Det er undergrunden, som mest består af forsteninger, aflejringssten og sand, der har givet vinmarken dens navn: Jurassic Vineyard. De økologiskdyrkede vinstokke vokser i en højde… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
379,00 DKK
Bag Leo Steen Wines finder man danskfødte Leo Steen Hansen. Som søn af en køkkenchef blev hans interesse for god vin og mad vakt i en tidlig alder, og den interesse (især for vinen) blev ikke mindre af, at han som 20-årig kom i lære hos sommeliermester Orla Farmann på Munkebjerg Hotel. Senere havde han i nogle år jobs på gode restauranter i Frankrig, Spanien og Italien, mens han tog sin europæiske sommelieruddannelse. I 1997 blev han chefsommelier på Restaurant Kong Hans i København, og i den forbindelse var han bl.a. på en rejse til Californien for at udvælge vin. Her blev han så inspireret af den californiske vinscene, at han i 1999 flyttede til Californien med håbet om at fuldføre sin drøm om selv at lave vin. Han havnede i Sonoma, hvor han startede med at arbejde i dagtimerne hos forskellige vinhuse for efterfølgende at arbejde som sommelier i aftentimerne!
I 2002 begyndte han at arbejde hos Stuhmuller Vineyards i Alexander Valley, hvor han sideløbende tog en ønolog-uddannelse. I 2004 blev han ansvarlig for vinificeringen hos Stuhmuller, og samtidig startede han sit eget firma, Leo Steen Wines, hvor han sideløbende lavede et par vine i sit eget regi. Via gode relationer til ejere af nøje udvalgte parceller, fik han således mulighed for at købe druer af topkvalitet.
I dag er Leo fuldtidsbeskæftiget i sit eget firma, og hvor han gennem årene har udvidet sin portefølje betragteligt. Leo har høstet stor anerkendelse for sine vine, der søges tilnærmet den europæiske stil så meget som muligt. En del af opskriften herpå er fokus på naturgær, lavere alkoholindhold og mindre brug af ny eg. Leo er samtidig optaget af at øge bæredygtigheden i sin vinproduktion, herunder anvendelse af biodynamiske og økologiske principper.
Bag Leo Steen Wines finder man danskfødte Leo Steen Hansen. Som søn af en køkkenchef blev hans interesse for god vin og mad vakt i en tidlig alder, og den interesse (især for vinen) blev ikke mindre af, at han som 20-årig kom i lære hos sommeliermester Orla Farmann på Munkebjerg Hotel. Senere havde han i nogle år jobs på gode restauranter i Frankrig, Spanien og Italien, mens han tog sin europæiske sommelieruddannelse. I 1997 blev han chefsommelier på Restaurant Kong Hans i København, og i den forbindelse var han bl.a. på en rejse til Californien for at udvælge vin. Her blev han så inspireret af den californiske vinscene, at han i 1999 flyttede til Californien med håbet om at fuldføre sin drøm om selv at lave vin. Han havnede i Sonoma, hvor han startede med at arbejde i dagtimerne hos forskellige vinhuse for efterfølgende at arbejde som sommelier i aftentimerne!
I 2002 begyndte han at arbejde hos Stuhmuller Vineyards i Alexander Valley, hvor han sideløbende tog en ønolog-uddannelse. I 2004 blev han ansvarlig for vinificeringen hos Stuhmuller, og samtidig startede han sit eget firma, Leo Steen Wines, hvor han sideløbende lavede et par vine i sit eget regi. Via gode relationer til ejere af nøje udvalgte parceller, fik han således mulighed for at købe druer af topkvalitet.
I dag er Leo fuldtidsbeskæftiget i sit eget firma, og hvor han gennem årene har udvidet sin portefølje betragteligt. Leo har høstet stor anerkendelse for sine vine, der søges tilnærmet den europæiske stil så meget som muligt. En del af opskriften herpå er fokus på naturgær, lavere alkoholindhold og mindre brug af ny eg. Leo er samtidig optaget af at øge bæredygtigheden i sin vinproduktion, herunder anvendelse af biodynamiske og økologiske principper.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Det er undergrunden, som mest består af forsteninger, aflejringssten og sand, der har givet vinmarken dens navn: Jurassic Vineyard. De økologiskdyrkede vinstokke vokser i en højde af 300-330 m., på en blød skråning med perfekt dræning i dybden. Dette tvinger rødderne langt ned i jorden og giver altid meget mineralske vine med et eksotisk præg.
70% af druerne bliver presset i hele klaser, og mosten gæres i æggeformede betontanke, mens resten af druerne afstilkes og gæres med skindet i en mindre æggeformet ståltank. I begge tilfælde foregår gæringen med druernes egne gærceller. Efter en separat malolaktisk gæring af de to vine, overføres vinen fra de hele klaser til æggeformede betontanke til en modning i 11 måneder efterfulgt af en modning i 5 måneder på neutrale træfade. Vinen, der blev gæret med skindet, overføres på ståltanke, hvor den modner i 8 måneder. Efter en naturlig bundfældning (uden presning) overføres vinen til en kombination af små, neutrale træfade og små, runde stålfade. Efter sammenstikningen, aftappes og gemmes vinen i kælderen i yderligere 8 måneder, før den frigives.
Chenin Blanc, Jurassic Vineyard, viser tydeligt, at det er muligt at lave en vin på denne drue, som både har friskhed og sprødhed, men samtidig er struktureret, kødfuld og kompleks. Både i næsen og i munden finder man toner af tørrede urter, fersken, appelsin og mandler, mens mineraliteten og tørheden holder fast i en meget flot renhed og finesse.
Serveres til skaldyr eller fisk, gerne asiatiskprægede og til fjerkræsretter.
Fisk
Østers
Pasta
Skaldyr
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle