Fixin Rouge ”Terres Brunes” fra Huguenot er lavet af Pinot Noir-druer fra økologiskdyrkede parceller i nabo-vinmarkerne ”Aux Petits Crais” og ”Les Échalais” i den nordlige del af… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
1.099,00 DKK
Familien Huguenot producerede vin i Marsannay allerede inden den franske revolution i 1789, så nogle af de aktuelle vinmarker har været dyrket af den samme familie i 10 generationer og i mere end 200 år. Det kan man kalde kontinuitet! Ejendommen fik nogenlunde sin aktuelle størrelse i slutningen af 1960’erne, hvor Jean-Louis og Eliane Huguenot – forældrene til den nuværende ejer, Philippe Huguenot – øgede familiens vinmarksbesiddelser fra 5 til 23 ha. De enkelte parceller fordeler sig i dag i kommunerne (villages) Marsannay, Fixin og Gevrey-Chambertin og herunder i sidstnævnte en lille parcel i Grand Cru ”Charmes-Chambertin” som toppen af kransekagen.
Philippe arbejdede i flere år sammen med sin far, inden han fuldførte en uddannelse i ønologi og efterfølgende overtog vingården i 1993. Allerede i faderens tid påbegyndtes en gradvis omstilling til økologisk produktion. I 2007 var man nået til en økologisk produktion på 50% af ejendommen, og med årgang 2013 opnåede man på Domaine Huguenot en 100% økologisk certificering af hele produktionen (i dag ca. 120.000 flasker årligt).
Vinene fra Domaine Huguenot kombinerer på bedste vis den klassiske bourgognestil med den mere moderne – de er på en gang yderst elegante, komplekse og finessefyldte men samtidig mørke, fyldige og koncentrerede.
Familien Huguenot producerede vin i Marsannay allerede inden den franske revolution i 1789, så nogle af de aktuelle vinmarker har været dyrket af den samme familie i 10 generationer og i mere end 200 år. Det kan man kalde kontinuitet! Ejendommen fik nogenlunde sin aktuelle størrelse i slutningen af 1960’erne, hvor Jean-Louis og Eliane Huguenot – forældrene til den nuværende ejer, Philippe Huguenot – øgede familiens vinmarksbesiddelser fra 5 til 23 ha. De enkelte parceller fordeler sig i dag i kommunerne (villages) Marsannay, Fixin og Gevrey-Chambertin og herunder i sidstnævnte en lille parcel i Grand Cru ”Charmes-Chambertin” som toppen af kransekagen.
Philippe arbejdede i flere år sammen med sin far, inden han fuldførte en uddannelse i ønologi og efterfølgende overtog vingården i 1993. Allerede i faderens tid påbegyndtes en gradvis omstilling til økologisk produktion. I 2007 var man nået til en økologisk produktion på 50% af ejendommen, og med årgang 2013 opnåede man på Domaine Huguenot en 100% økologisk certificering af hele produktionen (i dag ca. 120.000 flasker årligt).
Vinene fra Domaine Huguenot kombinerer på bedste vis den klassiske bourgognestil med den mere moderne – de er på en gang yderst elegante, komplekse og finessefyldte men samtidig mørke, fyldige og koncentrerede.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Fixin Rouge ”Terres Brunes” fra Huguenot er lavet af Pinot Noir-druer fra økologiskdyrkede parceller i nabo-vinmarkerne ”Aux Petits Crais” og ”Les Échalais” i den nordlige del af kommunen, og nabo-vinmarkerne ”En Coton” og ”Les Portes-Feuilles” i den sydlige del. Vinstokkene er mellem 45 og 55 år gamle og vokser på en brun undergrund (hvoraf vinens navn ”Brune jord” – Terres Brunes på fransk) af primært ler og silt. Parcellerne ligger alle ved foden af skråningen og vender mod øst og sydøst. Beliggenheden i både den nordlige og den sydlige del af kommunen giver en god stilsammensætning, med såvel aromatiske og frugtige vine som vine i Fixins klassiske og mere strukturerede stil.
Plukningen og transporten af druerne foregår i små kasser, med en yderligere selektering på et sorteringsbord ved ankomsten til kælderen samt en delvis afstikning og en skånsom masning. Efter en kold skindmacerering i gæringskar for at udtrække så meget aroma, farve og smag som muligt, gæres vinen spontant på ståltank. Efter presningen foregår den malolaktiske gæring og modningen i 12-15 måneder (separat vinificering af parcellerne), i træfade af forskellig størrelse og fra forskellige bødkere. Alle fade har dog det til fælles, at de er lavet af hårdt egetræ og er medium brændte. Under hele processen tager man hensyn til månens cyklus, ifølge biodynamiske principper.
Nøgleordene for denne vin er: Elegance og race! Det er en vin, som både i duft og smag giver meget fra sig med modne nuancer af kølige, røde kirsebær, vilde hindbær og krydderier samt en friskhed og sprødhed, som gør den meget harmonisk. Opfattelsen af, at Fixin-vine er tunge og lidt aggressive bliver virkeligt gjort til skamme her. En Fixin i særklasse! Server den til svinekød, fuglevildt, oksekød og lam. Prøv den også til and eller til oste som fx Epoisse eller Comté. Serveringstemperatur: 13-15°C.
Fuglevildt
Kalv
Lam
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle