Eau-de-Vie'enFramboise (hindbær) er en af de mest delikate frugt-brændevine. De vilde bær skal helst plukkes om morgenen, hvis man skal fange alle de sarte aromaer. Oprindeligt… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
449,00 DKK
Ifølge lokale arkiver i Husseren-les-Chateaux havde familierne i Kuentz-Bas deres første vinaktiviteter her i 1795. Med mere end 200 års erfaring og et stort fokus på kvalitet samt 12 ha. vinmarker i et af de allerbedste områder i det sydlige Alsace, er det et vinhus, der altid har nydt høj anseelse. Vinmarkerne ligger primært mellem Husseren-les-Châteaux (Alsaces højest beliggende vinproducerende landsby) og nabolandsbyen Eguisheim (bl.a. Grand Cru Eichberg og Pfersigberg), men også i Ingersheim (Grand Cru Florimont) og i Ribeauvillé (Grand Cru Kirchberg og Geisberg) har Kuentz-Bas nogle af sine mest betydende vinmarker, som tilmed hører til blandt de absolut bedste i Alsace.
I 2004 overtog familiefirmaet Jean-Baptiste Adam i Ammerschwihr driften af Kuentz-Bas, og samtidig gik man over til biodynamisk dyrkning på alle husets marker. Den officielle godkendelse (Demeter) opnåede man 3 år senere i 2007.
Den fornemmeste vinserie hos Kuentz-Bas hedder ”Trois Châteaux” (opkaldt efter de tre slotsruiner på toppen af bjerget bag Husseren-les Châteaux), og disse vine er udelukkende frembragt på druer fra egne marker. I denne serie laver huset en bred vifte af vine, som har potentiale til henlæggelse i nogle år, og som især i Grand Cru-udgaverne er med til at sætte de højeste standarder for alle vine i Alsace.
I serierne ”La 4ème Tour” og ”Mosaïk” findes både konventionelle, økologiske og biodynamiske vine, som dels er lavet på druer fra egne marker, dels på druer fra faste drueleverandører i området. Det er generelt vine, som besidder de herlige klassiske dyder fra Alsace og som kan nydes i deres ungdom.
Ifølge lokale arkiver i Husseren-les-Chateaux havde familierne i Kuentz-Bas deres første vinaktiviteter her i 1795. Med mere end 200 års erfaring og et stort fokus på kvalitet samt 12 ha. vinmarker i et af de allerbedste områder i det sydlige Alsace, er det et vinhus, der altid har nydt høj anseelse. Vinmarkerne ligger primært mellem Husseren-les-Châteaux (Alsaces højest beliggende vinproducerende landsby) og nabolandsbyen Eguisheim (bl.a. Grand Cru Eichberg og Pfersigberg), men også i Ingersheim (Grand Cru Florimont) og i Ribeauvillé (Grand Cru Kirchberg og Geisberg) har Kuentz-Bas nogle af sine mest betydende vinmarker, som tilmed hører til blandt de absolut bedste i Alsace.
I 2004 overtog familiefirmaet Jean-Baptiste Adam i Ammerschwihr driften af Kuentz-Bas, og samtidig gik man over til biodynamisk dyrkning på alle husets marker. Den officielle godkendelse (Demeter) opnåede man 3 år senere i 2007.
Den fornemmeste vinserie hos Kuentz-Bas hedder ”Trois Châteaux” (opkaldt efter de tre slotsruiner på toppen af bjerget bag Husseren-les Châteaux), og disse vine er udelukkende frembragt på druer fra egne marker. I denne serie laver huset en bred vifte af vine, som har potentiale til henlæggelse i nogle år, og som især i Grand Cru-udgaverne er med til at sætte de højeste standarder for alle vine i Alsace.
I serierne ”La 4ème Tour” og ”Mosaïk” findes både konventionelle, økologiske og biodynamiske vine, som dels er lavet på druer fra egne marker, dels på druer fra faste drueleverandører i området. Det er generelt vine, som besidder de herlige klassiske dyder fra Alsace og som kan nydes i deres ungdom.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Eau-de-Vie'enFramboise (hindbær) er en af de mest delikate frugt-brændevine. De vilde bær skal helst plukkes om morgenen, hvis man skal fange alle de sarte aromaer. Oprindeligt var den forbeholdt adelen, da de vilde bær var sjældne. Man skal bruge ca. 8 kg. frugter for at destillere en liter brændevin (100% i alkohol). Efter destilleringen bør hindbær-brændevinen modnes på keramik eller glas-beholder eller på tank, men når den er aftappet har den bedst af at blive drukket indenfor 2-3 år, mens den stadig har sin friskhed og charme. Den skal helst nydes en smule afkølet (6-8 grader).Servering: Nogle foretrækker at servere frugt-brændevine i ballon-glas (store Cognac-glas), som er afkølede med et par isterninger, mens andre foretrækker at forvarme glasset i deres hænder. Kulden får som regel de frugtrige aromaer og de velouragtige nuancer mere frem, mens tungere og mere krydrede aromaer ofte har bedst af lidt varme.
Dessert
Drinks
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle