Chianti ”Biskero” er sammensat af områdets tre klassiske druer Sangiovese (85%), og lige dele af Canaiolo Nero, Mammolo og Merlot, dyrket efter økologiske og biodynamiske… Læs mere
159,00 DKK
Salcheto hører med sine 74 ha. vinmarker til blandt de mindre vingårde i Montepulciano, men er ikke desto mindre et af de vinhuse, som virkelig har markeret sig de senere år. Vingården blev grundlagt i 1991, og fra starten anlagde man et meget ambitiøst mål: Genplantning af Sangiovese-stiklinger af egen produktion (“Sélection massale”), lavt udbytte og økologisk dyrkning.
I dag er vinmarkerne hovedsageligt beplantede med de lokale druer Prugnolo Gentile (Sangiovese) og Canaiolo, som dyrkes efter kontrollerede økologiske og biodynamiske principper. Fra årgang 2011 er Michele Manelli (ejer og kældermester) og hans team begyndt at bruge den topmoderne ”off-grid”-kælder, som bruger 54% mindre energi. Drømmen om at vingården skal være CO2-neutral, er ved at blive realiseret, og Salcheto er på alle måder et foregangsfirma i relation til at udvikle mere bæredygtige produktionsprincipper. De er derfor ikke uden grund stolte af de resultater, de har opnået og udtaler bl.a. i den forbindelse: ”We are proud to be the first company in the world to have certified the carbon footprint of a bottle of wine (according to ISO 14064 standard, in 2011)”
Ud over fokusset på en mere bæredygtige produktion har Salcheto i mere end et årti arbejdet ihærdigt for i hjertet at være ”en god borger” i det globale samfund. Gennem den italienske registrering; ”società benefit” har virksomheden gjort denne målsætning til en del af virksomhedens vedtægter, og virksomhedens ledelse er således lovmæssigt forpligtet til målet om samfundsnytte og til at rapportere om de opnåede fremskridt. Salcheto er således i dag en nonprofit-virksomhed og har fra 29. juli 2021 kunnet kalde sig ”SALCHETO srl Società Agricola Società Benefit” (SALCHETO S.r.l. Soc. Agr. S.B). Salcheto behøver ikke kun at være stolte af deres resultater i forhold til en mere bæredygtig produktion – de kan afgjort også være stolte af deres vine. De er nemlig fremragende!
Salcheto hører med sine 74 ha. vinmarker til blandt de mindre vingårde i Montepulciano, men er ikke desto mindre et af de vinhuse, som virkelig har markeret sig de senere år. Vingården blev grundlagt i 1991, og fra starten anlagde man et meget ambitiøst mål: Genplantning af Sangiovese-stiklinger af egen produktion (“Sélection massale”), lavt udbytte og økologisk dyrkning.
I dag er vinmarkerne hovedsageligt beplantede med de lokale druer Prugnolo Gentile (Sangiovese) og Canaiolo, som dyrkes efter kontrollerede økologiske og biodynamiske principper. Fra årgang 2011 er Michele Manelli (ejer og kældermester) og hans team begyndt at bruge den topmoderne ”off-grid”-kælder, som bruger 54% mindre energi. Drømmen om at vingården skal være CO2-neutral, er ved at blive realiseret, og Salcheto er på alle måder et foregangsfirma i relation til at udvikle mere bæredygtige produktionsprincipper. De er derfor ikke uden grund stolte af de resultater, de har opnået og udtaler bl.a. i den forbindelse: ”We are proud to be the first company in the world to have certified the carbon footprint of a bottle of wine (according to ISO 14064 standard, in 2011)”
Ud over fokusset på en mere bæredygtige produktion har Salcheto i mere end et årti arbejdet ihærdigt for i hjertet at være ”en god borger” i det globale samfund. Gennem den italienske registrering; ”società benefit” har virksomheden gjort denne målsætning til en del af virksomhedens vedtægter, og virksomhedens ledelse er således lovmæssigt forpligtet til målet om samfundsnytte og til at rapportere om de opnåede fremskridt. Salcheto er således i dag en nonprofit-virksomhed og har fra 29. juli 2021 kunnet kalde sig ”SALCHETO srl Società Agricola Società Benefit” (SALCHETO S.r.l. Soc. Agr. S.B). Salcheto behøver ikke kun at være stolte af deres resultater i forhold til en mere bæredygtig produktion – de kan afgjort også være stolte af deres vine. De er nemlig fremragende!
Chianti ”Biskero” er sammensat af områdets tre klassiske druer Sangiovese (85%), og lige dele af Canaiolo Nero, Mammolo og Merlot, dyrket efter økologiske og biodynamiske principper i vinmarkerne ”Poggio Piglia” (9 ha.) nær Chiusi, ”Abbadia” (8 ha.) i Torrita di Siena og "Greppo" (8 ha.) i Abbadia di Montepulciano. Mens gæringen foregår på ståltanke, foregår modningen (4 mdr.) for 70% af vinen i ståltanke og resten på amerikanske fade af 300 l. Efter aftapningen modnes vinen yderligere 3 måneder i kælderen inden de frigives.
Vinen har en flot rød, brillant farve. I duften er vinen umiddelbar og frugtrig med toner af hindbær og kirsebær. I smagen kommer friskheden og sprødheden meget frem - igen med flotte rødlige toner - og vinen byder samtidig på en god struktur og kødfuldhed. I eftersmagen har vinen en let krydret smag, som er klassisk for Chianti. En flot og harmonisk vin!
Det er en vin, som er bedst i sin ungdom, og selvom den sagtens vil kunne serveres til lidt kraftige retter som lam, oksekød osv., vil den egne sig bedst til stegt fjerkræ, kalvekød, pastaretter eller simpelthen for sig selv. Dens frugt og finesse tillader det. Serveringstemperatur: 18-20°C.
Fisk
Kylling
Pasta
Pizza
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle