columbia Crest råder over det mest avancerede udstyr til produktion af husets 3 forskellige vinserier: Grand Estates, Reserve og H3. Eksempelvis har huset været banebrydende i forhold til at benytte ”optiske sorteringsborde”. Når druerne er afstilkede løber de ned ad et bånd, hvor en computer mange gange i sekundet affotograferer dem. Computeren ”tjekker” druernes størrelse, og om de er beskadigede. Små og beskadigede druer sorteres således mekanisk fra, så kun de perfekte er tilbage.
Vinene fra Columbia Crest afspejler et perfekt match mellem nogle af de bedste europæiske druesorter og et optimalt amerikansk ”terroir”, og hvor begreberne ”best buy” og ”value for money” her får indiskutabel substans, hvilket talrige udmærkelser i så henseende også vidner om.
Grand Estates Chardonnay er lavet af Chardonnay (i nogle årgang tilsat en smule Riesling – normalt ca. 1%) hovedsageligt hentet i Yakima AVA, Horse Heaven Hills AVA og Wahluke Slope AVA – alle en del af Columbia Valley.
Druerne bliver presset direkte ved ankomsten til kælderen, med hele druer og udsættes for en kold maceration i et par dage i ståltanke, for at opnå maksimum aroma-, og smagsekstrakt inden gæringen. Ca. ¾ af vinen gæres i en kombination af nye og 1-3 år gamle træfade af amerikansk og fransk eg, og for de resterende ¼ af vinen i rustfrie ståltanke. Vinen som gæres på fad gennemgår derefter en malolaktisk gæring og modnes derefter i ni måneder på de samme fade, med ugentlige omrøringer. Resten af vinen modnes i samme periode på ståltanke.
Kombinationen af en gæring på fad og en gæring på stål giver god harmoni til vinen. I duften finder man Chardonnays klassiske ”smørrede” stil, med fylde og velour og med appetitgivende aromaer af grape, melon og hvide ferskner. Vinen afslører en smule vanilje fra gæringen og modningen på fad. Smagen er flot struktureret, med god fedme og en meget lækker og sprød stil i eftersmagen. Den er både kompleks og frisk i stilen. Den charmerer sig fra begyndelsen til enden. Serveres til gråkrebs, krabber, jomfruhummerhaler, men også til fjerkræ eller kalv i hvide sauces. Prøv den også til svinemørbrad i lys sauce.
Fisk
Gris
Kalv
Skaldyr
Sushi
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle