Vinmarken Bechthold, hvor druerne til denne Cinsault kommer fra, siges at være den ældste vinmark med Cinsault på jorden! Det var den lokale farmer, Joseph Spenker, som i 1886… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
325,00 DKK
Vinfirmaet Birichino blev grundlagt i 2008 af to partnere og vinentusiaster, Alex Krause og John Locke. Ud over at de begge havde arbejdet på Bonny Doon Vineyard i Californien og var blevet stærkt inspirerede af stedets ejer, den berømte vinmager Randall Grahm, havde de også både arbejdet sammen og hver for sig flere steder i Europa, bl.a. i Alsace, Madiran, Minervois, Puglia og Piemonte.
Mere end 20 års erfaring med at lave vin under mange forskellige forhold gav dem lyst til at prøve kræfter på deres egen vingård i Santa Cruz, syd for San Francisco, i det område, hvor deres mentor Randall Grahm også holder til.
Målet var klart fra starten: At lave vine på druesorter som man var fortrolige med, at gribe så lidt ind som muligt i processen under vinificeringen, at anvende druernes egen gærkultur i størst mulig udstrækning, at undlade filtrering m.m. – alt sammen med henblik på at lave vine, som byder på en stor og særlig smagsoplevelse. Druerne – kilden til det hele – skulle derfor være perfekt modne og af høj kvalitet, og hos Birichino kommer de fra ikke færre end 12 forskellige familieejede vinmarker i bl.a. Central Coast, Monterey og Santa Cruz. Nogle af disse marker er beplantede så langt tilbage som i slutningen af det 19. årh. eller i begyndelsen af det 20. årh., så begrebet ”Old Vines” får her indlysende en helt særlig betydning.
Navnet ”Birichino” (som i øvrigt betyder ”uartig” på italiensk), blev valgt, da man lavede den første vin på gården, Malvasia Bianca – oprindeligt en drue bragt til Californien fra Calabrien i Italien. Den viste sig som en sød og uproblematisk vin i starten af vinificeringen, men blev ret ustyrlig senere, fuld af udfordringer… En ren ”birichino”!
Vinfirmaet Birichino blev grundlagt i 2008 af to partnere og vinentusiaster, Alex Krause og John Locke. Ud over at de begge havde arbejdet på Bonny Doon Vineyard i Californien og var blevet stærkt inspirerede af stedets ejer, den berømte vinmager Randall Grahm, havde de også både arbejdet sammen og hver for sig flere steder i Europa, bl.a. i Alsace, Madiran, Minervois, Puglia og Piemonte.
Mere end 20 års erfaring med at lave vin under mange forskellige forhold gav dem lyst til at prøve kræfter på deres egen vingård i Santa Cruz, syd for San Francisco, i det område, hvor deres mentor Randall Grahm også holder til.
Målet var klart fra starten: At lave vine på druesorter som man var fortrolige med, at gribe så lidt ind som muligt i processen under vinificeringen, at anvende druernes egen gærkultur i størst mulig udstrækning, at undlade filtrering m.m. – alt sammen med henblik på at lave vine, som byder på en stor og særlig smagsoplevelse. Druerne – kilden til det hele – skulle derfor være perfekt modne og af høj kvalitet, og hos Birichino kommer de fra ikke færre end 12 forskellige familieejede vinmarker i bl.a. Central Coast, Monterey og Santa Cruz. Nogle af disse marker er beplantede så langt tilbage som i slutningen af det 19. årh. eller i begyndelsen af det 20. årh., så begrebet ”Old Vines” får her indlysende en helt særlig betydning.
Navnet ”Birichino” (som i øvrigt betyder ”uartig” på italiensk), blev valgt, da man lavede den første vin på gården, Malvasia Bianca – oprindeligt en drue bragt til Californien fra Calabrien i Italien. Den viste sig som en sød og uproblematisk vin i starten af vinificeringen, men blev ret ustyrlig senere, fuld af udfordringer… En ren ”birichino”!
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Vinmarken Bechthold, hvor druerne til denne Cinsault kommer fra, siges at være den ældste vinmark med Cinsault på jorden! Det var den lokale farmer, Joseph Spenker, som i 1886 plantede ca. 10 ha. upodede Cinsault vinstokke på en sand- og lerholdig jordbund, som dengang ikke blev regnet for noget, men som til gengæld holdt phylloxera’en (vinlusen) langt væk. I mange årtier blev vinstokkene på marken regnet for at være af den mere beskedne sort Black Malvoisie, indtil man for nyligt påviste, at de nu ca. 133 år gamle vinstokke var ægte Cinsault fra Rhône dalen. Lidt morsomt, at man i dag kan drikke vine, som produceres af vinstokke med samme alder som ”Statue of Liberty” i New York!
Druerne fra den økologiskdyrkede Bechthold Vineyard er normalt plukket i slutningen af august, tidligt på morgen, og transporteres hurtigt til vingården. Her bliver druerne skånsomt mast, og en lille del af den farvede most sies fra for at lave husets rosé (Vin Gris). Druerne overføres til rustfrie ståltanke, hvor temperaturen stiger langsomt, og gæringen går i gang naturligt med druernes egne gærceller. Efter endt gæring og en naturlig malolaktisk gæring bliver vinen modnet i 12 måneder på fad. Vinen er aftappet uden filtrering.
En meget mørk vin i farven med en åben, frugtrig, en smule krydret duft med nuancer af syltede røde og sorte bær. Smagen er meget velouragtig med fyldige toner af mørke bær (brombær, tyttebær), men samtidig med en god struktur og en mineralsk og sprød finish. Det er en meget harmonisk og vellavet vin, som sagtens kan nydes i sin ungdom.
Gryderet
Lam
Okse
Råvildt
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle