Vinen er lavet på 100% Carinyena (60-108 år gamle vinstokke) som alle kommer fra vinmarker omkring landsbyen Porrera. Alle druer bliver håndplukkede i kurve af max. 12 kg.… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
629,00 DKK
Vinkooperativet Cims de Porrera ligger i byen Porrera ved Cortiella-floden i den sydøstlige del af Priorat. Selve kooperativet er grundlagt i 1932, men vinmarkerne i området er betydeligt ældre. I dette område deler vinstokkene jord med mandel- og hasseltræer.
Cims de Porrera har i mange år været kendt som en af topproducenterne i området, især efter at en af områdets vinpionerer, Josep Lluis Perez, blev knyttet til stedet og forstod at udnytte de 60 ha. vinmarkers fulde potentiale. Cims de Porrera er siden blevet købt af Castillo Perelada – en berømt producent af vine i DO Empordà-Costa Brava, i Priorat (La Casa Gran) samt i Penedès (Cava).
Samarbejdet mellem de to firmaer, som begge stræber efter det ypperste, har cementeret Cims de Porreras position som en ypperlig producent af Priorat-vine.
Vinkooperativet Cims de Porrera ligger i byen Porrera ved Cortiella-floden i den sydøstlige del af Priorat. Selve kooperativet er grundlagt i 1932, men vinmarkerne i området er betydeligt ældre. I dette område deler vinstokkene jord med mandel- og hasseltræer.
Cims de Porrera har i mange år været kendt som en af topproducenterne i området, især efter at en af områdets vinpionerer, Josep Lluis Perez, blev knyttet til stedet og forstod at udnytte de 60 ha. vinmarkers fulde potentiale. Cims de Porrera er siden blevet købt af Castillo Perelada – en berømt producent af vine i DO Empordà-Costa Brava, i Priorat (La Casa Gran) samt i Penedès (Cava).
Samarbejdet mellem de to firmaer, som begge stræber efter det ypperste, har cementeret Cims de Porreras position som en ypperlig producent af Priorat-vine.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Vinen er lavet på 100% Carinyena (60-108 år gamle vinstokke) som alle kommer fra vinmarker omkring landsbyen Porrera. Alle druer bliver håndplukkede i kurve af max. 12 kg. Carinyena er først gæret ved en temperatur på 28-30ºC og gennemgår derefter en macerering i ca. 20 dage med flere omrøringer. Til sidst bliver vinen modnet på sit 'lie' i 20-24 måneder uden omstikning i barriques af eg fra Allier (225 l., ingen nye) og derefter 6 måneder på træfade af 7.000 l. Vinen modner i 3 år på flaske inden frigivelsen.Cims de Porrera 'Classic' har en meget flot, intens, mørk farve, og i duften virker den først en smule lukket og tæt. Ret hurtigt kommer der dog flotte nuancer af solbær, engelsk lakrids, læder og hvid peber. Smagen er ligeledes meget kompleks med mineralske og næsten æteriske toner med krydrede nuancer. Vinen har en god tannin, og en flot vaniljekarakter afslører opholdet på træ, men hverken tannin eller trækarakter dominerer.Vinen vil uden tvivl have godt af en iltning på karaffel i ½-1 time før servering. Den vil egne sig fint sammen med vildtretter, mørkt kød f.eks. okse eller lam eller til en god spansk ost.
Lam
Okse
Råvildt
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle