360 View Image
2016 DE LA FINCA ØKO Raventos i Blanc, Conca del Riu Anoia,
  • Spanien
    Spanien
  • Indhold 150 cl
  • Alkohol 12%

De la Finca 2016, Conca del Riu Anoia, er lavet på 60% Xarel.lo, 30% Macabeo og 10% Parellada. Xarel.lo kommer fra marken Mirador del Serral, hvor vinstokkene er plantet i 1964,… Læs mere

Anmeldelser
Wine Enthusiast
Vinous
Guía Peñin
Guía Proensa
Jancis Robinson
Wine Spectator

549,00 DKK

På lager (4 stk.)

Raventos I Blanc

Selv om de aktuelle bygninger, der i dag danner rammen omkring firmaet Raventós i Blanc, først blev bygget i 1986, har familien lavet vin på stedet siden 1497 – i ikke mindre end 21 generationer! Vingården ligger i Sant Sadurni d’Anoia og midt i de 90 ha. vinmarker, som med tiden er blevet erhvervet af generationer i familien siden starten. Familien er ikke kun kendt for sine fremragende vine, men også for at være de absolut første til at lave cava i området – i 1872 med druer fra netop disse vinmarker.

I dag ledes firmaet af 21. generation, Pepe Raventós, som med sin visionære og samtidig traditionsbundne tankegang har formået yderligere at positionere vinhuset som et af Spaniens mest profilerede og kvalitetsorienterede, og for hvem terroir-drevne vine er et mantra. Bæredygtighed og cirkulær tankegang spiller ligeledes en meget stor rolle med vinmarker, skove, søer, floder og husdyr indgående i et lukket kredsløb.

Conca del Riu Anoia

Indhold Kommer snart

Raventos I Blanc

Selv om de aktuelle bygninger, der i dag danner rammen omkring firmaet Raventós i Blanc, først blev bygget i 1986, har familien lavet vin på stedet siden 1497 – i ikke mindre end 21 generationer! Vingården ligger i Sant Sadurni d’Anoia og midt i de 90 ha. vinmarker, som med tiden er blevet erhvervet af generationer i familien siden starten. Familien er ikke kun kendt for sine fremragende vine, men også for at være de absolut første til at lave cava i området – i 1872 med druer fra netop disse vinmarker.

I dag ledes firmaet af 21. generation, Pepe Raventós, som med sin visionære og samtidig traditionsbundne tankegang har formået yderligere at positionere vinhuset som et af Spaniens mest profilerede og kvalitetsorienterede, og for hvem terroir-drevne vine er et mantra. Bæredygtighed og cirkulær tankegang spiller ligeledes en meget stor rolle med vinmarker, skove, søer, floder og husdyr indgående i et lukket kredsløb.

Conca del Riu Anoia

Indhold Kommer snart
Wine Enthusiast
Vinous
Guía Peñin
Guía Proensa
Jancis Robinson
Wine Spectator

Om produktet

De la Finca 2016, Conca del Riu Anoia, er lavet på 60% Xarel.lo, 30% Macabeo og 10% Parellada. Xarel.lo kommer fra marken Mirador del Serral, hvor vinstokkene er plantet i 1964, mens Macabeo (plantet i 1994) og Parellada (plantet ligeledes i 1994) kommer fra La Barbera. Man praktiserer en naturlig bundfældning uden filtrering inden presning. Efter gæringen bliver ”basisvinen” modnet i 6 måneder på sit ”lie” (bundfald) i rustfrie ståltanke og derefter gæret i 30 mdr. på flaske efter Méthode Traditionelle teknikken. Der tilsættes ingen sukkerlikør efter degorgering, og vinen er derfor i den tørre ende.

Alt er intenst og dog harmonisk i denne vin. I duften finder man en kombination af citrustoner med nuancer af ristet brød og smør. Med lidt iltning kommer der også toner af eksotiske frugter. I smagen eksploderer vinen nærmest i munden med komplekse og frembrusende frugttoner først, men vinen viser også friskhed, sprødhed og finesse – med diskrete, mineralske toner. Brug den som aperitif eller til et måltid sammen med skaldyr- eller fiskeretter med cremede saucer eller til ost (gratineret).

Specifikationer

Varenr

09303621645

Årgang

2016

Land

Spanien
Spanien

Indhold

150 cl

Alkohol

12%

Druesammensætning

20% Macabeo (Viura), 10% Parellada, 70% Xarel lo

Hent produktark

Download PDF

Er du fyldt 18 år

Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle