Som en af de vigtigste pionerer for vindyrkning i Sydafrika, har Neil Ellis været kendt for en gang i mellem at dreje skarpt til venstre ad en smallere vej (”Short Left”), mens de… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
139,00 DKK
Neil Ellis Wines blev etableret i 1993 af to af Sydafrikas største vinpersonligheder, Neil Ellis og Hans Peter Schroder. Neil Ellis er nok den mest kendte vinmager i Sydafrika, og inden etableringen af sit eget firma havde han først været omkring den kooperative vinverden i KWV, og derefter ansvarlig for en af landets meste kendte historiske ejendomme, Groot Constantia Estate.
Ved starten i 1993 havde Neil Ellis Wines hjemme på ejendommen Oude Nektar i Jonkershoek nær Stellenbosch, men efterhånden som de to partnere løbende fik udvidet dyrkningsarealet til et par andre af Sydafrikas topdistrikter, blev pladsen efterhånden for trang på denne ejendom. Da Neil Ellis’ børn Warren, Charl og Margot desuden trådte ind i firmaet, som hhv. Chief Winemaker/Director, Commercial Director og Brand Manager, besluttede familien Ellis at afslutte samarbejdet med Hans Peter Schroder samt at bygge et nyt moderne vinhus ved Helshoogte Pass i udkanten af byen Stellenbosch.
I dag råder Neil Ellis Wines over vinmarker i Jonkershoek Valley, Groenekloof (nær Darling Hills på Sydafrikas kølige vestkyst), Elgin (som ofte kaldes for Sydafrikas Bourgogne) og i Piekenierskloof (i det sydlige Olifants River i Western Cape, hvor man finder nogle af de højest beliggende marker i Sydafrika).
Denne diversitet er en af hemmelighederne bag den enestående harmoni mellem styrke og charme, man finder i vinene fra Neil Ellis, og som i dag frembringes under ledelse af sønnen Warren Ellis.
Neil Ellis Wines blev etableret i 1993 af to af Sydafrikas største vinpersonligheder, Neil Ellis og Hans Peter Schroder. Neil Ellis er nok den mest kendte vinmager i Sydafrika, og inden etableringen af sit eget firma havde han først været omkring den kooperative vinverden i KWV, og derefter ansvarlig for en af landets meste kendte historiske ejendomme, Groot Constantia Estate.
Ved starten i 1993 havde Neil Ellis Wines hjemme på ejendommen Oude Nektar i Jonkershoek nær Stellenbosch, men efterhånden som de to partnere løbende fik udvidet dyrkningsarealet til et par andre af Sydafrikas topdistrikter, blev pladsen efterhånden for trang på denne ejendom. Da Neil Ellis’ børn Warren, Charl og Margot desuden trådte ind i firmaet, som hhv. Chief Winemaker/Director, Commercial Director og Brand Manager, besluttede familien Ellis at afslutte samarbejdet med Hans Peter Schroder samt at bygge et nyt moderne vinhus ved Helshoogte Pass i udkanten af byen Stellenbosch.
I dag råder Neil Ellis Wines over vinmarker i Jonkershoek Valley, Groenekloof (nær Darling Hills på Sydafrikas kølige vestkyst), Elgin (som ofte kaldes for Sydafrikas Bourgogne) og i Piekenierskloof (i det sydlige Olifants River i Western Cape, hvor man finder nogle af de højest beliggende marker i Sydafrika).
Denne diversitet er en af hemmelighederne bag den enestående harmoni mellem styrke og charme, man finder i vinene fra Neil Ellis, og som i dag frembringes under ledelse af sønnen Warren Ellis.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Som en af de vigtigste pionerer for vindyrkning i Sydafrika, har Neil Ellis været kendt for en gang i mellem at dreje skarpt til venstre ad en smallere vej (”Short Left”), mens de fleste producenter tog til højre, på mere behagelige, motorvejsagtige veje. Det har ofte tilladt ham at opdage spændende hjørner, hvor man kunne producere kvalitetsvine med særlig karakter.
”Short Left” er lavet på 100% Cinsaut, som er dyrket i Western Cape (bl.a. Darling Hills), hvor jordbunden af smuldrende granit, sandsten og ler giver perfekte forhold til fx Shiraz og Cinsaut. Neil Ellis’ parceller her vender mod sydvest, noget som sikrer god kølighed om natten, og de ca. 20 år gamle vinstokke er dyrket som bush-vine i en højde af ca. 250-300 m.o.h. Alt dette giver vine med god aroma og finesse. Vinificeringen er klassisk med en gæring på ståltanke, en skånsom presning og en malolaktisk gæring samt modning i 14 måneder på franske træfade à 500 l., hvoraf de 10% er nye, 20% et år gamle og resten er ældre.
Vinen har en meget intens, rubinrød farve. Duften er aromatisk og sprød med toner af røde bær og let krydrede nuancer. I smagen er vinen stadig en smule præget af træet i sin ungdom, med toner af vanilje og ristede mandler, men ret hurtigt udvikler den sødmefulde frugttoner (hindbær, tyttebær, vilde brombær) og god velour. På trods af fylden er vinen også ganske charmerende med tørhed, finesse og bid i eftersmagen. Man fornemmer en god tannin, som giver vinen et godt gemmepotentiale.
Servér den sammen med gryderetter med kylling eller and – gerne asiatiskinspirerede, kalv, gris eller lam, men også til pasta- eller risottoretter og hjemmelavede burger.
Asiatisk
Gris
Kylling
Pasta
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle