Angelo Gaja købte i 1995 parcellen Conteisa (6,08 ha.), som er en del af vinmarken Cerequio i La Morra kommunen i distriktet Barolo. Navnet Conteisa betyder ”tvist” på italiensk… Læs mere
6.699,00 DKK
Ingen anden vinproducent kan formentlig matche den anseelse og indflydelse, som Angelo Gaja (født 1940) har opnået på den internationale vinscene, siden han i 1961 indtrådte i familiefirmaet i Barbaresco og i 1969 overtog ledelsen af det. Han har helt klart været bannerfører for mange kvalitetsorienterede vinproducenter – både i og udenfor Piemonte. Han er altid gået forrest i sin nådesløse stræben efter at opnå den allerhøjeste kvalitet i sine vine, og han er en ægte pioner, der til stadighed søger nye veje for at udvikle og manifestere den suveræne kunst, som han sammen med sit team behersker. I de senere år er 5. generation, bestående af døtrene Gaia og Rossana samt sønnen Giovanni, løbende blevet kørt i stilling, så fremtiden tegner absolut fortsat lys for denne enestående vinfamilie. Angelo Gaja har dog ikke helt sluppet tøjlerne endnu, så den nye generation har fortsat deres læremester ved deres side.
Hos GAJA gennemgår alle detaljer i produktionen den strengeste kontrol. Vinmarkerne bliver passet i overensstemmelse med den helt afgørende betydning, de har – nemlig som kilden til det hele! En kilde, som man dog ikke tapper den sidste dråbe ud af – tværtimod, så er netop en del af grunden til den enestående høje kvalitet i vinene fra GAJA, at høstudbyttet pr. ha. i mange tilfælde er MEGET lavt. Dette gælder naturligvis ikke mindst på de bedste marker som f.eks. Sori Tildin, Sori San Lorenzo og Costa Russi.
Vinene fra GAJA regnes fortsat som den ultimative top i Piemonte – ingen over og ingen ved siden af. De har aldrig været billige, men de byder på enestående vinoplevelser, og der er kvalitet og smag for hver eneste krone!
Ingen anden vinproducent kan formentlig matche den anseelse og indflydelse, som Angelo Gaja (født 1940) har opnået på den internationale vinscene, siden han i 1961 indtrådte i familiefirmaet i Barbaresco og i 1969 overtog ledelsen af det. Han har helt klart været bannerfører for mange kvalitetsorienterede vinproducenter – både i og udenfor Piemonte. Han er altid gået forrest i sin nådesløse stræben efter at opnå den allerhøjeste kvalitet i sine vine, og han er en ægte pioner, der til stadighed søger nye veje for at udvikle og manifestere den suveræne kunst, som han sammen med sit team behersker. I de senere år er 5. generation, bestående af døtrene Gaia og Rossana samt sønnen Giovanni, løbende blevet kørt i stilling, så fremtiden tegner absolut fortsat lys for denne enestående vinfamilie. Angelo Gaja har dog ikke helt sluppet tøjlerne endnu, så den nye generation har fortsat deres læremester ved deres side.
Hos GAJA gennemgår alle detaljer i produktionen den strengeste kontrol. Vinmarkerne bliver passet i overensstemmelse med den helt afgørende betydning, de har – nemlig som kilden til det hele! En kilde, som man dog ikke tapper den sidste dråbe ud af – tværtimod, så er netop en del af grunden til den enestående høje kvalitet i vinene fra GAJA, at høstudbyttet pr. ha. i mange tilfælde er MEGET lavt. Dette gælder naturligvis ikke mindst på de bedste marker som f.eks. Sori Tildin, Sori San Lorenzo og Costa Russi.
Vinene fra GAJA regnes fortsat som den ultimative top i Piemonte – ingen over og ingen ved siden af. De har aldrig været billige, men de byder på enestående vinoplevelser, og der er kvalitet og smag for hver eneste krone!
Angelo Gaja købte i 1995 parcellen Conteisa (6,08 ha.), som er en del af vinmarken Cerequio i La Morra kommunen i distriktet Barolo. Navnet Conteisa betyder ”tvist” på italiensk og skyldes, at marken Cerequio i mange år var årsag til en tvist (løst i 1275!) mellem kommunerne Barolo og La Morra om tilhørsforholdet til disse kommuner. Den sydvendte parcel Conteisa ligger i en højde af ca. 300-380 m.o.h., på en ler- og kalkholdig jord af mergel, blandet med en del sand. Vinstokkene er i gennemsnit ca. 60 år gamle. Alt dette giver fremragende produktionsbetingelser for Nebbiolo.
Gæringen foretages i ståltanke og efter en malolaktisk gæring bliver vinen modnet i normalt 30 måneder på træ. Som regel foregår de første 18-24 mdr. på små fade (225 l.) og derefter i 12 mdr. på store klassiske træfade (”botti”), men opskriften kan variere efter årgang.
I Conteisa finder man alle dyder for Cerquios specielle ”terroir” med masser af karakter, intensitet og kompleksitet. I den intense og sødmefulde duft finder man nuancer af blommer, solbær, lakrids, tjære og krydderier. I smagen er vinen ligeledes meget sammensat med en god balance mellem styrke og finesse.
Det er en vin, som fortjener en iltning på karaffel, og her vil man opleve, at dybden og fedmen kommer mere frem i vinen. Conteisa Barolo vil egne sig fint til fuglevildt, til rådyr, til lammekød eller til en god ret med oksekød.
Fuglevildt
Lam
Okse
Råvildt
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle