Pladsholder
2024 CROZES HERMITAGE LES ROUSSES Blanc, Caves Yves Cuilleron
  • Frankrig
    Frankrig
  • Indhold 75 cl
  • Alkohol 0%

Crozes-Hermitage Blanc ”Les Rousses” er lavet på 100% Marsanne høstet på forskellige parceller i vinmarken ”Malfondières” nær landsbyen Mercurol. Den stenholdige undergrund af… Læs mere

Anmeldelser

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

299,00 DKK

Ikke på lager

Caves Yves Cuilleron

Blandt producenterne i Nordrhône anses Yves Cuilleron for at være en af de absolut allerbedste. Familieejendommen i Saint-Joseph blev grundlagt i 1920, og Yves Cuilleron overtog i 1987 roret efter sin onkel (dengang med ca. 20 ha.). I 1992 lod han et helt nyt domicil bygge samme sted, og han har sidenhen i flere omgange udvidet og fornyet dette.

Ejendommen består i dag af 75 ha. som er fordelt i Côte Rôtie, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Saint-Péray, Cornas samt IGP Collines-Rhodaniennes. Yves Cuilleron har aldrig været tilhænger af ekstreme filosofier i sit arbejde i vinmarkerne. Spørger man, om han dyrker sine vinstokke konventionelt, økologisk eller biodynamisk, er svaret ”nej” til det hele. ”Min filosofi er enkel: At producere de bedste og de sundeste druer som muligt, ved at bruge mine øjne, min fornuft og min erfaring, i respekt for naturen”, siger han.

I over 20 år har han således ikke brugt kemi til insektbekæmpelse, men derimod teknikken ”seksuel forvirring”, som ofte er anvendt i økologisk produktion. På vinmarker, hvor jordarbejde er muligt (ca. 30 ha.), bruges ikke ukrudtsmidler. Der pløjes kun i begrænset omfang, og græsset får lov at gro mellem rækkerne. På terrasserne (ca. 29 ha.), hvor jordarbejde kan betyde, at jorden skyller væk ved regn, bruges miljøvenlige ukrudtsmidler. Kunstgødning er bandlyst i alle vinmarkerne. ”Håndarbejde er vigtig i vinmarkerne. Den bedste måde at undgå sygdomsangreb på, er at begrænse produktionen, tynde ud i grene og blade, give vinstokkene mere luft”, udtrykker Yves Cuilleron videre.

Crozes Hermitage

Indhold Kommer snart

Caves Yves Cuilleron

Blandt producenterne i Nordrhône anses Yves Cuilleron for at være en af de absolut allerbedste. Familieejendommen i Saint-Joseph blev grundlagt i 1920, og Yves Cuilleron overtog i 1987 roret efter sin onkel (dengang med ca. 20 ha.). I 1992 lod han et helt nyt domicil bygge samme sted, og han har sidenhen i flere omgange udvidet og fornyet dette.

Ejendommen består i dag af 75 ha. som er fordelt i Côte Rôtie, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Saint-Péray, Cornas samt IGP Collines-Rhodaniennes. Yves Cuilleron har aldrig været tilhænger af ekstreme filosofier i sit arbejde i vinmarkerne. Spørger man, om han dyrker sine vinstokke konventionelt, økologisk eller biodynamisk, er svaret ”nej” til det hele. ”Min filosofi er enkel: At producere de bedste og de sundeste druer som muligt, ved at bruge mine øjne, min fornuft og min erfaring, i respekt for naturen”, siger han.

I over 20 år har han således ikke brugt kemi til insektbekæmpelse, men derimod teknikken ”seksuel forvirring”, som ofte er anvendt i økologisk produktion. På vinmarker, hvor jordarbejde er muligt (ca. 30 ha.), bruges ikke ukrudtsmidler. Der pløjes kun i begrænset omfang, og græsset får lov at gro mellem rækkerne. På terrasserne (ca. 29 ha.), hvor jordarbejde kan betyde, at jorden skyller væk ved regn, bruges miljøvenlige ukrudtsmidler. Kunstgødning er bandlyst i alle vinmarkerne. ”Håndarbejde er vigtig i vinmarkerne. Den bedste måde at undgå sygdomsangreb på, er at begrænse produktionen, tynde ud i grene og blade, give vinstokkene mere luft”, udtrykker Yves Cuilleron videre.

Crozes Hermitage

Indhold Kommer snart

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

Om produktet

Crozes-Hermitage Blanc ”Les Rousses” er lavet på 100% Marsanne høstet på forskellige parceller i vinmarken ”Malfondières” nær landsbyen Mercurol. Den stenholdige undergrund af dybe aflejringer giver altid meget friske, mineralske og præcise hvidvine. Hos Cuilleron laver man som regel en såkaldt ”grøn høst”, hvor de dårligt udviklede klaser fjernes i juli måned. Nogle dage inden høsten fjerner man bladene på vinstokkene for at give mere soleksponering til druerne og sikre en bedre modning. Vinen gæres med druernes egne gærceller på 50% brugte 228 l. træfade og 50% "foudre" (30 hl.). Derefter udføres den malolaktiske gæring og en modning på sit ”lie” (bundfald) i 8 måneder uden omrøringer på de samme fade. Sammenstikningen af vinene fra de forskellige parceller foretages umiddelbart inden aftapning.

Vinen har en blank, let gylden farve med grønligt skær. Duften er delikat, med lækre, friske aromaer af hvide, vilde blomster, friske mandler, hvide ferskner og lidt abrikos. Kombinationen af druens tendens til eksotiske, frugtige toner og fedme, og terroirens meget mineralske stil, giver en sjælden harmoni og sprødhed. Vinen er klassisk for Yves Cuilleron: Spændstighed, koncentration og frem for alt finesse. Klasse! Server vinen til skaldyr og fisk.

Specifikationer

Varenr

02719922435

Årgang

2024

Land

Frankrig
Frankrig

Indhold

75 cl

Alkohol

0%

Druesammensætning

Marsanne

Hent produktark

Download PDF

Er du fyldt 18 år

Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle