Som de fleste producenter i Bourgogne oplevede Domaine François Lumpp en nærmest katastrofal årgang i 2021. Det hele startede med en ekstrem varm vinter i begyndelse af året, som… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
529,00 DKK
Brødrene Lumpp startede deres egen vingård i Givry i 1977 og arbejdede sammen indtil 1991. Den ene af brødrene, François, besluttede da at starte sit eget Domaine, hvorefter vinmarkerne blev delt. François Lumpps hustru, Isabelle, arbejdede oprindeligt som lærer i byen, men hun blev efterhånden så involveret i arbejdet på gården, at hun sidenhen kvittede jobbet. I 2014 blev sønnen Pierre medejer af Domainet, og siden er datteren Anne-Cécile også blevet tilknyttet teamet på vingården. I dag er i alt 9,5 ha. vinmarker tilhørende ejendommen, og selve vingården ligger i udkanten af byen Givry med bl.a. parcellen ”Le Pied du Clou” lige i baghaven. De øvrige parceller er fordelt på nogle af de bedste vinmarker i området, som f.eks. 1. Cru markerne ”La Brûlée”, Petit Marole, ”Clos du Cras Long” og ”A Vigne Rouge”.
Domaine François Lumpp betragtes i dag som en af de allerbedste vinproducenter i Givry og er således en reference i hele Côte Châlonnaise. Domainet nyder stor respekt i området for, sammen med en håndfuld andre producenter i distriktet, at have været med til at løfte vinene fra Givry op på et mere prestigiøst niveau og ud af den anonymitet, de før næsten druknede i.
I kælderen praktiseres en naturlig og langsom gæring med druernes egne gærceller, anvendelse af nøje udvalgte træfade (nye, 1 år og 2 år gamle), og så lidt filtrering som absolut mulig. Vinene får lov at hvile mellem alle processer i vinificeringen. Målet med disse anstrengelser er at fremme en god harmoni mellem druernes komplekse, aromatiske og frugtrige nuancer og karakteren af det lokale særpræg, således at vinene får både bid og struktur, men også charme og blødhed.
Brødrene Lumpp startede deres egen vingård i Givry i 1977 og arbejdede sammen indtil 1991. Den ene af brødrene, François, besluttede da at starte sit eget Domaine, hvorefter vinmarkerne blev delt. François Lumpps hustru, Isabelle, arbejdede oprindeligt som lærer i byen, men hun blev efterhånden så involveret i arbejdet på gården, at hun sidenhen kvittede jobbet. I 2014 blev sønnen Pierre medejer af Domainet, og siden er datteren Anne-Cécile også blevet tilknyttet teamet på vingården. I dag er i alt 9,5 ha. vinmarker tilhørende ejendommen, og selve vingården ligger i udkanten af byen Givry med bl.a. parcellen ”Le Pied du Clou” lige i baghaven. De øvrige parceller er fordelt på nogle af de bedste vinmarker i området, som f.eks. 1. Cru markerne ”La Brûlée”, Petit Marole, ”Clos du Cras Long” og ”A Vigne Rouge”.
Domaine François Lumpp betragtes i dag som en af de allerbedste vinproducenter i Givry og er således en reference i hele Côte Châlonnaise. Domainet nyder stor respekt i området for, sammen med en håndfuld andre producenter i distriktet, at have været med til at løfte vinene fra Givry op på et mere prestigiøst niveau og ud af den anonymitet, de før næsten druknede i.
I kælderen praktiseres en naturlig og langsom gæring med druernes egne gærceller, anvendelse af nøje udvalgte træfade (nye, 1 år og 2 år gamle), og så lidt filtrering som absolut mulig. Vinene får lov at hvile mellem alle processer i vinificeringen. Målet med disse anstrengelser er at fremme en god harmoni mellem druernes komplekse, aromatiske og frugtrige nuancer og karakteren af det lokale særpræg, således at vinene får både bid og struktur, men også charme og blødhed.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Som de fleste producenter i Bourgogne oplevede Domaine François Lumpp en nærmest katastrofal årgang i 2021. Det hele startede med en ekstrem varm vinter i begyndelse af året, som medvirkede til en tidlig vækst og skydning på vinstokkene. Varmen blev afløst af hård frost (-6 til -9 grader den 7., 8. og 9. april), hvor en stor del af de spæde grene og skud døde. Senere kunne man konstatere en reduktion på ca. 50-88% af druerne i forhold til det normale. For at begrænse de umiddelbare skader på vinstokkene, og forhindre mere alvorligere skader senere på fx unge vinstokke, var vinproducenterne nødt til at mobilisere al deres kunnen.
Hos François Lumpp besluttede man således ikke at producere en række af de vine, som normalt kommer fra ”lieu-dit” eller 1. Cru vinmarker. I stedet indgik druerne i blandinger, som fx denne Givry Blanc 2021, der således er sammensat af Chardonnay-druer fra vinmarkerne ” Clos des Vignes Rondes”, ” Teppe de Chenèves”, 1. Cru ” Petite Marole” og 1. Cru ” Crausot”.
Druerne blev som sædvanligt høstet manuelt i små beholdere med en skrap selektering. De fik en naturlig og langsom gæring (med deres egne gærceller) i nøje udvalgte træfade (30% nye og resten 1 år og 2 år gamle), efterfulgt af en ganske let presning uden filtrering. Modningen foregik på samme fade i 12 måneder.
Selv om årgangen gav store udfordringer, er denne ”sammensatte” Givry Blanc 2021 fra François Lumpp en fremragende, kompleks og usædvanlig harmonisk vin. Allerede i duften fornemmer man både charme og koncentration, med sarte nuancer af hvidtjørneblomster, citrusfrugter, hvide ferskner, mandler og en smule mineralitet. Vinen eksploderer nærmest i munden, med en lækker sprødhed, struktur og fylde/fedme samt forførende nuancer af grønne og gule, eksotiske frugter. Den slutter meget harmonisk. En ægte Chardonnay i François Lumpp-stil! Perfekt til skaldyr og fisk samt lyst kød.
Fisk
Kalv
Kylling
Østers
Skaldyr
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle