Serien "A tire d'Aile" ("Med susende vingeslag"), udstyret med en fugl på etiketten, skal udtrykke respekt for omgivelserne omkring vinstokkene, ikke mindst dyrelivet. Med bl.a.… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
139,00 DKK
Det er Laurent Delaunay og hans firma, Badet Clément, som står bag Abbotts & Delaunay i Languedoc. Selv er han 5. generation i Bourgogne-familien Delaunay, og ejer således i dag også Bourgogne-firmaet Edouard Delaunay. Badet Clément startede faktisk med at rådgive vinproducenter i Bourgogne, Languedoc, Rhône og Provence for senere selv at producere vine i de samme områder.
I 2005 fik han mulighed for at overtage vinfirmaet Abbotts og den tilhørende ejendom, ”La Métairie d’Alon”, beliggende i Magrie, sydvest for byen Carcassonne i den højtbeliggende del af Aude-dalen (Limoux). Firmaet var blevet grundlagt i 1996 af den australske kvinde, Nerida Abbotts, og navnet på firmaet blev herefter Abbotts & Delaunay. Laurent Delaunay og teamet bag Badet Clément har gennem årene opnået stor erfaring med vinproduktion i Sydøstfrankrig (ikke mindst i Languedoc) og er derfor i dag et højt-estimeret firma i området.
Abbotts & Delaunay-vinene produceres på parceller, som dels er beliggende ved selve ejendommen hvor vinene vinificeres, La Métairie d’Alon (økologisk dyrket) og dels i Limoux-området samt ved foden af Hérault-bjergene nord for Béziers. Ejendommens oprindelige ret dominerende ”australske stil” har gradvist gennemgået en forandring hen mod en mere ”Languedoc-tro stil”. Når det dog kommer til vinene, har de et umiskendeligt og ret charmerende touch fra Bourgogne i sig. Det er nemlig den friske, elegante og komplekse stil, der prioriteres her!
Det er Laurent Delaunay og hans firma, Badet Clément, som står bag Abbotts & Delaunay i Languedoc. Selv er han 5. generation i Bourgogne-familien Delaunay, og ejer således i dag også Bourgogne-firmaet Edouard Delaunay. Badet Clément startede faktisk med at rådgive vinproducenter i Bourgogne, Languedoc, Rhône og Provence for senere selv at producere vine i de samme områder.
I 2005 fik han mulighed for at overtage vinfirmaet Abbotts og den tilhørende ejendom, ”La Métairie d’Alon”, beliggende i Magrie, sydvest for byen Carcassonne i den højtbeliggende del af Aude-dalen (Limoux). Firmaet var blevet grundlagt i 1996 af den australske kvinde, Nerida Abbotts, og navnet på firmaet blev herefter Abbotts & Delaunay. Laurent Delaunay og teamet bag Badet Clément har gennem årene opnået stor erfaring med vinproduktion i Sydøstfrankrig (ikke mindst i Languedoc) og er derfor i dag et højt-estimeret firma i området.
Abbotts & Delaunay-vinene produceres på parceller, som dels er beliggende ved selve ejendommen hvor vinene vinificeres, La Métairie d’Alon (økologisk dyrket) og dels i Limoux-området samt ved foden af Hérault-bjergene nord for Béziers. Ejendommens oprindelige ret dominerende ”australske stil” har gradvist gennemgået en forandring hen mod en mere ”Languedoc-tro stil”. Når det dog kommer til vinene, har de et umiskendeligt og ret charmerende touch fra Bourgogne i sig. Det er nemlig den friske, elegante og komplekse stil, der prioriteres her!
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Serien "A tire d'Aile" ("Med susende vingeslag"), udstyret med en fugl på etiketten, skal udtrykke respekt for omgivelserne omkring vinstokkene, ikke mindst dyrelivet. Med bl.a. de mange fugle, som både spiser skadelige insekter, men ikke viger tilbage for at stjæle nogle af de mest modne druer... Når vindyrkerne nærmer sig, flygter de "med susende vingeslag". Serien samler elegante og harmoniske vine fra klassiske områder i Languedoc.
Denne Corbières er lavet på Syrah og Grenache fra forskellige parceller i AOC Corbières. 65% af druerne hentes i den østlige del langs kysten, hvor druerne tilfører friskhed og elegance. 20% hentes tæt ved nabodistriktet Fitou mod syd, et område som giver meget aromatiske vine. De resterende 15% kommer fra Corbières sub-område Boutenac, som er kendt for sine meget dybe og koncentrerede druer. Denne druediversitet tilfører vinen god kompleksitet og harmoni. Druerne bliver høstet manuelt og transporteres til kælderen i små kasser à 40-50 kg. De bliver straks afstilket men ikke knust, inden gæringen starter på ståltanke, separat for hver parcel. Derefter bliver de forskellige cuvéer blendet, og vinen gennemgår en modning i 15 mdr. på 40% træfade (20% nye) og 60% ståltanke.
En vin som virkelig giver kvalitet for pengene. Vinens mørke farve melder allerede om intensitet og kompleksitet, og fornøjelsen bliver bare ved. I duften finder man spændende og sødmefulde toner af violer og modne kirsebær, og smagen byder på en hel symfoni af frugtnuancer, blandet med let eksotiske nuancer af vanilje og tobak. Her danner karakteren af fuldmodne druer, områdets klassiske krydrede stil og vinens moderne stil en fin harmoni. Prøv den med svine- eller kalvekød, med fjerkræ eller til provencalske gryderetter, men også til kraftigere kødretter med fx okse- eller lammekød.
Gris
Gryderet
Kalv
Lam
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle