Vinen er lavet på 100% Riesling-druer fra en af de allerbedste "Grand Cru"-vinmarker i distriktet, nemlig Erste Lage VDP-vinmarken Nieder-Flörsheimer Frauenberg. Den syd-østvendte… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
199,00 DKK 299,00 DKK
Familien Geil i Bermersheim har i ca. 300 år lavet vin i Rheinhessen efter traditioner, som er blevet overført fra generation til generation. Vinhuset placeres i dag blandt eliten af vinproducenterne i området – ikke mindst siden sønnen Florian R. Geil sluttede sig til sin fader Rudolf. Efter en seriøs vinuddannelse og en lang praktik på Domaine Méo-Camuzet i Bourgogne, har Florian formået at give kvaliteten på vinene et indiskutabelt ryk opad.
Vægten hos Weingut Geils har altid været lagt på Riesling foruden de oprindeligt burgundiske druesorter Chardonnay, Grauer Burgunder og Spätburgunder, som efter sønnens involvering og dennes praktikforløb ikke overraskende har fået tildelt endnu større opmærksomhed.
Ejendommen består i dag af 14 ha. vinmarker, som er beplantede med 72% hvidvinsdruer og 28% røde, og vinstokke som er op til 55 år gamle. En præcis analyse af jordbunden og terroir’et på de forskellige parceller har været afgørende i forhold til at plante de rette druer på de rette parceller. ”Vinen laves primært i vinmarken” er familiens motto.
Manuelt arbejde og en skrap selektering af klaserne under væksten og under høsten, er yderligere med til at højne kvaliteten. Vinificerings-filosofien er veldefineret og enkel: Ingen anvendelse af pumper i processen, lange, kølige gæringer, meget let eller ingen filtrering. Resultatet af anstrengelserne er et imponerende udvalg af vine, der løbende præmieres som de bedste i Rheinhessen og i hele Tyskland.
Familien Geil i Bermersheim har i ca. 300 år lavet vin i Rheinhessen efter traditioner, som er blevet overført fra generation til generation. Vinhuset placeres i dag blandt eliten af vinproducenterne i området – ikke mindst siden sønnen Florian R. Geil sluttede sig til sin fader Rudolf. Efter en seriøs vinuddannelse og en lang praktik på Domaine Méo-Camuzet i Bourgogne, har Florian formået at give kvaliteten på vinene et indiskutabelt ryk opad.
Vægten hos Weingut Geils har altid været lagt på Riesling foruden de oprindeligt burgundiske druesorter Chardonnay, Grauer Burgunder og Spätburgunder, som efter sønnens involvering og dennes praktikforløb ikke overraskende har fået tildelt endnu større opmærksomhed.
Ejendommen består i dag af 14 ha. vinmarker, som er beplantede med 72% hvidvinsdruer og 28% røde, og vinstokke som er op til 55 år gamle. En præcis analyse af jordbunden og terroir’et på de forskellige parceller har været afgørende i forhold til at plante de rette druer på de rette parceller. ”Vinen laves primært i vinmarken” er familiens motto.
Manuelt arbejde og en skrap selektering af klaserne under væksten og under høsten, er yderligere med til at højne kvaliteten. Vinificerings-filosofien er veldefineret og enkel: Ingen anvendelse af pumper i processen, lange, kølige gæringer, meget let eller ingen filtrering. Resultatet af anstrengelserne er et imponerende udvalg af vine, der løbende præmieres som de bedste i Rheinhessen og i hele Tyskland.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Vinen er lavet på 100% Riesling-druer fra en af de allerbedste "Grand Cru"-vinmarker i distriktet, nemlig Erste Lage VDP-vinmarken Nieder-Flörsheimer Frauenberg. Den syd-østvendte skråning, som marken ligger på, er godt beskyttet mod vind og regn fra vest. Her finder man lag af kalkmergel og ren kalk, med stor koncentration af skaldyrs-forsteninger øverst i jorden, og længere nede klipper af rød sandsten. Det siges, at det er netop sandsten, som er med til at give Riesling-vinene derfra deres udprægede mineralske stil.
De 28 år gamle vinstokke på den parcel, som bruges til denne vin, får en luksusbehandling med en næsten halvering af klaserne under den "grønne høst" i juli, og en fjernelse af bladene omkring druerne midt i august, for at øge eksponeringen mod solen. Umiddelbart inden høsten i september går man rækkerne igennem og fjerner manuelt de dårligt udviklede druer på hver klase. Dette giver en ekstrem lav vinproduktion på 30 h./ha., men til gengæld en utrolig kompleks, aromatisk og koncentreret vin.
Efter en afstilkning bliver druerne skånsomt presset, og mosten gæres ganske langsomt på klassiske, ovale træfade, helt til midten af januar. Derefter bliver vinen modnet med sit bundfald ("sur lie") til slutningen af juni. Vinen aftappes efter en naturlig bundfældning og uden filtrering.
Frauenberg Riesling har en flot, intens, gylden farve. Den dybe, fyldige og æteriske duft giver nuancer af modne abrikoser, mirabeller, mango og grape samt fede urtetoner i baggrunden. Smagen er kødfuld, mineralsk og velouragtig, men udvikler sig hurtigt mod friskere toner af citrus, lindeblomt og en smule mynte. Det er koncentrationen og mineraliteten, som vinder til sidst. En stor Riesling!
Asiatisk
Fisk
Skaldyr
Sushi
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle