Unwooded Chardonnay Reserva laves på 95-100% Chardonnay-druer fra en enkelt vinmark i Curicó Valley, som i nogle årgang bliver suppleret med ca. 5% Viognier fra samme område.… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
119,00 DKK
Familien Echeverria flyttede i 1740 fra Baskerlandet i Spanien til Chile og ernærede sig i flere generationer med landbrug. I begyndelsen af 1900-tallet grundlagde familien en vingård i udkanten af Molina i Curicó Valley, og det er stadig medlemmer af den samme familie, som ejer stedet. Selvstændige familievingårde er ved at være sjældne i Chile, der i det store og hele er domineret af store koncerner, som står for langt den største del af vinproduktionen her. Det er forældreparret Roberto og Gloria Echeverria, som i dag står ved roret, mens sønnen Roberto (junior) har ansvaret for dyrkningen og vinificeringen. Døtrene Paulina og Viviana Echeverria står hhv. for økonomi og for salg.
Vinmarkerne er beplantede med kloner af franske pre-phylloxera vinstokke, og hos Echeverria praktiserer man en såkaldt præcisionsdyrkning, hvilket betyder, at man analyserer hver parcels jordbundsforhold og mikroklima og tilpasser druesorter og dyrkning efter disses karakteristika og potentiale. Kælderen er udstyret med det mest moderne udstyr, herunder tanke i mange forskellige størrelser, som tillader separat vinificering af druerne fra hver enkelt parcel. Ud over 80 ha. vinmarker i Curicó Valley råder Echeverria også over et par vinmarker i Maipo Valley og Colchagua Valley.
Familien Echeverria flyttede i 1740 fra Baskerlandet i Spanien til Chile og ernærede sig i flere generationer med landbrug. I begyndelsen af 1900-tallet grundlagde familien en vingård i udkanten af Molina i Curicó Valley, og det er stadig medlemmer af den samme familie, som ejer stedet. Selvstændige familievingårde er ved at være sjældne i Chile, der i det store og hele er domineret af store koncerner, som står for langt den største del af vinproduktionen her. Det er forældreparret Roberto og Gloria Echeverria, som i dag står ved roret, mens sønnen Roberto (junior) har ansvaret for dyrkningen og vinificeringen. Døtrene Paulina og Viviana Echeverria står hhv. for økonomi og for salg.
Vinmarkerne er beplantede med kloner af franske pre-phylloxera vinstokke, og hos Echeverria praktiserer man en såkaldt præcisionsdyrkning, hvilket betyder, at man analyserer hver parcels jordbundsforhold og mikroklima og tilpasser druesorter og dyrkning efter disses karakteristika og potentiale. Kælderen er udstyret med det mest moderne udstyr, herunder tanke i mange forskellige størrelser, som tillader separat vinificering af druerne fra hver enkelt parcel. Ud over 80 ha. vinmarker i Curicó Valley råder Echeverria også over et par vinmarker i Maipo Valley og Colchagua Valley.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Unwooded Chardonnay Reserva laves på 95-100% Chardonnay-druer fra en enkelt vinmark i Curicó Valley, som i nogle årgang bliver suppleret med ca. 5% Viognier fra samme område. Høsten foregår manuelt i marts og druerne transporteres til gården umiddelbart efter plukningen i små kasser af 18 kg. for at undgå masning og dermed oxydering af mosten. Ved ankomsten i kælderen bliver druerne afstilket og derefter kølet ned til 8 grader. 70% af druerne bliver presset med det samme og sat til gæring, mens de resterende 30% gennemgår en skindmaceration i 18 timer og bliver dernæst gæret i temperaturregulerede (14-18 grader) ståltanke. En del af vinen gennemgår en malolaktisk gæring. Til sidst bliver vinen opbevaret på sit ”lie” (bundfald) i ståltanke.
Unwooded Chardonnay har en flot, gylden farve. Duften er meget frisk og ren med nuancer af grape, melon og eksotiske frugter. Smagen er sprød, med god struktur og toner af krydderurter og citrusfrugter. I eftersmagen er vinen mineralsk og frisk, med god balance mellem tørhed og frugtsødme. Det er en vin som både kan serveres til et lille glas i utide og til salater, skaldyr- og fiskeretter.
Aperitif
Fisk
Salat
Skaldyr
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle