360 View Image
2021 CHARDONNAY TUNNEL VINEYARD Santa Maria Valley, Leo Steen Wines
  • USA
    USA
  • Indhold 75 cl
  • Alkohol 12%

Druerne til denne Chardonnay hentes på vinmarken ”Tunnel Vineyard” på de sydligste skråninger af Santa Maria Valley, kun få kilometer fra Stillehavet. Vinstokkene vokser på en let… Læs mere

Anmeldelser

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

399,00 DKK

På lager (100+.)

Leo Steen Wines

Bag Leo Steen Wines finder man danskfødte Leo Steen Hansen. Som søn af en køkkenchef blev hans interesse for god vin og mad vakt i en tidlig alder, og den interesse (især for vinen) blev ikke mindre af, at han som 20-årig kom i lære hos sommeliermester Orla Farmann på Munkebjerg Hotel. Senere havde han i nogle år jobs på gode restauranter i Frankrig, Spanien og Italien, mens han tog sin europæiske sommelieruddannelse. I 1997 blev han chefsommelier på Restaurant Kong Hans i København, og i den forbindelse var han bl.a. på en rejse til Californien for at udvælge vin. Her blev han så inspireret af den californiske vinscene, at han i 1999 flyttede til Californien med håbet om at fuldføre sin drøm om selv at lave vin. Han havnede i Sonoma, hvor han startede med at arbejde i dagtimerne hos forskellige vinhuse for efterfølgende at arbejde som sommelier i aftentimerne!

I 2002 begyndte han at arbejde hos Stuhmuller Vineyards i Alexander Valley, hvor han sideløbende tog en ønolog-uddannelse. I 2004 blev han ansvarlig for vinificeringen hos Stuhmuller, og samtidig startede han sit eget firma, Leo Steen Wines, hvor han sideløbende lavede et par vine i sit eget regi. Via gode relationer til ejere af nøje udvalgte parceller, fik han således mulighed for at købe druer af topkvalitet.

I dag er Leo fuldtidsbeskæftiget i sit eget firma, og hvor han gennem årene har udvidet sin portefølje betragteligt. Leo har høstet stor anerkendelse for sine vine, der søges tilnærmet den europæiske stil så meget som muligt. En del af opskriften herpå er fokus på naturgær, lavere alkoholindhold og mindre brug af ny eg. Leo er samtidig optaget af at øge bæredygtigheden i sin vinproduktion, herunder anvendelse af biodynamiske og økologiske principper.

Santa Cruz Mountains

Leo Steen Wines

Bag Leo Steen Wines finder man danskfødte Leo Steen Hansen. Som søn af en køkkenchef blev hans interesse for god vin og mad vakt i en tidlig alder, og den interesse (især for vinen) blev ikke mindre af, at han som 20-årig kom i lære hos sommeliermester Orla Farmann på Munkebjerg Hotel. Senere havde han i nogle år jobs på gode restauranter i Frankrig, Spanien og Italien, mens han tog sin europæiske sommelieruddannelse. I 1997 blev han chefsommelier på Restaurant Kong Hans i København, og i den forbindelse var han bl.a. på en rejse til Californien for at udvælge vin. Her blev han så inspireret af den californiske vinscene, at han i 1999 flyttede til Californien med håbet om at fuldføre sin drøm om selv at lave vin. Han havnede i Sonoma, hvor han startede med at arbejde i dagtimerne hos forskellige vinhuse for efterfølgende at arbejde som sommelier i aftentimerne!

I 2002 begyndte han at arbejde hos Stuhmuller Vineyards i Alexander Valley, hvor han sideløbende tog en ønolog-uddannelse. I 2004 blev han ansvarlig for vinificeringen hos Stuhmuller, og samtidig startede han sit eget firma, Leo Steen Wines, hvor han sideløbende lavede et par vine i sit eget regi. Via gode relationer til ejere af nøje udvalgte parceller, fik han således mulighed for at købe druer af topkvalitet.

I dag er Leo fuldtidsbeskæftiget i sit eget firma, og hvor han gennem årene har udvidet sin portefølje betragteligt. Leo har høstet stor anerkendelse for sine vine, der søges tilnærmet den europæiske stil så meget som muligt. En del af opskriften herpå er fokus på naturgær, lavere alkoholindhold og mindre brug af ny eg. Leo er samtidig optaget af at øge bæredygtigheden i sin vinproduktion, herunder anvendelse af biodynamiske og økologiske principper.

Santa Cruz Mountains

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

Om produktet

Druerne til denne Chardonnay hentes på vinmarken ”Tunnel Vineyard” på de sydligste skråninger af Santa Maria Valley, kun få kilometer fra Stillehavet. Vinstokkene vokser på en let og veldrænet undergrund af sand og muld, med aflejringer af kalk. De nærliggende skove og de kølige havbriser giver et godt modspil til den stærke sol, hvilket betyder en lang modning samt meget aromatiske og koncentrerede druer.

For at sikre den sprøde stil i vinen høstes Chardonnay-druerne tidlig i september. Efter en let fodtrædning af druerne, en kort skindmaceration og en skånsom presning, blev mosten gæret med druernes egen gær, på en kombination af nye franske træfade à 400 l. og brugte træfade. Vinen gennemgik derefter en malolaktisk gæring og blev til sidst modnet "on lees" (med bundfald) i 16 måneder på de samme fade, med få omrøringer i de første 4 måneder. Vinen er aftappet efter en naturlig bundfældning (uden klaring), uden filtrering og med minimal anvendelse af svovl.

Chardonnay ”Tunnel Vineyard” er lavet præcis i den stil, som Leo Steen foretrækker til en Chardonnay: Masser af aroma, sprødhed og mineralitet. I duften finder man toner af citrusfrugter, grønne æbler, abrikoser og en smule vanilje, i en stil som er typisk for cool-climate vine. Smagen er tør, præcis og med bid og kølighed samt en tilpas nuance af hvide, tropiske frugter. Den har Chardonnaydruens klassiske, smørrede struktur, og slutter utrolig rent og sprødt.

Specifikationer

Varenr

05525822135

Årgang

2021

Land

USA
USA

Indhold

75 cl

Alkohol

12,5%

Druesammensætning

Chardonnay

Hent produktark

Download PDF

Er du fyldt 18 år

Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle