360 View Image
2019 CROZES HERMITAGE ØKO, BLANC Dom. de Roure, Paul Jaboulet Ainé
  • Frankrig
    Frankrig
  • Indhold 75 cl
  • Alkohol 14%

Crozes Hermitage Blanc, Domaine de Roure, er lavet på økologiskdyrkede Marsanne-druer fra ejendommen af samme navn, som har tilhørt Paul Jaboulet Aîné siden 1996, hvor man købte… Læs mere

Anmeldelser
Jeb Dunnuck

495,00 DKK

Ikke på lager

Paul Jaboulet Ainé

Paul Jaboulet Aîné blev grundlagt i 1834, da Antoine Jaboulet flyttede til Tain l’Hermitage i det nordlige Rhône og købte familiens første vinmarker i Hermitage og Crozes-Hermitage. Hans mål var at producere topvine, og eftersom han både var passioneret og kompromisløs, blev der hurtigt lagt mærke til hans vine. Efter ham fulgte 6 generationer i Jaboulet-familien, som i løbet af årene opkøbte perler af vinmarker i hovedsageligt det nordlige Rhône – eksempelvis i appellationer som Hermitage, Crozes-Hermitage, St. Joseph, Cornas og St. Péray.

Efter Gérard Jaboulets pludselige død som 55-årig i 1997 gik det navnkundige familiefirma en vanskelig tid igennem, da der ikke var nogen børn, der kunne sikre endnu et generationsskifte. Hans hustru samt andre familiemedlemmer måtte derfor træde til i driften, men de havde på flere måder svært ved at få det til at løbe rundt. I 2006 sælger de derfor firmaet til den schweiziske familie Frey, som desuden også ejer Château la Lagune, 3. Cru Classé (Bordeaux) og Château Corton C (tidl. Ch. de Corton-André) i Aloxe-Corton (Bourgogne) foruden ved at have besiddelser i Champagne og i Valais (Schweiz).

Allerede nogle få år efter overtagelsen havde familien Frey fået bragt Paul Jaboulet Aîné tilbage i den absolutte elite i Rhône. Den ældste datter i familien, Caroline, har forestået genopbygningen og er fortsat i spidsen for firmaet. Hun er uddannet ønolog i Bordeaux og er kendt for at være perfektionist til fingerspidserne. Alle firmaets marker er således blevet grundigt renoverede, og nye topparceller i Côte Rôtie, Condrieu og Châteauneuf-du-Pape er blevet købt og tillagt den i forvejen imponerende portefølje af markbesiddelser, som nu i alt andrager 120 ha. (i Rhône). Druerne fra alle disse marker suppleres i begrænset omfang med druer, som man indkøber på negociant-basis fra vindyrkere, som man har faste aftaler med. Som et led i den fortsatte udvikling af firmaet iværksatte Caroline Frey i 2013 en stort anlagt overgang til økologisk dyrkning af alle firmaets egne marker. Fra og med årgang 2016 er (minimum) alle domaine-vinene fra Paul Jaboulet Aîné derfor certificeret økologiske.

Crozes Hermitage

Indhold Kommer snart

Paul Jaboulet Ainé

Paul Jaboulet Aîné blev grundlagt i 1834, da Antoine Jaboulet flyttede til Tain l’Hermitage i det nordlige Rhône og købte familiens første vinmarker i Hermitage og Crozes-Hermitage. Hans mål var at producere topvine, og eftersom han både var passioneret og kompromisløs, blev der hurtigt lagt mærke til hans vine. Efter ham fulgte 6 generationer i Jaboulet-familien, som i løbet af årene opkøbte perler af vinmarker i hovedsageligt det nordlige Rhône – eksempelvis i appellationer som Hermitage, Crozes-Hermitage, St. Joseph, Cornas og St. Péray.

Efter Gérard Jaboulets pludselige død som 55-årig i 1997 gik det navnkundige familiefirma en vanskelig tid igennem, da der ikke var nogen børn, der kunne sikre endnu et generationsskifte. Hans hustru samt andre familiemedlemmer måtte derfor træde til i driften, men de havde på flere måder svært ved at få det til at løbe rundt. I 2006 sælger de derfor firmaet til den schweiziske familie Frey, som desuden også ejer Château la Lagune, 3. Cru Classé (Bordeaux) og Château Corton C (tidl. Ch. de Corton-André) i Aloxe-Corton (Bourgogne) foruden ved at have besiddelser i Champagne og i Valais (Schweiz).

Allerede nogle få år efter overtagelsen havde familien Frey fået bragt Paul Jaboulet Aîné tilbage i den absolutte elite i Rhône. Den ældste datter i familien, Caroline, har forestået genopbygningen og er fortsat i spidsen for firmaet. Hun er uddannet ønolog i Bordeaux og er kendt for at være perfektionist til fingerspidserne. Alle firmaets marker er således blevet grundigt renoverede, og nye topparceller i Côte Rôtie, Condrieu og Châteauneuf-du-Pape er blevet købt og tillagt den i forvejen imponerende portefølje af markbesiddelser, som nu i alt andrager 120 ha. (i Rhône). Druerne fra alle disse marker suppleres i begrænset omfang med druer, som man indkøber på negociant-basis fra vindyrkere, som man har faste aftaler med. Som et led i den fortsatte udvikling af firmaet iværksatte Caroline Frey i 2013 en stort anlagt overgang til økologisk dyrkning af alle firmaets egne marker. Fra og med årgang 2016 er (minimum) alle domaine-vinene fra Paul Jaboulet Aîné derfor certificeret økologiske.

Crozes Hermitage

Indhold Kommer snart
Jeb Dunnuck

Om produktet

Crozes Hermitage Blanc, Domaine de Roure, er lavet på økologiskdyrkede Marsanne-druer fra ejendommen af samme navn, som har tilhørt Paul Jaboulet Aîné siden 1996, hvor man købte den af familien Raymond Roure. Ejendommens 3,5 ha. ligger i kommunerne Gervans og Crozes Hermitage, på stejle skråninger, som vender mod syd og sydvest, og som ligger dels på granitholdig jord (hvor Syrah dyrkes), dels på hvid jord (2,5 ha. med kalk og løss), som er ideelt for druesorten Marsanne. Vinstokkene er mellem 60 og 100 år gamle, og marken er kendt for at producere meget koncentrerede, harmoniske og charmerende vine. Udbyttet er på max. 30-35 hl./ha.

Druerne er håndplukket og transporteres til kælderen i små kasser af 25 kg. for at undgå oxydering. Presningen foregår med hele klaser. Efter en kort, kølig bundfældning bliver mosten gæret på en kombination af æggeformede cementtanke og træfade (15% nye). Derefter bliver vinen sammenstukket og modnet på de samme beholdere i 8 måneder på sit ”lie”, med løbende omrøringer.

Crozes Hermitage Blanc Domaine de Roure har en flot, blank, lys, gylden farve. Duften byder først på meget charmerende, kølige toner af hvide, vilde blomster og lækre citrustoner, og udvikler derefter federe nuancer af eksotiske blomster, grape, abrikoser og flintsten. I smagen har vinen en fantastisk harmoni mellem sprødhed, fedme, eksotiske toner og mineralitet. Drik den nu eller gem den i nogle år…

Server den til salater (gerne med gedeost), til fiske- og skaldyrsretter eller til fjerkræ og kalv i lyse saucer.

Specifikationer

Varenr

02741321935

Årgang

2019

Land

Frankrig
Frankrig

Indhold

75 cl

Alkohol

14,5%

Druesammensætning

Marsanne

Hent produktark

Download PDF

Er du fyldt 18 år

Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle