Denne økologiske Châteauneuf-du-Pape Tradition Blanc er lavet på nogle af de klassiske grønne druesorter fra området; Grenache Blanc (60-90%), Clairette, Roussanne og Bourboulenc,… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
379,00 DKK
Château Maucoil ligger ca. 3 km. nord for selve landsbyen Châteauneuf-du-Pape. Dets historie går helt tilbage til romerne, som anlagde garnisonslejr her pga. stedets vandkilde og beliggenheden nær Via Agrippa (romersk netværk af veje). Vinproduktionen på Château Maucoil startede i det 17. årh., og siden da har adskillige familier været ejere af slottet. Familien Arnaud overtog slottet i 1995, og ejede det frem til 2022, hvor det blev købt af den meget velansete kollega i Châteauneuf-du-Pape, Domaine Duseigneur, som er specialister i biodynamisk dyrkning.
Château Maucoil består af 25 ha. marker i Châteauneuf-du-Pape foruden 18 ha. i Côtes du Rhône Villages, og huset er blandt de få producenter, der dyrker samtlige 13 tilladte druesorter (i Châteauneuf-du-Pape). Markerne er opdelt i flere parceller, hvilket betyder, at man dyrker vin på alle tre klassiske jordbundstyper i Chateauneuf-du-Pape: Lag af runde aflejringssten, en blanding af ”graves” (små sten), ler og sand samt dyb, sandholdig jord. Denne diversitet afspejler sig i vinenes udtalte komplekse karakterer.
Man har i flere generationer kun anvendt naturlig gødning (får- og heste gødning samt tangbaserede gødningsprodukter), og i 2011 overgik man til kontrolleret økologisk dyrkning. Fra årgang 2014 er alle vine fra Château Maucoil derfor certificeret økologiske, og under de nye ejere vil man sandsynligvis gå et skridt videre og overgå til biodynamisk produktion.
Château Maucoil ligger ca. 3 km. nord for selve landsbyen Châteauneuf-du-Pape. Dets historie går helt tilbage til romerne, som anlagde garnisonslejr her pga. stedets vandkilde og beliggenheden nær Via Agrippa (romersk netværk af veje). Vinproduktionen på Château Maucoil startede i det 17. årh., og siden da har adskillige familier været ejere af slottet. Familien Arnaud overtog slottet i 1995, og ejede det frem til 2022, hvor det blev købt af den meget velansete kollega i Châteauneuf-du-Pape, Domaine Duseigneur, som er specialister i biodynamisk dyrkning.
Château Maucoil består af 25 ha. marker i Châteauneuf-du-Pape foruden 18 ha. i Côtes du Rhône Villages, og huset er blandt de få producenter, der dyrker samtlige 13 tilladte druesorter (i Châteauneuf-du-Pape). Markerne er opdelt i flere parceller, hvilket betyder, at man dyrker vin på alle tre klassiske jordbundstyper i Chateauneuf-du-Pape: Lag af runde aflejringssten, en blanding af ”graves” (små sten), ler og sand samt dyb, sandholdig jord. Denne diversitet afspejler sig i vinenes udtalte komplekse karakterer.
Man har i flere generationer kun anvendt naturlig gødning (får- og heste gødning samt tangbaserede gødningsprodukter), og i 2011 overgik man til kontrolleret økologisk dyrkning. Fra årgang 2014 er alle vine fra Château Maucoil derfor certificeret økologiske, og under de nye ejere vil man sandsynligvis gå et skridt videre og overgå til biodynamisk produktion.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Denne økologiske Châteauneuf-du-Pape Tradition Blanc er lavet på nogle af de klassiske grønne druesorter fra området; Grenache Blanc (60-90%), Clairette, Roussanne og Bourboulenc, i en sammensætning, som kan variere efter årgangen. Vinstokkene er plantet i den nordvestlige del af distriktet, hvor et højt indhold af kalk og sand i jorden - ud over klassiske runde sten - giver meget aromatiske og delikate hvidvine. Udbyttet er begrænset til ca. 25 hl./ha., noget som sammen med en grundig selektering både ved håndplukningen i små kasser à 15 kg. og ved ankomsten til kælderen, giver høj kvalitet og koncentration i vinen. Efter en kold maceration med skindet (druesorterne bliver vinificeret separat), bliver druerne presset og gæret på ståltanke.
For at opbevare druesorternes karakter og vinens friskhed og sarte aromaer, undgår man en malolaktisk gæring og en bundfældning, og overfører vinene på cement-og ståltanke, hvor de modner i 8 måneder ”sur lie” (bundfald). Derefter bliver vinene sammenstukket, det færdige blend naturligt bundfældet og aftappet.
Vinen har en flot lysgylden farve med grønlig skær. Duften er meget umiddelbar og sprød med lækre, eksotiske toner af citrusfrugter, pærer, fersken, mango og mirabeller. Smagen er både elegant og velouragtig, med god struktur og mineralitet samt lette, krydrede toner, som gør den kompleks og indtagende.
Vinen er særdeles velegnet til fede fisk, grillede fiskeretter, fiskesupper, snegle samt til lyst kød.
Asiatisk
Fisk
Kalv
Skaldyr
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle