Corton-Charlemagne Grand Cru fra Domaine Rapet er sammensat af vine fra 4 forskellige parceller på i alt 3 ha! Størrelsen er ret imponerende for en enkelt producent! Tre af disse… Læs mere
1.999,00 DKK
Med næsten 21 ha. i nogle af Bourgognes bedste appellationer nord for byen Beaune – Savigny-les-Beaune, Chorey-les- Beaune, Beaune, Pernand-Vergelesses, Aloxe-Corton, Corton, Corton-Charlemagne – og en lang familietradition for at lave store vine, er Domaine Rapet Père & Fils (grundlagt i 1765), en af de vigtigste vinproducenter i området. Ægteparret Vincent og Sylvette, der i dag står ved roret, fortsætter de traditioner, som mange generationer af familien Rapet før dem har praktiseret.
Selve vingården ligger midt i landsbyen Pernand-Vergelesses ved foden af Corton-bjerget, ca. 8 km. nord for Beaune og lige på grænsen til Côte de Nuits. Ud fra devisen, at vinens kvalitet starter i vinmarken, bruger man mange ressourcer i de forskellige parceller, som man dyrker efter principperne i ”lutte raisonnée” (integreret landbrug) herunder bl.a. pløjning mellem vinstokkene og anvendelse af miljøvenlige midler til insekt- og sygdomsbekæmpelse. Udbyttet bliver holdt nede for at fremme koncentrationen i druerne, med kraftig beskæring, grøn høst m.m. Domaine Rapet har siden 2018 været godkendt under HVE/HEV (High Environmental Value) og dyrker sine vinmarker med miljø-certificering/kontrol fra Terra Vitis.
Rapets vine betragtes i dag af mange som ”value for money” i Bourgogne, og ofte anvendes følgende ord om deres vine: Stor kompleksitet, harmoni og dybde.
Med næsten 21 ha. i nogle af Bourgognes bedste appellationer nord for byen Beaune – Savigny-les-Beaune, Chorey-les- Beaune, Beaune, Pernand-Vergelesses, Aloxe-Corton, Corton, Corton-Charlemagne – og en lang familietradition for at lave store vine, er Domaine Rapet Père & Fils (grundlagt i 1765), en af de vigtigste vinproducenter i området. Ægteparret Vincent og Sylvette, der i dag står ved roret, fortsætter de traditioner, som mange generationer af familien Rapet før dem har praktiseret.
Selve vingården ligger midt i landsbyen Pernand-Vergelesses ved foden af Corton-bjerget, ca. 8 km. nord for Beaune og lige på grænsen til Côte de Nuits. Ud fra devisen, at vinens kvalitet starter i vinmarken, bruger man mange ressourcer i de forskellige parceller, som man dyrker efter principperne i ”lutte raisonnée” (integreret landbrug) herunder bl.a. pløjning mellem vinstokkene og anvendelse af miljøvenlige midler til insekt- og sygdomsbekæmpelse. Udbyttet bliver holdt nede for at fremme koncentrationen i druerne, med kraftig beskæring, grøn høst m.m. Domaine Rapet har siden 2018 været godkendt under HVE/HEV (High Environmental Value) og dyrker sine vinmarker med miljø-certificering/kontrol fra Terra Vitis.
Rapets vine betragtes i dag af mange som ”value for money” i Bourgogne, og ofte anvendes følgende ord om deres vine: Stor kompleksitet, harmoni og dybde.
Corton-Charlemagne Grand Cru fra Domaine Rapet er sammensat af vine fra 4 forskellige parceller på i alt 3 ha! Størrelsen er ret imponerende for en enkelt producent! Tre af disse parceller ligger i marken ”En Charlemagne” i kommunen Pernand-Vergelesses, og den sidste ligger på den nordlige grænse af marken ”Le Charlemagne”, i nabokommunen Aloxe-Corton. Alderen for Chardonnay-vinstokkene varierer på de forskellige parceller, fra ca. 10 år og til over 50 år for de ældste. Denne diversitet giver mulighed for at lave den helt rigtige blanding, med styrken og fedmen fra de ældre vinstokke og finessen fra de yngste. Den meget kalk- og flintholdige jordbund fremhæver finessen, strukturen og mineraliteten i vinen.
Druerne plukkes manuelt og transporteres til kælderen i små kasser for at undgå masning og dermed oxydering. Efter en yderligere sortering af klaserne ved ankomsten til kælderen, bliver de hele druer skånsomt presset. Mosten bundfælder naturligt i 24 timer under kølige forhold og overføres derefter til gæring på træfade af 228 l., hvoraf de 30% er nye. Efter gæringen gennemgår vinen en malolaktisk gæring og modnes i 12 mdr. på de samme fade på sit ”lie (bundfald) med løbende omrøringer. Efter en sammenstikning af de forskellige fade bundfælder vinen naturligt på tank og aftappes normalt 14-16 måneder efter høsten.
Corton-Charlemagne vine hører til de kraftigste og mest komplekse hvidvine i Bourgogne. I dens ungdom er vinen en smule kantet og hård, men efter 5 til 10 år udvikler den en meget kompleks og aromatisk fylde med sarte nuancer af honning, brændte mandler og en mineralitet, som giver den en meget harmonisk struktur. Ved en god iltning i karaffel udvikler vinen større finesse og aroma.
Serveres til retter som hummer, jomfruhummerhaler, sarte fiskeretter, foie gras, kalvebrisler, fjerkræ i morkelsauce…
Fisk
Østers
Skaldyr
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle