”Cor” er sammensat af ca. 95-97% Cabernet Sauvignon og 3-5% Petit Verdot som hentes på vingården Römigberg, nordvest for Caldaro-søen. Vinmarkerne ligger i en højde af 250-330… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
629,00 DKK
Blandt de vinproducenter som virkelig har været med til at give vinene fra Alto Adige et bedre ry, finder man familievingården Lageder i Magrè midt imellem byerne Bolzano og Trento. Vingården blev oprindeligt grundlagt i 1823 og producerede i mange år klassiske vine fra området.
Da Alois Lageder (5. generation i familien), overtog ansvaret midt i 1970’erne i en alder af blot 25 år, påbegyndte han en større forvandlingsproces på gården. Dels gik han i gang med en omfattende ombygning af både huset og kældrene, dels ændrede han flere processer i produktionen, både i vinmarkerne og under vinificeringen. Overgangen til biodynamisk dyrkning indledtes i begyndelsen af 1990’erne, og det er ikke for meget sagt, at alle hans tiltag i årenes løb har revolutioneret såvel familiefirmaet som vinproduktionen i området.
Alois Lageder deler i dag ansvaret for firmaet med sønnen, Alois Clemens Lageder, som er uddannet på vinuniversitetet i Geisenheim. Lageder kontrollerer i dag ca. 130 ha. vinmarker, hvoraf de 55 ha. ejes af familien selv. De resterende ca. 75 ha. er fordelt på ikke mindre end 60 små vinavlere, der mere og mere dyrker deres marker efter Lageders ansvarlige dyrkningsmetoder, herunder biodynamisk dyrkning. Alois Lageders egne vinmarker i Magrè, Cortaccia, Termeno, Caldaro og Appiano/Montagna dyrkes biodynamisk (Demeter certificeret), mens vinmarken Lindenburg i Bolzano dyrkes økologisk (certificeret).
Alois lageder er kendt for at producere delikate, aromatiske og druetypiske vine, som er perfekte til den moderne gastronomi, hvor det er lethed og elegance, der er i højsædet.
Blandt de vinproducenter som virkelig har været med til at give vinene fra Alto Adige et bedre ry, finder man familievingården Lageder i Magrè midt imellem byerne Bolzano og Trento. Vingården blev oprindeligt grundlagt i 1823 og producerede i mange år klassiske vine fra området.
Da Alois Lageder (5. generation i familien), overtog ansvaret midt i 1970’erne i en alder af blot 25 år, påbegyndte han en større forvandlingsproces på gården. Dels gik han i gang med en omfattende ombygning af både huset og kældrene, dels ændrede han flere processer i produktionen, både i vinmarkerne og under vinificeringen. Overgangen til biodynamisk dyrkning indledtes i begyndelsen af 1990’erne, og det er ikke for meget sagt, at alle hans tiltag i årenes løb har revolutioneret såvel familiefirmaet som vinproduktionen i området.
Alois Lageder deler i dag ansvaret for firmaet med sønnen, Alois Clemens Lageder, som er uddannet på vinuniversitetet i Geisenheim. Lageder kontrollerer i dag ca. 130 ha. vinmarker, hvoraf de 55 ha. ejes af familien selv. De resterende ca. 75 ha. er fordelt på ikke mindre end 60 små vinavlere, der mere og mere dyrker deres marker efter Lageders ansvarlige dyrkningsmetoder, herunder biodynamisk dyrkning. Alois Lageders egne vinmarker i Magrè, Cortaccia, Termeno, Caldaro og Appiano/Montagna dyrkes biodynamisk (Demeter certificeret), mens vinmarken Lindenburg i Bolzano dyrkes økologisk (certificeret).
Alois lageder er kendt for at producere delikate, aromatiske og druetypiske vine, som er perfekte til den moderne gastronomi, hvor det er lethed og elegance, der er i højsædet.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
”Cor” er sammensat af ca. 95-97% Cabernet Sauvignon og 3-5% Petit Verdot som hentes på vingården Römigberg, nordvest for Caldaro-søen. Vinmarkerne ligger i en højde af 250-330 m.o.h. på stejle skråninger, som vender mod syd og sydøst. Jordbunden består hovedsageligt af gletsjeaflejringer (morænesten, sand, kalk og ler) og klippestykker fra Dolomitterbjergene - en sammensætning, som ofte giver strukturerede og mineralske vine.
På nogle få parceller (som tidligere blev dyrket med druesorten Schiava) plantede Alois Lageder i 1980’erne Cabernet Sauvignon og Petit Verdot. Vinmarkerne blev anlagt efter Guyot-metoden og med 6.000-8.000 vinstokke pr. ha. En lille parcel på ca. 1,7 ha. midt på skråningen viste sig at give særligt gode resultater og fik hurtigt øgenavnet ”herz” (hjerte på tysk). Vinen derfra blev derfor døbt ”COR”, som er det latinske ord for netop hjerte.
Høsten foregår manuelt, og druesorterne vinificeres separat. Herefter igangsættes en spontan gæring med druernes egne gærceller og en malolaktisk gæring på ståltanke. Vinen modnes i 18 måneder på små franske træfade fra Alliers og Nevers (150 og 225 l., 2/3 nye). Aftapning foregår efter en naturlig bundfældning og uden filtrering.
”COR” har en flot, blank, rubinrød farve. Duften er meget frugtrig og aromatisk, med nuancer af kirsebær, moden hindbær og milde krydderier. I smagen virker vinen en smule mørkere, med lækre, sprøde tone af solbær, mørk chokolade og en smule tobak. Den slutter med god harmoni mellem tannin, struktur og frugtsødme. Vinen har et godt modningspotentiale. Serveres til grillretter med lam, okse eller kalv, samt gryderetter med vildt. Prøv den også til hvid- eller rødskimmeloste.
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle