Clos Mireille ligger i den sydlige del af Var-departementet, tæt ved Middelhavet. Undergrunden af skiffer og ler - som tilbageholder varmen - og indflydelsen fra det nærliggende… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Ott er først og fremmest navnet på familien som grundlagde det mest prestigefyldte vinhus i Provence – Domaines Ott, og ikke mindst den franskkyndige vil nok bemærke, at ”Domaines” her skrives med ”s” i slutningen og altså indikerer flertal. Domaines Ott består således af tre forskellige, selvstændige ejendomme: Château Romassan i AOP Bandol samt Château de Selle og Clos Mireille i AOP Côtes de Provence.
Tilbage i 1896 indledte den unge agronom-uddannede Marcel Ott fra Alsace en rundrejse til Frankrigs vinområder, hvor han dygtiggjorde sig indenfor vinproduktion. Rejsen endte slutteligt i Provence, og i 1912 fandt han en ejendom, Château de Selle ved Draguignan, som virkelig inspirerede ham, og som han efterfølgende erhvervede. I 1930 købte han Clos Mireille ved Brégançon, og endelig i 1956 blev Château Romassan i Bandol lagt til familiens portefølje af fornemme ejendomme.
Marcel Ott havde fra starten en målrettet ambition om at skabe de ypperste Provence-vine af ædle druesorter, og han var på mange måder en sand foregangsmand i området, hvilket bl.a. også betød, at udelukkende organisk gødning skulle anvendes på vinmarkerne, og at vinene skulle gæres med druernes egne naturlige gærceller.
I 2004 overtog Champagne Louis Roederer hovedparten af Domaines Ott – dels for at sikre vinhuset en langsigtet fremtid, dels for at fastholde positionen som den mest prestigiøse producent i Provence. Ott-familien er dog fortsat i front i forhold til den daglige ledelse, aktuelt repræsenteret ved Jean-François Ott, som er 4. generation i Domaines Ott.
Ott er først og fremmest navnet på familien som grundlagde det mest prestigefyldte vinhus i Provence – Domaines Ott, og ikke mindst den franskkyndige vil nok bemærke, at ”Domaines” her skrives med ”s” i slutningen og altså indikerer flertal. Domaines Ott består således af tre forskellige, selvstændige ejendomme: Château Romassan i AOP Bandol samt Château de Selle og Clos Mireille i AOP Côtes de Provence.
Tilbage i 1896 indledte den unge agronom-uddannede Marcel Ott fra Alsace en rundrejse til Frankrigs vinområder, hvor han dygtiggjorde sig indenfor vinproduktion. Rejsen endte slutteligt i Provence, og i 1912 fandt han en ejendom, Château de Selle ved Draguignan, som virkelig inspirerede ham, og som han efterfølgende erhvervede. I 1930 købte han Clos Mireille ved Brégançon, og endelig i 1956 blev Château Romassan i Bandol lagt til familiens portefølje af fornemme ejendomme.
Marcel Ott havde fra starten en målrettet ambition om at skabe de ypperste Provence-vine af ædle druesorter, og han var på mange måder en sand foregangsmand i området, hvilket bl.a. også betød, at udelukkende organisk gødning skulle anvendes på vinmarkerne, og at vinene skulle gæres med druernes egne naturlige gærceller.
I 2004 overtog Champagne Louis Roederer hovedparten af Domaines Ott – dels for at sikre vinhuset en langsigtet fremtid, dels for at fastholde positionen som den mest prestigiøse producent i Provence. Ott-familien er dog fortsat i front i forhold til den daglige ledelse, aktuelt repræsenteret ved Jean-François Ott, som er 4. generation i Domaines Ott.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Clos Mireille ligger i den sydlige del af Var-departementet, tæt ved Middelhavet. Undergrunden af skiffer og ler - som tilbageholder varmen - og indflydelsen fra det nærliggende hav, giver en ganske særlig ”terroir”. Rosé fra Clos Mireille er sammensat af primært Grenache, som giver vinen stor dybde og struktur, Cinsault, som tilfører blødhed og velour og Syrah, som bringer frugtkarakter og kompleksitet.
Clos Mireille Rosé er en pragtfuld, klassisk provencalsk rosévin. Farven er lys pink, med orange- eller rubinrødt skær - alt efter årgang. Duften er umiddelbar og forførende, med friske nuancer af citrusfrugter, melon, mango, men også toner af granatæble og kirsebær. Smagen er meget sprød og frugtig, igen med toner af citrusfrugter og røde bær samt en lækker tør, mineralsk og let saltet finish. Den efterlader en vedvarende og meget harmonisk og delikat eftersmag.
Server den til fx østers, stegt fisk, fisk- eller skaldyrssuppe, og fjerkræ i hvid sauce. Den egner sig også fint som aperitif.
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle