Chardonnay Côteaux Bourguignons fra Domaine Philippe Bouzereau produceres med druer fra vinmarken ”La Corvée”, som ligger i den flade del af Meursault-kommunen, ikke så langt fra… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
265,00 DKK
Familien Bouzereau i Meursault har dyrket vin i Côte de Beaune i ni generationer siden 1700-tallet. I 1995 købte Philippe Bouzereau det berømte Château de Cîteaux og samlede her hele sin vinproduktion. Efter sine vinstudier i Beaune og nogle års praktisk erfaring med vinproduktion i Beaujolais, Australien og New Zealand, overtog sønnen (som også hedder Philippe) i 2006 firmaet med de dengang 16 ha. vinmarker – hovedsageligt beliggende i Meursault men også lidt i nabokommunerne.
Da slotsbygningerne, og ikke mindst munkenes oprindelige vinkældre fra 1098, krævede omfattende vedligeholdelsesarbejde, besluttede familien i 2010 at sælge Château de Cîteaux – dog uden også at sælge de tilhørende vinmarker.
Familien har altid dyrket druerne efter principperne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret dyrkning), og anvender udelukkende egne kloner. Det fremmer ”terroiren” i vinene – en prioritering man også praktiserer i kælderen, med så lidt indgriben i vinificeringen som muligt samt en beskeden anvendelse af nye træfade. I 2015 gik Philippe Bouzereau over til en økologisk dyrkning på de i dag 18 ha. vinmarker, og fra og med årgang 2022 er de første vine certificeret økologiske. Samtidig er Philippes bror, Charles Bouzereau, blevet ansat i familiefirmaet, for som Philippe siger: ”Alene går man hurtigt, men når man er to, når man længere!”
Familien Bouzereau i Meursault har dyrket vin i Côte de Beaune i ni generationer siden 1700-tallet. I 1995 købte Philippe Bouzereau det berømte Château de Cîteaux og samlede her hele sin vinproduktion. Efter sine vinstudier i Beaune og nogle års praktisk erfaring med vinproduktion i Beaujolais, Australien og New Zealand, overtog sønnen (som også hedder Philippe) i 2006 firmaet med de dengang 16 ha. vinmarker – hovedsageligt beliggende i Meursault men også lidt i nabokommunerne.
Da slotsbygningerne, og ikke mindst munkenes oprindelige vinkældre fra 1098, krævede omfattende vedligeholdelsesarbejde, besluttede familien i 2010 at sælge Château de Cîteaux – dog uden også at sælge de tilhørende vinmarker.
Familien har altid dyrket druerne efter principperne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret dyrkning), og anvender udelukkende egne kloner. Det fremmer ”terroiren” i vinene – en prioritering man også praktiserer i kælderen, med så lidt indgriben i vinificeringen som muligt samt en beskeden anvendelse af nye træfade. I 2015 gik Philippe Bouzereau over til en økologisk dyrkning på de i dag 18 ha. vinmarker, og fra og med årgang 2022 er de første vine certificeret økologiske. Samtidig er Philippes bror, Charles Bouzereau, blevet ansat i familiefirmaet, for som Philippe siger: ”Alene går man hurtigt, men når man er to, når man længere!”
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Chardonnay Côteaux Bourguignons fra Domaine Philippe Bouzereau produceres med druer fra vinmarken ”La Corvée”, som ligger i den flade del af Meursault-kommunen, ikke så langt fra L'Hopital de Meursault, på den østlige side af D974-vejen mod Beaune. De ca. 1,3 ha. er ligelig fordelt mellem druesorterne Aligoté og Chardonnay, begge plantet i 1984. Området ligger udenfor Meursault-AOC'en og de to vine, som Bouzereau producerer her, må derfor "nøjes" med henh. Bourgogne-Aligoté AOC for Aligoté og Côteaux Bourguignons AOC for Chardonnay. Jordbunden består af dybe aflejringer, som giver god dræning med vandreserver i dybden, og marken skråner svagt mod syd. Vinmarken dyrkes desuden efter certificerede økologiske principper.
Høsten foregår i små kasser à 25 kg., og druerne presses straks efter ankomsten til kælderen. Efter en naturlig bundfældning bliver mosten gæret på træfade, med druernes egne gærceller og uden tilsætning af svovl. Man foretager løbende omrøring, og vinen gennemgår derefter en malolaktisk gæring. Vinen modnes ”sur lie” (med bundfald) i 12 måneder på brugte fade à 228 og 300 l., og derefter i yderligere 5 måneder på ståltank. Inden aftapning bliver vinen let klaret, men ikke filtreret, for at bevare den optimale frugt og finesse. En luksusbehandling, som forklarer denne ”Côteaux Bourguignons” særlige klasse.
Vinen har en flot, lysgylden farve, og duften er meget aromatisk med komplekse nuancer af friske mandler, hasselnødder, vilde blomster, ferskner og friskkværnet smør. I smagen har vinen en god fedme og lækre nuancer af modne citrusfrugter, mirabeller og passionsfrugter. Man fornemmer en god mineralitet, og som altid for hvidvinene fra Philippe Bouzereau, er det friskheden og præcisionen, der vinder til sidst. Vinen egner sig fint til fx forretter med skaldyr, grøntsager og salater samt klassiske fiske- og skaldyrsretter. Brug den også til fjerkræ eller kalv i lyse saucer.
Fisk
Kalv
Kylling
Østers
Skaldyr
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle