I 2012, som var en fremragende årgang for Champagne, besluttede man hos Leclerc-Briant at indlede et eksperiment, som man længe havde haft gode tanker om: At modne champagne på… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
2.199,00 DKK
Lucien Leclerc etablerede i 1872 ’Domaine Leclerc’ i Cumières nær Epernay. Grundlaget var bl.a. de vinmarker som hans kone, Adèle, havde bragt i medgift, da de giftede sig. I mange år producerede vinhuset domaineaftappede champagner og vine, som man leverede til større firmaer i området. I 1955 udvidede Bertrand Leclerc (4. generation) og hustruen Jacqueline Briant familiens virksomhed til også at omfatte et ’négoce’, hvor man købte druer eller vine fra udvalgte nabo-producenter via faste aftaler med disse. Firmanavnet blev samtidigt ændret til ’Maison Leclerc Briant’, og man flyttede til de bygninger, som i dag stadig huser firmaet.
Bertrand Leclerc bliver stadig husket som den vinproducent i Champagne, der allerede i 1950’erne interesserede sig for en økologisk/biodynamisk produktion – længe forinden man havde defineret lovgivningen omkring disse dyrkningsmetoder. Sønnen Pascal overtog i 1980’erne faderens arbejde og igangsatte en omlægning til økologi/biodynamik på samtlige vinmarker, hvilket resulterede i en officiel økologisk godkendelse i 2004 og en efterfølgende biodynamisk godkendelse i 2008. Efter Pascals alt for tidlige død i 2010 blev firmaet i 2012 købt af et amerikansk ægtepar, som var meget fascinerede af domainets særlige historie og potentiale.
Champagne Leclerc Briant er med sine 14 hektarer vinmarker kendt som en af de første og mest innovative biodynamiske producenter i Champagne. Markerne er beliggende i Cumières, Hautvillers, Mareuil-sur-Aÿ, Bisseuil og Rilly la Montagne – de fleste af dem klassificeret som Grand Cru og 1. Cru.
Frédéric Zeimett, der allerede under tidligere ansættelser var kendt som bio-entusiast, leder i dag firmaet, assisteret af Ségolène Leclerc, 6. generation i familien bag Leclerc Briant. Firmaet har desuden i flere år sikret sig rådgivning fra ønolog og specialist i biodynamik, Hervé Jestin. Leclerc Briant supplerer druer af egen høst med druer fra en håndfuld faste producenter, som i tæt samarbejde med Frédéric Zeimett og hans team fortrinsvist dyrker deres marker biodynamisk. Man producerer ikke bare vine med respekt for naturen, man laver også champagner, som udtrykker områdets og vinmarkernes særlige karakterer under mottoet: Respekt og personlighed.
Lucien Leclerc etablerede i 1872 ’Domaine Leclerc’ i Cumières nær Epernay. Grundlaget var bl.a. de vinmarker som hans kone, Adèle, havde bragt i medgift, da de giftede sig. I mange år producerede vinhuset domaineaftappede champagner og vine, som man leverede til større firmaer i området. I 1955 udvidede Bertrand Leclerc (4. generation) og hustruen Jacqueline Briant familiens virksomhed til også at omfatte et ’négoce’, hvor man købte druer eller vine fra udvalgte nabo-producenter via faste aftaler med disse. Firmanavnet blev samtidigt ændret til ’Maison Leclerc Briant’, og man flyttede til de bygninger, som i dag stadig huser firmaet.
Bertrand Leclerc bliver stadig husket som den vinproducent i Champagne, der allerede i 1950’erne interesserede sig for en økologisk/biodynamisk produktion – længe forinden man havde defineret lovgivningen omkring disse dyrkningsmetoder. Sønnen Pascal overtog i 1980’erne faderens arbejde og igangsatte en omlægning til økologi/biodynamik på samtlige vinmarker, hvilket resulterede i en officiel økologisk godkendelse i 2004 og en efterfølgende biodynamisk godkendelse i 2008. Efter Pascals alt for tidlige død i 2010 blev firmaet i 2012 købt af et amerikansk ægtepar, som var meget fascinerede af domainets særlige historie og potentiale.
Champagne Leclerc Briant er med sine 14 hektarer vinmarker kendt som en af de første og mest innovative biodynamiske producenter i Champagne. Markerne er beliggende i Cumières, Hautvillers, Mareuil-sur-Aÿ, Bisseuil og Rilly la Montagne – de fleste af dem klassificeret som Grand Cru og 1. Cru.
Frédéric Zeimett, der allerede under tidligere ansættelser var kendt som bio-entusiast, leder i dag firmaet, assisteret af Ségolène Leclerc, 6. generation i familien bag Leclerc Briant. Firmaet har desuden i flere år sikret sig rådgivning fra ønolog og specialist i biodynamik, Hervé Jestin. Leclerc Briant supplerer druer af egen høst med druer fra en håndfuld faste producenter, som i tæt samarbejde med Frédéric Zeimett og hans team fortrinsvist dyrker deres marker biodynamisk. Man producerer ikke bare vine med respekt for naturen, man laver også champagner, som udtrykker områdets og vinmarkernes særlige karakterer under mottoet: Respekt og personlighed.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
I 2012, som var en fremragende årgang for Champagne, besluttede man hos Leclerc-Briant at indlede et eksperiment, som man længe havde haft gode tanker om: At modne champagne på bunden af havet! ”For ca. 2 mio. år siden var Champagne-området dækket af hav. Jordbunden, som vi dyrker vin på i dag, består af aflejringer fra havet, og vi tror på, at vores biodynamiskproducerede vine på én eller anden måde påvirkes af energien i jorden fra dengang. Det kunne være sjovt at se, hvordan vinene ville interagere med det levende havvands enorme energi og resonans” fortæller Leclerc-Briant.
Man allierede sig med firmaet Amphoris, som råder over 1 ha. af Atlanterhavets bund, ud for øen Ouessant, vest for Bretagnes kyst. For årgangen 2017 valgte Leclerc-Briant at sammensatte 1/3 Chardonnay-druer fra Bisseuil, 1/3 Pinot Noir fra Avenay-Val-d’Or og 1/3 Pinot Meunier fra Vrigny - alle tre varianter dyrket på jordbunde med et højt indhold af kridt, tilsvarende havbunden ved Ouessant-øen (Ushant på engelsk). Vinen blev aftappet i juli 2018 og degorgeret primo august 2021. I slutningen af august samme år blev flaskerne sænket ned på havbunden på 60 meters dybde, hvor trykket er det samme som i en flaske champagne (6 bar). Abyss blev hævet op på land primo juli 2022, efter at flaskerne i 10 mdr. havde været i kontakt med energien fra havbunden, vandbevægelserne i dybden, skaldyr, mikroorganismer mm.
Vinen har mange små, fine og vedvarende bobler, som umiddelbart giver varsel om en meget intens og sprød vin. I duften er Abyss utrolig koncentreret og kompleks, med masser af lækre detaljer. Samme stil fortsætter i smagen med masser af friskhed og cremede, frugtrige og en smule eksotiske nuancer, som giver denne usædvanlige champagne en fantastisk harmoni. Den slutter med fine toner af citrus, hvide ferskner og vilde roser samt en mineralitet og et let saltet touch, som er klassisk for Leclerc-Briant, og som kommer flot igennem her. En unik oplevelse! Perfekt til festlige lejligheder eller til mad, især sammen med skaldyr (fx kammuslinger eller østers) eller fisk (gerne grillet).
Aperitif
Fisk
Østers
Skaldyr
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle