360 View Image
FINO, ØKO Piedra Luenga, Bodegas Robles, Montilla-Moriles
  • Spanien
    Spanien
  • Indhold 50 cl
  • Alkohol 15%

Piedra Luenga Fino har lagret i to år på amerikanske træfade og under det karakteristiske flor-lag, der beskytter mod oxidering. Vinen har via det unikke "solera"-system… Læs mere

Anmeldelser

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

199,00 DKK

På lager (100+.)

Bodegas Robles

Bodegas Robles blev grundlagt i 1927 af ægteparret Antonio José og Pilar Robles. De var flyttet til Córdoba i deres søgen efter at kunne fremdyrke de bedste druer til produktion af højkvalitetshedvine, og søgningen endte i Sierra de Montilla. Her erhvervede de i et af de bedste produktionsområder parceller i markerne Toledana, Canillo, Cabriñana og Cañada del Navarro.

I 1975 blev de nuværende faciliteter i udkanten af Montilla opført af deres søn, Francisco Robles, og i slutningen af halvfemserne tog tredje (og den aktuelle) generation over, repræsenteret ved søskendeparret Pilar og Francisco Robles. De besluttede samtidig at overgå til økologisk/vegansk produktion, hvilket var en meget markant beslutning, da de dermed var de første i verden til at sende en certificeret økologisk hedvin på markedet. Herudover besluttede de også, at vingårdens naturlige gærstammer skulle anvendes i gæringsprocessen for at fremme personligheden og kompleksiteten i vinene, hvilket på det tidspunkt ikke mange andre producenter i området gjorde.

I markerne anvendes bunddække, der bl.a. omfatter kløver, valmuer og bælgplanter. Det frigiver nødvendige næringsstoffer på det optimale tidspunkt i forhold til såvel at sikre vinstokkene en sund og frugtbar vækst som at udvikle aromastofferne i druerne. Det tiltrækker også gavnlige insekter, der bekæmper skadedyr og forhindrer jorderosion.

Bodegas Robles har i mange år haft et forskningssamarbejde med universitetet i Córdoba og andre nationale og internationale forskningscentre i forhold til bl.a. at optimere de økologiske dyrkningsmetoder samt at tilpasse produktionen til de klimaforandringer, der til stadighed foregår. Deres ihærdige indsats i så henseende er da også blevet anerkendt af flere forskellige myndigheder og organisationer, hvilket talrige priser og udmærkelser vidner om.

Indhold Kommer snart

Bodegas Robles

Bodegas Robles blev grundlagt i 1927 af ægteparret Antonio José og Pilar Robles. De var flyttet til Córdoba i deres søgen efter at kunne fremdyrke de bedste druer til produktion af højkvalitetshedvine, og søgningen endte i Sierra de Montilla. Her erhvervede de i et af de bedste produktionsområder parceller i markerne Toledana, Canillo, Cabriñana og Cañada del Navarro.

I 1975 blev de nuværende faciliteter i udkanten af Montilla opført af deres søn, Francisco Robles, og i slutningen af halvfemserne tog tredje (og den aktuelle) generation over, repræsenteret ved søskendeparret Pilar og Francisco Robles. De besluttede samtidig at overgå til økologisk/vegansk produktion, hvilket var en meget markant beslutning, da de dermed var de første i verden til at sende en certificeret økologisk hedvin på markedet. Herudover besluttede de også, at vingårdens naturlige gærstammer skulle anvendes i gæringsprocessen for at fremme personligheden og kompleksiteten i vinene, hvilket på det tidspunkt ikke mange andre producenter i området gjorde.

I markerne anvendes bunddække, der bl.a. omfatter kløver, valmuer og bælgplanter. Det frigiver nødvendige næringsstoffer på det optimale tidspunkt i forhold til såvel at sikre vinstokkene en sund og frugtbar vækst som at udvikle aromastofferne i druerne. Det tiltrækker også gavnlige insekter, der bekæmper skadedyr og forhindrer jorderosion.

Bodegas Robles har i mange år haft et forskningssamarbejde med universitetet i Córdoba og andre nationale og internationale forskningscentre i forhold til bl.a. at optimere de økologiske dyrkningsmetoder samt at tilpasse produktionen til de klimaforandringer, der til stadighed foregår. Deres ihærdige indsats i så henseende er da også blevet anerkendt af flere forskellige myndigheder og organisationer, hvilket talrige priser og udmærkelser vidner om.

Indhold Kommer snart

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

Om produktet

Piedra Luenga Fino har lagret i to år på amerikanske træfade og under det karakteristiske flor-lag, der beskytter mod oxidering. Vinen har via det unikke "solera"-system efterfølgende gennemgået en kontrolleret aldringsproces.

Fino adskiller sig fra alle øvrige "sherry"-typer ved dens tørhed og lyse farve. Den er på samme tid både meget potent men også meget frisk og ungdommelig i stilen med dens aromaer af frisk frugt og florale toner tilsat letristede noter af mandel og fad.

Perfekt som aperitif, men prøv den også til skaldyr, sushi, sashimi og diverse supper. Det er samtidig en af de sjældne vine, som fuldt ud kan serveres til retter, der indeholder eddike.

Specifikationer

Varenr

06370510025

Årgang

0

Land

Spanien
Spanien

Indhold

50 cl

Alkohol

15%

Druesammensætning

Pedro Ximénez

Hent produktark

Download PDF

Er du fyldt 18 år

Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle