Côte Rôtie "Bonnivières" laves på Syrah fra Cuillerons parcel af samme navn - anlagt på terrasser, som vender mod øst, og som har den egenskab at kunne holde på køligheden, noget… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
939,00 DKK
Blandt producenterne i Nordrhône anses Yves Cuilleron for at være en af de absolut allerbedste. Familieejendommen i Saint-Joseph blev grundlagt i 1920, og Yves Cuilleron overtog i 1987 roret efter sin onkel (dengang med ca. 20 ha.). I 1992 lod han et helt nyt domicil bygge samme sted, og han har sidenhen i flere omgange udvidet og fornyet dette.
Ejendommen består i dag af 75 ha. som er fordelt i Côte Rôtie, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Saint-Péray, Cornas samt IGP Collines-Rhodaniennes. Yves Cuilleron har aldrig været tilhænger af ekstreme filosofier i sit arbejde i vinmarkerne. Spørger man, om han dyrker sine vinstokke konventionelt, økologisk eller biodynamisk, er svaret ”nej” til det hele. ”Min filosofi er enkel: At producere de bedste og de sundeste druer som muligt, ved at bruge mine øjne, min fornuft og min erfaring, i respekt for naturen”, siger han.
I over 20 år har han således ikke brugt kemi til insektbekæmpelse, men derimod teknikken ”seksuel forvirring”, som ofte er anvendt i økologisk produktion. På vinmarker, hvor jordarbejde er muligt (ca. 30 ha.), bruges ikke ukrudtsmidler. Der pløjes kun i begrænset omfang, og græsset får lov at gro mellem rækkerne. På terrasserne (ca. 29 ha.), hvor jordarbejde kan betyde, at jorden skyller væk ved regn, bruges miljøvenlige ukrudtsmidler. Kunstgødning er bandlyst i alle vinmarkerne. ”Håndarbejde er vigtig i vinmarkerne. Den bedste måde at undgå sygdomsangreb på, er at begrænse produktionen, tynde ud i grene og blade, give vinstokkene mere luft”, udtrykker Yves Cuilleron videre.
Blandt producenterne i Nordrhône anses Yves Cuilleron for at være en af de absolut allerbedste. Familieejendommen i Saint-Joseph blev grundlagt i 1920, og Yves Cuilleron overtog i 1987 roret efter sin onkel (dengang med ca. 20 ha.). I 1992 lod han et helt nyt domicil bygge samme sted, og han har sidenhen i flere omgange udvidet og fornyet dette.
Ejendommen består i dag af 75 ha. som er fordelt i Côte Rôtie, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Saint-Péray, Cornas samt IGP Collines-Rhodaniennes. Yves Cuilleron har aldrig været tilhænger af ekstreme filosofier i sit arbejde i vinmarkerne. Spørger man, om han dyrker sine vinstokke konventionelt, økologisk eller biodynamisk, er svaret ”nej” til det hele. ”Min filosofi er enkel: At producere de bedste og de sundeste druer som muligt, ved at bruge mine øjne, min fornuft og min erfaring, i respekt for naturen”, siger han.
I over 20 år har han således ikke brugt kemi til insektbekæmpelse, men derimod teknikken ”seksuel forvirring”, som ofte er anvendt i økologisk produktion. På vinmarker, hvor jordarbejde er muligt (ca. 30 ha.), bruges ikke ukrudtsmidler. Der pløjes kun i begrænset omfang, og græsset får lov at gro mellem rækkerne. På terrasserne (ca. 29 ha.), hvor jordarbejde kan betyde, at jorden skyller væk ved regn, bruges miljøvenlige ukrudtsmidler. Kunstgødning er bandlyst i alle vinmarkerne. ”Håndarbejde er vigtig i vinmarkerne. Den bedste måde at undgå sygdomsangreb på, er at begrænse produktionen, tynde ud i grene og blade, give vinstokkene mere luft”, udtrykker Yves Cuilleron videre.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Côte Rôtie "Bonnivières" laves på Syrah fra Cuillerons parcel af samme navn - anlagt på terrasser, som vender mod øst, og som har den egenskab at kunne holde på køligheden, noget som i kombination med nogle af de ældste vinstokke på ejendommen, giver meget delikate og komplekse vine. Undergrunden af ren skiffer er klassisk for den nordlige del af Côte Rôtie, og dette giver både ”præcise” og mineralske vine.
Høsten foregår manuelt, og en kraftig selektering af druerne foretages ved ankomsten til kælderen. Man foretager en delvis afstilkning, og gæringen (med druernes naturlige gærkultur) varer i ca. 3 uger i åbne gæringskar, med daglige omrøringer og temperaturkontrol. Derefter gennemgår vinen en malolaktisk gæring på 228 l. franske egetræsfade. Modningen sker derefter på nye træfade af samme type i 18 måneder.
Stilen er både koncentreret og dyb i denne vin - ikke mindst i dens ungdom, hvor den virker en smule lukket. Med god iltning på karaffel - og især efter 4-5 år i kælderen - afslører vinen lækre nuancer af mørke bær, sort peber, trøfler, violer og cedertræ. Den har masser af koncentration og tannin i smagen, men man fornemmer også god finesse, frugt og charme bag det hele. En god mineralitet og velour giver en meget eksotisk og kompleks vin. Server den til vildt, rødt kød eller til lam med mørke saucer.
Fuglevildt
Lam
Okse
Råvildt
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle