Côte Rôtie "Bassenon" fra Yves Cuilleron laves på Syrah (90%) og Viognier, som kommer fra en enkelt vinmark på 2 ha. anlagt med parceller i terrasser på den sydvendte granit- og… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
799,00 DKK
Blandt producenterne i Nordrhône anses Yves Cuilleron for at være en af de absolut allerbedste. Familieejendommen i Saint-Joseph blev grundlagt i 1920, og Yves Cuilleron overtog i 1987 roret efter sin onkel (dengang med ca. 20 ha.). I 1992 lod han et helt nyt domicil bygge samme sted, og han har sidenhen i flere omgange udvidet og fornyet dette.
Ejendommen består i dag af 75 ha. som er fordelt i Côte Rôtie, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Saint-Péray, Cornas samt IGP Collines-Rhodaniennes. Yves Cuilleron har aldrig været tilhænger af ekstreme filosofier i sit arbejde i vinmarkerne. Spørger man, om han dyrker sine vinstokke konventionelt, økologisk eller biodynamisk, er svaret ”nej” til det hele. ”Min filosofi er enkel: At producere de bedste og de sundeste druer som muligt, ved at bruge mine øjne, min fornuft og min erfaring, i respekt for naturen”, siger han.
I over 20 år har han således ikke brugt kemi til insektbekæmpelse, men derimod teknikken ”seksuel forvirring”, som ofte er anvendt i økologisk produktion. På vinmarker, hvor jordarbejde er muligt (ca. 30 ha.), bruges ikke ukrudtsmidler. Der pløjes kun i begrænset omfang, og græsset får lov at gro mellem rækkerne. På terrasserne (ca. 29 ha.), hvor jordarbejde kan betyde, at jorden skyller væk ved regn, bruges miljøvenlige ukrudtsmidler. Kunstgødning er bandlyst i alle vinmarkerne. ”Håndarbejde er vigtig i vinmarkerne. Den bedste måde at undgå sygdomsangreb på, er at begrænse produktionen, tynde ud i grene og blade, give vinstokkene mere luft”, udtrykker Yves Cuilleron videre.
Blandt producenterne i Nordrhône anses Yves Cuilleron for at være en af de absolut allerbedste. Familieejendommen i Saint-Joseph blev grundlagt i 1920, og Yves Cuilleron overtog i 1987 roret efter sin onkel (dengang med ca. 20 ha.). I 1992 lod han et helt nyt domicil bygge samme sted, og han har sidenhen i flere omgange udvidet og fornyet dette.
Ejendommen består i dag af 75 ha. som er fordelt i Côte Rôtie, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Saint-Péray, Cornas samt IGP Collines-Rhodaniennes. Yves Cuilleron har aldrig været tilhænger af ekstreme filosofier i sit arbejde i vinmarkerne. Spørger man, om han dyrker sine vinstokke konventionelt, økologisk eller biodynamisk, er svaret ”nej” til det hele. ”Min filosofi er enkel: At producere de bedste og de sundeste druer som muligt, ved at bruge mine øjne, min fornuft og min erfaring, i respekt for naturen”, siger han.
I over 20 år har han således ikke brugt kemi til insektbekæmpelse, men derimod teknikken ”seksuel forvirring”, som ofte er anvendt i økologisk produktion. På vinmarker, hvor jordarbejde er muligt (ca. 30 ha.), bruges ikke ukrudtsmidler. Der pløjes kun i begrænset omfang, og græsset får lov at gro mellem rækkerne. På terrasserne (ca. 29 ha.), hvor jordarbejde kan betyde, at jorden skyller væk ved regn, bruges miljøvenlige ukrudtsmidler. Kunstgødning er bandlyst i alle vinmarkerne. ”Håndarbejde er vigtig i vinmarkerne. Den bedste måde at undgå sygdomsangreb på, er at begrænse produktionen, tynde ud i grene og blade, give vinstokkene mere luft”, udtrykker Yves Cuilleron videre.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Côte Rôtie "Bassenon" fra Yves Cuilleron laves på Syrah (90%) og Viognier, som kommer fra en enkelt vinmark på 2 ha. anlagt med parceller i terrasser på den sydvendte granit- og gnejsholdig skråning ”Côteau de Semons”. Navnet Bassenon kommer fra den lille bæk som løber lige ved foden af skråningen. Beplantningstæthed på Cuillerons parcel er helt oppe på 8.000-10.000 vinstokke pr. ha. Det betyder, at hver vinstok kun skal producere få druer og giver således utrolig koncentrerede vine. Vinificeringen af de forskellige parceller foregår separat, med en spontant gæring (druernes vild gær) i åbne trækar. Den malolaktisk gæring og modningen (18 mdr.) forgår på barriques, hvoraf de 50% er nye. Sammenstikningen af vinene fra de forskellige parceller foregår umiddelbar før aftapningen.
Ingen tvivl om at Côte Rôtie "Bassenon" fra Yves Cuilleron er en bombe af en vin. Den har masser af koncentration og mørke, krydrede nuancer, men også en helt uimodståeligt charmerende karakter med næsten grønne nuancer af mynte, fyrrenåle og friskplukkede krydderurter. Vinen er både voldsom og delikat. Den udvikler sig med årene og får mere modne toner af kirsebær og klassiske nuancer af skovbund, trøfler, mørke kirsebær og krydderier. Server den til vildt, mørkt kød eller til lam med mørke saucer.
Lam
Okse
Råvildt
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle