Vinen er lavet på 100% Spätburgunder-druer (en af de ældste druesorter i Tyskland) fra Gundersheimer Höllenbrand, en af de bedste vinmarker i Rheinhessen og i hvert fald en af de… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
255,00 DKK
Familien Geil i Bermersheim har i ca. 300 år lavet vin i Rheinhessen efter traditioner, som er blevet overført fra generation til generation. Vinhuset placeres i dag blandt eliten af vinproducenterne i området – ikke mindst siden sønnen Florian R. Geil sluttede sig til sin fader Rudolf. Efter en seriøs vinuddannelse og en lang praktik på Domaine Méo-Camuzet i Bourgogne, har Florian formået at give kvaliteten på vinene et indiskutabelt ryk opad.
Vægten hos Weingut Geils har altid været lagt på Riesling foruden de oprindeligt burgundiske druesorter Chardonnay, Grauer Burgunder og Spätburgunder, som efter sønnens involvering og dennes praktikforløb ikke overraskende har fået tildelt endnu større opmærksomhed.
Ejendommen består i dag af 14 ha. vinmarker, som er beplantede med 72% hvidvinsdruer og 28% røde, og vinstokke som er op til 55 år gamle. En præcis analyse af jordbunden og terroir’et på de forskellige parceller har været afgørende i forhold til at plante de rette druer på de rette parceller. ”Vinen laves primært i vinmarken” er familiens motto.
Manuelt arbejde og en skrap selektering af klaserne under væksten og under høsten, er yderligere med til at højne kvaliteten. Vinificerings-filosofien er veldefineret og enkel: Ingen anvendelse af pumper i processen, lange, kølige gæringer, meget let eller ingen filtrering. Resultatet af anstrengelserne er et imponerende udvalg af vine, der løbende præmieres som de bedste i Rheinhessen og i hele Tyskland.
Familien Geil i Bermersheim har i ca. 300 år lavet vin i Rheinhessen efter traditioner, som er blevet overført fra generation til generation. Vinhuset placeres i dag blandt eliten af vinproducenterne i området – ikke mindst siden sønnen Florian R. Geil sluttede sig til sin fader Rudolf. Efter en seriøs vinuddannelse og en lang praktik på Domaine Méo-Camuzet i Bourgogne, har Florian formået at give kvaliteten på vinene et indiskutabelt ryk opad.
Vægten hos Weingut Geils har altid været lagt på Riesling foruden de oprindeligt burgundiske druesorter Chardonnay, Grauer Burgunder og Spätburgunder, som efter sønnens involvering og dennes praktikforløb ikke overraskende har fået tildelt endnu større opmærksomhed.
Ejendommen består i dag af 14 ha. vinmarker, som er beplantede med 72% hvidvinsdruer og 28% røde, og vinstokke som er op til 55 år gamle. En præcis analyse af jordbunden og terroir’et på de forskellige parceller har været afgørende i forhold til at plante de rette druer på de rette parceller. ”Vinen laves primært i vinmarken” er familiens motto.
Manuelt arbejde og en skrap selektering af klaserne under væksten og under høsten, er yderligere med til at højne kvaliteten. Vinificerings-filosofien er veldefineret og enkel: Ingen anvendelse af pumper i processen, lange, kølige gæringer, meget let eller ingen filtrering. Resultatet af anstrengelserne er et imponerende udvalg af vine, der løbende præmieres som de bedste i Rheinhessen og i hele Tyskland.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Vinen er lavet på 100% Spätburgunder-druer (en af de ældste druesorter i Tyskland) fra Gundersheimer Höllenbrand, en af de bedste vinmarker i Rheinhessen og i hvert fald en af de allerbedste parceller hos Weingut Geils. Vinmarken vender mod syd, og sammen med dens meget kalkholdige undergrund giver den perfekte grobetingelser for Spätburgunder.
Navnet "Frühwerk" ("Tidlig værk") kommer af, at vinstokkene kun har produceret druer siden 2016, og må derfor betragtes som ganske unge! Men denne klon af Pinot Noir, som stammer fra Bourgogne, giver allerede imponerende, faste og kødfulde druer, med masser af aroma og smag. Her er der ingen behov for "grøn høst" eller selektering, da udbyttet er helt nede på ca. 30 hl./ha. Kvaliteten er allerede forbavsende høj.
Efter afstilkningen bliver druerne gæret i åbne gæringskar af træ, og efter presningen gennemgår vinen en malolaktisk gæring ligeledes på træfade og uden forudgående filtrering. Til sidst modnes vinen i 18 måneder på nye barriques. Vinen aftappes efter en naturlig bundfældning og uden filtrering.
Vinen må gerne stå lidt i glasset - eller idéelt set iltes lidt på karaffel inden servering. Derved afslører vinen sin frugtrige og aromatiske stil med sprøde toner af kirsebær, blodappelsin, granatæble og en smule violer. Smagen er forbavsende kraftig, med lækre, saftige og krydrede nuancer og en mineralitet, som giver en god finish. Træet er flot integreret i frugten og giver kun mere fedme og kompleksitet. Perfekt til gris, kalv, and, fuglevildt samt til fyldige pastaretter og ostgratinerede retter.
Fisk
Skaldyr
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle