Klemt inde mellem 1. Cru Champonnet og 1. Cru Clos du Chapitre, ligger 1. Cru-marken Craipillot (i alt 2,7 ha., fra fransk ”Craie”, som betyder kridt). Craipillot ligger ved… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
1.855,00 DKK
Brødrene Emmanuel & Frédéric Humbert stod begge i sin tid i lære hos deres legendariske onkel og nabo, Bernard Dugat (Domaine Dugat-Py), og var således i 1989 godt klædt på til at overtage familiens vingård efter deres forældre. Brødrene udgjorde 4. generation på ejendommen og foruden at videreføre de solide familietraditioner, høstede de også gennem alle årene nye erfaringer og eksperimenterede i nye metoder og teknikker på vingården og dets 6 ha. vinmarker.
I 2018 gik Frédéric på pension og overlod pladsen til sin søn, Pierre Yves, som forinden i 6 år havde høstet meget værdifulde erfaringer hos ”kongen af Gevrey-Chambertin” – Domaine Armand Rousseau. Nu danner han så makkerpar med sin onkel, Emmanuel, hvilket samtidig har medført en mindre ændring i Domaine-navnet, så det fra 2018 blot hedder Domaine Humbert.
På Domaine Humbert foregår mange processer manuelt: Pløjning, beskæring, grøn høst, fjernelse af blade eller grene i den sidste fase af modningen. Nøgleordene er præcision og omhu – druerne skal opnå en perfekt modning og en stor koncentration. Man bruger for de fleste vines vedkommende en 3-6 dages kølig skindmacerering for at undgå bitre tanniner inden gæringen, og der benyttes for det meste fade af eg fra Châtillonnais i Bourgogne (nordvest for Dijon).
Domaine Humbert anses fortsat som en af de mest betydningsfulde producenter i Gevrey-Chambertin, og deres vine, som er meget fyldige og mørke med stor harmoni og finesse, findes i dag på nogle af de bedste restaurant-vinkort i verden.
Brødrene Emmanuel & Frédéric Humbert stod begge i sin tid i lære hos deres legendariske onkel og nabo, Bernard Dugat (Domaine Dugat-Py), og var således i 1989 godt klædt på til at overtage familiens vingård efter deres forældre. Brødrene udgjorde 4. generation på ejendommen og foruden at videreføre de solide familietraditioner, høstede de også gennem alle årene nye erfaringer og eksperimenterede i nye metoder og teknikker på vingården og dets 6 ha. vinmarker.
I 2018 gik Frédéric på pension og overlod pladsen til sin søn, Pierre Yves, som forinden i 6 år havde høstet meget værdifulde erfaringer hos ”kongen af Gevrey-Chambertin” – Domaine Armand Rousseau. Nu danner han så makkerpar med sin onkel, Emmanuel, hvilket samtidig har medført en mindre ændring i Domaine-navnet, så det fra 2018 blot hedder Domaine Humbert.
På Domaine Humbert foregår mange processer manuelt: Pløjning, beskæring, grøn høst, fjernelse af blade eller grene i den sidste fase af modningen. Nøgleordene er præcision og omhu – druerne skal opnå en perfekt modning og en stor koncentration. Man bruger for de fleste vines vedkommende en 3-6 dages kølig skindmacerering for at undgå bitre tanniner inden gæringen, og der benyttes for det meste fade af eg fra Châtillonnais i Bourgogne (nordvest for Dijon).
Domaine Humbert anses fortsat som en af de mest betydningsfulde producenter i Gevrey-Chambertin, og deres vine, som er meget fyldige og mørke med stor harmoni og finesse, findes i dag på nogle af de bedste restaurant-vinkort i verden.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Klemt inde mellem 1. Cru Champonnet og 1. Cru Clos du Chapitre, ligger 1. Cru-marken Craipillot (i alt 2,7 ha., fra fransk ”Craie”, som betyder kridt). Craipillot ligger ved indgangen til Combe de Lavaux-dalen, hvor undergrunden mest består af kalkaflejringssten, og hvor kølige vinde ofte betyder store temperaturforskelle. Dette giver som regel delikate og sprøde rødvine.
Efter en 3-6 dages kølig skindmacerering for at undgå bitre tanniner bliver vinen gæret på klassiske, åbne store træfade. Modningen foregår på fade af 228 l. (14-16 mdr., 50% nye) lavet af eg fra Châtillonnais i Bourgogne. Vinen er aftappet efter en naturlig dekantering og uden filtrering.
Gevrey-Chambertin 1. Cru ”Craipillot” har en delikat og sprød stil i duften, med nuancer af roser, vilde bær og milde krydderier. I smagen er vinen ret æterisk og silkeagtig, fint afrundet, velouragtig og moden. Den slutter med friskhed, charme og sarte toner af violer.
Brug den til fuglevildt, grillet kalv eller til rødt kød med skovsvampe og fx tyttebær.
Fuglevildt
Kalv
Lam
Okse
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle