Chassagne-Montrachet Blanc fra Domaine Philippe Bouzereau produceres med druer fra flere parceller i kommunen, bl.a. ”Les Meix Goudard” (Lieu Dit) og ”Les Pasquelles” (1. Cru).… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
619,00 DKK
Familien Bouzereau i Meursault har dyrket vin i Côte de Beaune i ni generationer siden 1700-tallet. I 1995 købte Philippe Bouzereau det berømte Château de Cîteaux og samlede her hele sin vinproduktion. Efter sine vinstudier i Beaune og nogle års praktisk erfaring med vinproduktion i Beaujolais, Australien og New Zealand, overtog sønnen (som også hedder Philippe) i 2006 firmaet med de dengang 16 ha. vinmarker – hovedsageligt beliggende i Meursault men også lidt i nabokommunerne.
Da slotsbygningerne, og ikke mindst munkenes oprindelige vinkældre fra 1098, krævede omfattende vedligeholdelsesarbejde, besluttede familien i 2010 at sælge Château de Cîteaux – dog uden også at sælge de tilhørende vinmarker.
Familien har altid dyrket druerne efter principperne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret dyrkning), og anvender udelukkende egne kloner. Det fremmer ”terroiren” i vinene – en prioritering man også praktiserer i kælderen, med så lidt indgriben i vinificeringen som muligt samt en beskeden anvendelse af nye træfade. I 2015 gik Philippe Bouzereau over til en økologisk dyrkning på de i dag 18 ha. vinmarker, og fra og med årgang 2022 er de første vine certificeret økologiske. Samtidig er Philippes bror, Charles Bouzereau, blevet ansat i familiefirmaet, for som Philippe siger: ”Alene går man hurtigt, men når man er to, når man længere!”
Familien Bouzereau i Meursault har dyrket vin i Côte de Beaune i ni generationer siden 1700-tallet. I 1995 købte Philippe Bouzereau det berømte Château de Cîteaux og samlede her hele sin vinproduktion. Efter sine vinstudier i Beaune og nogle års praktisk erfaring med vinproduktion i Beaujolais, Australien og New Zealand, overtog sønnen (som også hedder Philippe) i 2006 firmaet med de dengang 16 ha. vinmarker – hovedsageligt beliggende i Meursault men også lidt i nabokommunerne.
Da slotsbygningerne, og ikke mindst munkenes oprindelige vinkældre fra 1098, krævede omfattende vedligeholdelsesarbejde, besluttede familien i 2010 at sælge Château de Cîteaux – dog uden også at sælge de tilhørende vinmarker.
Familien har altid dyrket druerne efter principperne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret dyrkning), og anvender udelukkende egne kloner. Det fremmer ”terroiren” i vinene – en prioritering man også praktiserer i kælderen, med så lidt indgriben i vinificeringen som muligt samt en beskeden anvendelse af nye træfade. I 2015 gik Philippe Bouzereau over til en økologisk dyrkning på de i dag 18 ha. vinmarker, og fra og med årgang 2022 er de første vine certificeret økologiske. Samtidig er Philippes bror, Charles Bouzereau, blevet ansat i familiefirmaet, for som Philippe siger: ”Alene går man hurtigt, men når man er to, når man længere!”
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Chassagne-Montrachet Blanc fra Domaine Philippe Bouzereau produceres med druer fra flere parceller i kommunen, bl.a. ”Les Meix Goudard” (Lieu Dit) og ”Les Pasquelles” (1. Cru). Begge parceller ligger i den nordøstlige del af distriktet, hvor man finder meget stenrige og kølige jordbundsforhold. Man praktiserer pløjning mellem rækkerne og anvender ingen ukrudtsmidler. Siden 2015 har man været i overgang til økologisk dyrkning.
Mosten er gæret på egetræsfade med løbende omrøring, og vinen modnes derefter på sit ”lie” (bundfald) i 12 måneder på fade, hvoraf de 30% er nye, og derefter 6 måneder på større ståltanke. Inden aftapning bliver vinen let klaret, men ikke filtreret for at bevare frugten og finessen.
Vinen har et flot, gyldent skær i farven. I duften finder man bid, finesse og kompleksitet med diskrete nuancer af "crème brûlée" samt eksotiske frugter. Smagen udvikler sig utroligt flot og harmonisk i glasset med en blanding af mineralitet, fedme, finesse og eksotiske nuancer. Eftersmagen er meget delikat, og vinen efterlader et indtryk af lethed og friskhed. Vinen vil være en god ledsager til de bedste fiske- og skaldyrskreationer - fx med pighvar, laks eller hummer, men også til lyst kød. Prøv den også til en god gedeost eller en af Bourgognes ostespecialiteter.
Fisk
Kalv
Kylling
Østers
Skaldyr
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle