2020 CHATEAU DE PEZ Cru Bourgeois, Saint-Estèphe Trækasse
  • Frankrig
    Frankrig
  • Indhold 600 cl
  • Alkohol 14%

Håndplukningen af Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot og Cabernet Franc foregår separat for hver parcel ved optimal modning. De separate gæringer foregår på en kombination af… Læs mere

Anmeldelser
Falstaff Magazin
Wine Enthusiast
The Wine Cellar Insider, Jeff Leve
Vinum Wine Magazine (EU)

5.200,00 DKK

På lager (3 stk.)

Chateau de Pez

Château de Pez er grundlagt i 1452 og er sammen med Château Calon (Ségur) den ældste ejendom i Saint-Estèphe. Indtil den franske revolution (1789) havde den i 200 år været ejet af familien Pontac, som også ejede Château Haut-Brion, men den blev herefter en statsejendom. Senere igen har den tilhørt flere forskellige ejere, hvor ikke alle forstod at forløse ejendommens ubestrideligt store potentiale.

Det seneste ejerskifte fandt sted i 1995, hvor slottet blev købt af familien Rouzaud – ejere af Champagne Louis Roederer. Familien Rouzaud iværksatte straks efter overtagelsen en række tiltag, der medførte en stor kvalitetsforbedring i vinene, og som derfor lige siden (igen) har været regnet blandt de absolut bedste i Saint-Estèphe. Skulle man således finde på at revurdere 1855-klassifikationen i Médoc, ville slottet utvivlsomt blive indlemmet i ”det allerfineste selskab”, men indtil det nærmest utænkelige måtte ske, må det fortsat ”nøjes” med at være klassificeret som en Cru Bourgeois Exceptionnel (med Grand Cru Classé kvalitet…!).

Château de Pez ligger vest for selve byen Saint-Estèphe, og hele ejendommen består i dag af 42 ha. Det beplantede areal på 38 ha. er spredt ud på ikke færre end 70 forskellige parceller, og druefordelingen er 45% Cabernet Sauvignon, 44% Merlot, 8% Cabernet Franc og 3% Petit Verdot. Merlot-druen er i forhold til det typiske for området en smule opprioriteret, hvilket tilfører vinene fra Château de Pez lidt mere blødhed og rundhed sammenlignet med mange øvrige vine fra Saint-Estèphe. Vinstokkene er i gennemsnit 25 år gamle og er plantet i et metertykt lag af “graves”- småsten, som hviler på en kalk- og lerholdig jordbund. Et sindrigt dræningssystem sikrer en god dræning på markerne, hvilket indimellem er af afgørende betydning for kvaliteten.

Saint-Estèphe

Indhold Kommer snart

Chateau de Pez

Château de Pez er grundlagt i 1452 og er sammen med Château Calon (Ségur) den ældste ejendom i Saint-Estèphe. Indtil den franske revolution (1789) havde den i 200 år været ejet af familien Pontac, som også ejede Château Haut-Brion, men den blev herefter en statsejendom. Senere igen har den tilhørt flere forskellige ejere, hvor ikke alle forstod at forløse ejendommens ubestrideligt store potentiale.

Det seneste ejerskifte fandt sted i 1995, hvor slottet blev købt af familien Rouzaud – ejere af Champagne Louis Roederer. Familien Rouzaud iværksatte straks efter overtagelsen en række tiltag, der medførte en stor kvalitetsforbedring i vinene, og som derfor lige siden (igen) har været regnet blandt de absolut bedste i Saint-Estèphe. Skulle man således finde på at revurdere 1855-klassifikationen i Médoc, ville slottet utvivlsomt blive indlemmet i ”det allerfineste selskab”, men indtil det nærmest utænkelige måtte ske, må det fortsat ”nøjes” med at være klassificeret som en Cru Bourgeois Exceptionnel (med Grand Cru Classé kvalitet…!).

Château de Pez ligger vest for selve byen Saint-Estèphe, og hele ejendommen består i dag af 42 ha. Det beplantede areal på 38 ha. er spredt ud på ikke færre end 70 forskellige parceller, og druefordelingen er 45% Cabernet Sauvignon, 44% Merlot, 8% Cabernet Franc og 3% Petit Verdot. Merlot-druen er i forhold til det typiske for området en smule opprioriteret, hvilket tilfører vinene fra Château de Pez lidt mere blødhed og rundhed sammenlignet med mange øvrige vine fra Saint-Estèphe. Vinstokkene er i gennemsnit 25 år gamle og er plantet i et metertykt lag af “graves”- småsten, som hviler på en kalk- og lerholdig jordbund. Et sindrigt dræningssystem sikrer en god dræning på markerne, hvilket indimellem er af afgørende betydning for kvaliteten.

Saint-Estèphe

Indhold Kommer snart
Falstaff Magazin
Wine Enthusiast
The Wine Cellar Insider, Jeff Leve
Vinum Wine Magazine (EU)

Om produktet

Håndplukningen af Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot og Cabernet Franc foregår separat for hver parcel ved optimal modning. De separate gæringer foregår på en kombination af klassiske Médoc-gæringskar af træ og temperaturregulerede koniske ståltanke. Vinene gennemgår derefter en malolaktisk gæring, og bliver derefter modnet i 12 måneder (kan variere efter årgangen) på franske barriques af 225 l., hvoraf 35-50% er nye. Derpå foretages ”assemblagen”, hvor slottets smagepanel udvælger det optimale blandingsforhold for årgangen, med hovedvægten lagt på Cabernet Sauvignon (normalt 51-62%).

Vinen fra Château de Pez har en meget dyb, blank rubinrød farve. Duften er både charmerende og dyb, med nuancer af iris, ribs, brombær, lakrids og lys tobak. Smagen er meget indtagende og velouragtig, med toner af syltede bær (bl.a. hindbær). I vinens ungdom er tanninen normalt stadig ret fremme, men man fornemmer en god struktur og især en god frugtkoncentration, som vil sikre en god udvikling med årene. De delikate toner, som charmerer i vinens ungdom, vil uden tvivl give en fantastisk harmoni med alderen.

Prøv den sammen med krydrede retter med lam, vildt eller okse.

Specifikationer

Varenr

01903112065

Årgang

2020

Land

Frankrig
Frankrig

Indhold

600 cl

Alkohol

14%

Druesammensætning

3% Cabernet Franc, 43% Cabernet Sauvignon, 51% Merlot, 3% Petit Verdot

Hent produktark

Download PDF

Er du fyldt 18 år

Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle