Cuvée Demoiselles er Coutets prestige-vin, som laves på over 80 år gamle, økologiske vinstokke fra to enkelte parceller (0,85 ha. i alt) i marken ”Peycocut” på toppen af St.… Læs mere
999,00 DKK
Château Coutet blev grundlagt i 1680, og det er nu 12., 13. og 14. generation af familien David Beaulieu, som er engageret i slottets positive udvikling. Slottets areal er i dag på 16 ha., hvoraf de 12,5 ha. er beplantede med i gennemsnittet 32 år gamle vinstokke. Jordbundsmæssigt ligger Château Coutet på det berømte kalk- og sandholdige plateau, St. Martin, med så berømte slotte som Angélus, Beauséjour-Duffau, Beauséjour Bécot, Franc-Mayne, Grand-Mayne og Bellevue som umiddelbare naboer.
Vinmarkerne er beplantet med 60% Merlot, 30% Bouchet (Cabernet Franc), 3% Cabernet Sauvignon og 7% Pressac (Malbec), som alle dyrkes økologisk. Familien bag Château Coutet er stolte af, at man aldrig har brugt kemiske sprøjtemidler i markerne. Man arbejder udelukkende pr. håndkraft, og man har genindført trækheste til pløjningen. Den meget ansvarlige dyrkning har medført et helt unikt mikroklima omkring slottet.
Château Coutet blev grundlagt i 1680, og det er nu 12., 13. og 14. generation af familien David Beaulieu, som er engageret i slottets positive udvikling. Slottets areal er i dag på 16 ha., hvoraf de 12,5 ha. er beplantede med i gennemsnittet 32 år gamle vinstokke. Jordbundsmæssigt ligger Château Coutet på det berømte kalk- og sandholdige plateau, St. Martin, med så berømte slotte som Angélus, Beauséjour-Duffau, Beauséjour Bécot, Franc-Mayne, Grand-Mayne og Bellevue som umiddelbare naboer.
Vinmarkerne er beplantet med 60% Merlot, 30% Bouchet (Cabernet Franc), 3% Cabernet Sauvignon og 7% Pressac (Malbec), som alle dyrkes økologisk. Familien bag Château Coutet er stolte af, at man aldrig har brugt kemiske sprøjtemidler i markerne. Man arbejder udelukkende pr. håndkraft, og man har genindført trækheste til pløjningen. Den meget ansvarlige dyrkning har medført et helt unikt mikroklima omkring slottet.
Cuvée Demoiselles er Coutets prestige-vin, som laves på over 80 år gamle, økologiske vinstokke fra to enkelte parceller (0,85 ha. i alt) i marken ”Peycocut” på toppen af St. Emilions berømte kalkholdige plateau.
Parcellerne er beplantede med 50% Merlot ”à queue rouge” og 50% Bouchet (Cabernet Franc), som både dyrkes og høstes manuelt, og kun producerer ca. 24 hl./ha. Efter en gæring med druernes egen gærkultur på klassiske gærtanke af træ, foregår den malolaktiske gæring og modningen på barriques af 225 l., med 30% nye og 70% et år gamle. Modningen varer normalt 18-24 måneder.
Oprindelsen fra en af de bedste vinmarker i distriktet kombineret med to oprindelige, meget karakterfulde druesorter og en luksusbehandling i kælderen giver både finesse og klasse, men også kødfuldhed og struktur. Det er en fantastisk harmonisk og nærmest forførende St. Emilion, med masser af små detaljer i både duft og smag.
Dens indtagende karakter gør vinen perfekt sammen med f.eks. kalv, and eller hvidskimmeloste. Nydes ved 18 grader og åbnes ca. 1/2 time før den skal drikkes.
Grill
Kalv
Lam
Ost
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle