Crémant de Bourgogne Brut er lavet på 60% Aligoté, 30% Pinot Noir og 10% Chardonnay, og denne sammensætning giver en perfekt harmoni mellem frugt, struktur og finesse. Medvirkende… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
189,00 DKK
Cave de Bissey er et vinkooperativ i Côte Chalonnaise som er beliggende i den lille landsby Bissey-sous-Cruchaud mellem Givry og Montagny og dermed i den sydligste del af Côte Chalonnaise.
Cave de Bissey blev etableret i 1928, og var samtidig det første kooperativ i Côte Chalonnaise. Etableringen fandt sted i en tid, hvor især de små vinbønder, men også på mange måder vinbranchen som helhed, var i krise. Oftest solgte de små vinbønder deres druer til større producenter/negocianter, men ved at gå sammen i et kooperativ fik de mulighed for at anskaffe det nødvendige produktionsudstyr og selv producere, markedsføre og sælge kooperativets vinene.
I dag er Cave de Bissey et moderne kooperativ med i alt 35 andelshavere, der tilsammen råder over ca. 100 ha. vinmarker, som ligger placeret i alle 5 kommunale (Villages) AOP’er i Côte Chalonnaise (Montagny, Givry, Mercurey, Rully og Bouzeron) foruden ved i Maranges – den sydligste kommune i Côte de Beaune (Côte d’Or).
Cave de Bissey producerer både mousserende vine og almindelige bordvine, men de er især meget anerkendte for deres Crémants de Bourgogne, som har opnået talrige priser og udmærkelser. De er kvalitetsmæssigt på højt niveau, og de besidder alle stor renhed, finesse og elegance.
Cave de Bissey er et vinkooperativ i Côte Chalonnaise som er beliggende i den lille landsby Bissey-sous-Cruchaud mellem Givry og Montagny og dermed i den sydligste del af Côte Chalonnaise.
Cave de Bissey blev etableret i 1928, og var samtidig det første kooperativ i Côte Chalonnaise. Etableringen fandt sted i en tid, hvor især de små vinbønder, men også på mange måder vinbranchen som helhed, var i krise. Oftest solgte de små vinbønder deres druer til større producenter/negocianter, men ved at gå sammen i et kooperativ fik de mulighed for at anskaffe det nødvendige produktionsudstyr og selv producere, markedsføre og sælge kooperativets vinene.
I dag er Cave de Bissey et moderne kooperativ med i alt 35 andelshavere, der tilsammen råder over ca. 100 ha. vinmarker, som ligger placeret i alle 5 kommunale (Villages) AOP’er i Côte Chalonnaise (Montagny, Givry, Mercurey, Rully og Bouzeron) foruden ved i Maranges – den sydligste kommune i Côte de Beaune (Côte d’Or).
Cave de Bissey producerer både mousserende vine og almindelige bordvine, men de er især meget anerkendte for deres Crémants de Bourgogne, som har opnået talrige priser og udmærkelser. De er kvalitetsmæssigt på højt niveau, og de besidder alle stor renhed, finesse og elegance.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Crémant de Bourgogne Brut er lavet på 60% Aligoté, 30% Pinot Noir og 10% Chardonnay, og denne sammensætning giver en perfekt harmoni mellem frugt, struktur og finesse. Medvirkende hertil er også, at vinen lagrer på gærresterne i hele 18 måneder inden degorgeringen, hvilket er det dobbelte af de lovmæssige 9 måneder. Doseringslikøren (liqueur de dosage) som er tilsat ved degorgeringen medfører, at restsukkerindholdet er på 9 g/l.
Vinen har en flot lysgylden farve og en meget behagelig mousse med små, fine og vedvarende bobler. Duften byder på nuancer af pærer og hvide ferskner samt subtile noter af hvide blomster og honning. I smagen, som er tør samt meget frisk, fyldig og harmonisk, finder man også delikate noter af brioche og ristet rugbrød.
En meget vellavet Crémant, som kan nydes som aperitif, men også god til diverse tapasserveringer samt fiske- og skaldyrsretter.
Aperitif
Drinks
Fisk
Skaldyr
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle