Pladsholder
2023 COTE ROTIE LA VIALLIERE Caves Yves Cuilleron
  • Frankrig
    Frankrig
  • Indhold 75 cl
  • Alkohol 0%

Côte Rôtie "La Viallière" fra Yves Cuilleron laves på Syrah som kommer fra flere parceller (terrasser) på en enkelt sydvendt vinmark, ”La Viallière”, som er anlagt på en granit-… Læs mere

Anmeldelser

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

1.349,00 DKK

Ikke på lager

Caves Yves Cuilleron

Blandt producenterne i Nordrhône anses Yves Cuilleron for at være en af de absolut allerbedste. Familieejendommen i Saint-Joseph blev grundlagt i 1920, og Yves Cuilleron overtog i 1987 roret efter sin onkel (dengang med ca. 20 ha.). I 1992 lod han et helt nyt domicil bygge samme sted, og han har sidenhen i flere omgange udvidet og fornyet dette.

Ejendommen består i dag af 75 ha. som er fordelt i Côte Rôtie, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Saint-Péray, Cornas samt IGP Collines-Rhodaniennes. Yves Cuilleron har aldrig været tilhænger af ekstreme filosofier i sit arbejde i vinmarkerne. Spørger man, om han dyrker sine vinstokke konventionelt, økologisk eller biodynamisk, er svaret ”nej” til det hele. ”Min filosofi er enkel: At producere de bedste og de sundeste druer som muligt, ved at bruge mine øjne, min fornuft og min erfaring, i respekt for naturen”, siger han.

I over 20 år har han således ikke brugt kemi til insektbekæmpelse, men derimod teknikken ”seksuel forvirring”, som ofte er anvendt i økologisk produktion. På vinmarker, hvor jordarbejde er muligt (ca. 30 ha.), bruges ikke ukrudtsmidler. Der pløjes kun i begrænset omfang, og græsset får lov at gro mellem rækkerne. På terrasserne (ca. 29 ha.), hvor jordarbejde kan betyde, at jorden skyller væk ved regn, bruges miljøvenlige ukrudtsmidler. Kunstgødning er bandlyst i alle vinmarkerne. ”Håndarbejde er vigtig i vinmarkerne. Den bedste måde at undgå sygdomsangreb på, er at begrænse produktionen, tynde ud i grene og blade, give vinstokkene mere luft”, udtrykker Yves Cuilleron videre.

Côte Rôtie

Indhold Kommer snart

Caves Yves Cuilleron

Blandt producenterne i Nordrhône anses Yves Cuilleron for at være en af de absolut allerbedste. Familieejendommen i Saint-Joseph blev grundlagt i 1920, og Yves Cuilleron overtog i 1987 roret efter sin onkel (dengang med ca. 20 ha.). I 1992 lod han et helt nyt domicil bygge samme sted, og han har sidenhen i flere omgange udvidet og fornyet dette.

Ejendommen består i dag af 75 ha. som er fordelt i Côte Rôtie, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Saint-Péray, Cornas samt IGP Collines-Rhodaniennes. Yves Cuilleron har aldrig været tilhænger af ekstreme filosofier i sit arbejde i vinmarkerne. Spørger man, om han dyrker sine vinstokke konventionelt, økologisk eller biodynamisk, er svaret ”nej” til det hele. ”Min filosofi er enkel: At producere de bedste og de sundeste druer som muligt, ved at bruge mine øjne, min fornuft og min erfaring, i respekt for naturen”, siger han.

I over 20 år har han således ikke brugt kemi til insektbekæmpelse, men derimod teknikken ”seksuel forvirring”, som ofte er anvendt i økologisk produktion. På vinmarker, hvor jordarbejde er muligt (ca. 30 ha.), bruges ikke ukrudtsmidler. Der pløjes kun i begrænset omfang, og græsset får lov at gro mellem rækkerne. På terrasserne (ca. 29 ha.), hvor jordarbejde kan betyde, at jorden skyller væk ved regn, bruges miljøvenlige ukrudtsmidler. Kunstgødning er bandlyst i alle vinmarkerne. ”Håndarbejde er vigtig i vinmarkerne. Den bedste måde at undgå sygdomsangreb på, er at begrænse produktionen, tynde ud i grene og blade, give vinstokkene mere luft”, udtrykker Yves Cuilleron videre.

Côte Rôtie

Indhold Kommer snart

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

Om produktet

Côte Rôtie "La Viallière" fra Yves Cuilleron laves på Syrah som kommer fra flere parceller (terrasser) på en enkelt sydvendt vinmark, ”La Viallière”, som er anlagt på en granit- og gnejsholdig undergrund og som er kendt for at producere vine med stor finesse. Beplantningstætheden på Cuillerons parceller er helt oppe på 8.000-10.000 vinstokke pr. ha., hvilket bevirker, at hver vinstok kun skal producere få druer og giver således utroligt koncentrerede vine. Desuden er vinstokkene podet med stiklinger fra et udvalg af ejendommens bedste vinstokke. Vinificeringen foregår separat for hver parcel, med en spontant gæring (druernes vildgær) i åbne trækar. Den malolaktiske gæring og modningen (18 mdr.) foretages på barriques af 228 l., hvoraf de 50% er nye. Sammenstikningen af vinene fra de forskellige parceller finder sted umiddelbart før aftapningen. Produktionen er yderst begrænset - som regel mellem 1.700 og 2.000 flasker.

Som altid hos Yves Cuilleron har denne Côte Rôtie både frugt, struktur og kompleksitet, men det er nok den mest delikate og elegante Côte Rôtie, der produceres på ejendommen. Duften byder på stor finesse, delikate nuancer af røde bær, med en let krydret karakter til sidst. Smagen er meget subtil, med masser af spændende detaljer, som fx toner af krydderurter, gran, fuglekirsebær, tranebær, hvidt peber og trøfler. Den slutter let og delikat, med bid og god tannin. Eftersmagen er på trods af finessen, ganske lang. Server den til fuglevildt, lys- eller mørkt kød, gerne and, kalv eller lam, serveret med saucer med svampe og skovbær.

Specifikationer

Varenr

02717812335

Årgang

2023

Land

Frankrig
Frankrig

Indhold

75 cl

Alkohol

0%

Druesammensætning

Syrah

Hent produktark

Download PDF

Er du fyldt 18 år

Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle