Pladsholder
2023 GIVRY A VIGNE ROUGE 1er Cru, Domaine François Lumpp
  • Frankrig
    Frankrig
  • Indhold 75 cl
  • Alkohol 0%

Domaine François Lumpp ejer en parcel på 2,45 ha. på 1. Cru-marken ”A Vigne Rouge”, som ligger sydvest for selve landsbyen, ved foden af skråningen, i en højde af 259 m. En del af… Læs mere

Anmeldelser

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

549,00 DKK

Ikke på lager

Domaine Francois Lumpp

Brødrene Lumpp startede deres egen vingård i Givry i 1977 og arbejdede sammen indtil 1991. Den ene af brødrene, François, besluttede da at starte sit eget Domaine, hvorefter vinmarkerne blev delt. François Lumpps hustru, Isabelle, arbejdede oprindeligt som lærer i byen, men hun blev efterhånden så involveret i arbejdet på gården, at hun sidenhen kvittede jobbet. I 2014 blev sønnen Pierre medejer af Domainet, og siden er datteren Anne-Cécile også blevet tilknyttet teamet på vingården. I dag er i alt 9,5 ha. vinmarker tilhørende ejendommen, og selve vingården ligger i udkanten af byen Givry med bl.a. parcellen ”Le Pied du Clou” lige i baghaven. De øvrige parceller er fordelt på nogle af de bedste vinmarker i området, som f.eks. 1. Cru markerne ”La Brûlée”, Petit Marole, ”Clos du Cras Long” og ”A Vigne Rouge”.

Domaine François Lumpp betragtes i dag som en af de allerbedste vinproducenter i Givry og er således en reference i hele Côte Châlonnaise. Domainet nyder stor respekt i området for, sammen med en håndfuld andre producenter i distriktet, at have været med til at løfte vinene fra Givry op på et mere prestigiøst niveau og ud af den anonymitet, de før næsten druknede i.

I kælderen praktiseres en naturlig og langsom gæring med druernes egne gærceller, anvendelse af nøje udvalgte træfade (nye, 1 år og 2 år gamle), og så lidt filtrering som absolut mulig. Vinene får lov at hvile mellem alle processer i vinificeringen. Målet med disse anstrengelser er at fremme en god harmoni mellem druernes komplekse, aromatiske og frugtrige nuancer og karakteren af det lokale særpræg, således at vinene får både bid og struktur, men også charme og blødhed.

Givry

Indhold Kommer snart

Domaine Francois Lumpp

Brødrene Lumpp startede deres egen vingård i Givry i 1977 og arbejdede sammen indtil 1991. Den ene af brødrene, François, besluttede da at starte sit eget Domaine, hvorefter vinmarkerne blev delt. François Lumpps hustru, Isabelle, arbejdede oprindeligt som lærer i byen, men hun blev efterhånden så involveret i arbejdet på gården, at hun sidenhen kvittede jobbet. I 2014 blev sønnen Pierre medejer af Domainet, og siden er datteren Anne-Cécile også blevet tilknyttet teamet på vingården. I dag er i alt 9,5 ha. vinmarker tilhørende ejendommen, og selve vingården ligger i udkanten af byen Givry med bl.a. parcellen ”Le Pied du Clou” lige i baghaven. De øvrige parceller er fordelt på nogle af de bedste vinmarker i området, som f.eks. 1. Cru markerne ”La Brûlée”, Petit Marole, ”Clos du Cras Long” og ”A Vigne Rouge”.

Domaine François Lumpp betragtes i dag som en af de allerbedste vinproducenter i Givry og er således en reference i hele Côte Châlonnaise. Domainet nyder stor respekt i området for, sammen med en håndfuld andre producenter i distriktet, at have været med til at løfte vinene fra Givry op på et mere prestigiøst niveau og ud af den anonymitet, de før næsten druknede i.

I kælderen praktiseres en naturlig og langsom gæring med druernes egne gærceller, anvendelse af nøje udvalgte træfade (nye, 1 år og 2 år gamle), og så lidt filtrering som absolut mulig. Vinene får lov at hvile mellem alle processer i vinificeringen. Målet med disse anstrengelser er at fremme en god harmoni mellem druernes komplekse, aromatiske og frugtrige nuancer og karakteren af det lokale særpræg, således at vinene får både bid og struktur, men også charme og blødhed.

Givry

Indhold Kommer snart

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

Om produktet

Domaine François Lumpp ejer en parcel på 2,45 ha. på 1. Cru-marken ”A Vigne Rouge”, som ligger sydvest for selve landsbyen, ved foden af skråningen, i en højde af 259 m. En del af marken vender mod syd/sydvest og den anden del mod øst/sydøst. En diversitet, som giver dels en god eksponering mod solen, dels en kølighed, som altid betyder aromatiske og præcise vine. Undergrunden er klassisk for området med en høj koncentration af kalksten blandet med mergel (ler), noget som giver perfekte forhold til at producere Pinot Noir-vine, som både har styrke, bid og finesse.

Druerne høstes manuelt i små beholdere for at undgå knusning og oxydering under transporten til kælderen. Klaserne selekteres både under plukningen og på et sorteringsbord ved ankomsten til vinhuset. I kælderen praktiseres en naturlig og langsom gæring (med druernes egne gærceller) uden for megen indgriben under processen, anvendelse af nøje udvalgte træfade (nye, 1 år og 2 år gamle), og så lidt filtrering som muligt. Vinene får lov at hvile mellem alle processer. Målet med disse anstrengelser er at fremme en god harmoni mellem druernes komplekse, aromatiske og frugtrige nuancer og karakteren af det lokale særpræg, således at vinene får både bid og struktur, og charme og finesse.

Normalt vil man anbefale lidt modning for vinene fra ”A Vigne Rouge”, men François Lumpp er mester i at tilføre vinene rundhed og charme. Denne ”A Vigne Rouge” er således allerede ret åben og behagelig i sin ungdom, med god frugtkoncentration og en smule krydderier. I duften finder man modne toner af kirsebær, morbær og hvidt peber. Smagen er ligeledes ret afrundet og frugtrig, med toner af modne, vilde bær og sprøde, præcise tonet i den lange eftersmag. Hører absolut til blandt de bedste Côte-Chalonnaise rødvine! Server den til fjerkræ, kalv eller svinekød, gerne i gryderetter.

Specifikationer

Varenr

03604412335

Årgang

2023

Land

Frankrig
Frankrig

Indhold

75 cl

Alkohol

0%

Druesammensætning

Pinot Noir

Hent produktark

Download PDF

Er du fyldt 18 år

Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle