Gran Reserva er lavet på Tempranillo (96%) og Graciano, som kommer fra to parceller nær Briones med vinstokke plantet i 1950 på den ene og i 1960 på den anden. Begge ligger i 550… Læs mere
549,00 DKK
Da Miguel Merino, efter i mange år at have hjulpet andre producenter med at eksportere deres vine, besluttede at realisere sin drøm om selv at producere vin, blev det i Rioja, han fandt stedet, der opfyldte alle hans ønsker. Han købte et gammelt hus i udkanten af Briones og efter mange år med restaurering af huset, bygning af nye kældre og beplantning af nye parceller, var han efterhånden blevet anerkendt som en af de mest seriøse producenter i området. Hans første årgang var 1994, men desværre blev 2021 hans sidste, da han pludseligt afgik ved døden kort efter, den var bragt i hus. Det er nu herefter Miguel Merinos søn, som også hedder Miguel, der viderefører faderens store projekt, så heldigvis er fremtiden sikret i forhold til at opretholde leverancen af disse top-kvalitetsvine.
Vinmarkerne udgør i dag næsten 13 ha., fordelt på 24 små parceller, og er beplantede med områdets mest klassiske druesorter: Tempranillo, Garnacha og Mazuelo samt en smule Viura og Garnacha Blanca. Jordbunden på markerne består hovedsageligt af kalksten, sand og ler, som er perfekt til netop disse druer.
Høsten foregår manuelt, og druerne lægges i små kasser for at undgå, at de bliver maste og dermed udsættes for oxidering. Efterfølgende bliver de hurtigt transporteret til kælderen, hvor der praktiseres en langsom, kølig gæring med druernes egne gærceller. Både den lange malolaktiske gæring og modningen foregår på amerikansk, fransk og ungarsk eg og varer i 10-25 måneder, afhængig af den enkelte vin.
Bodegas Miguel Merino producerer nogle af de fornemmeste vine, som Rioja-distriktet kan byde på. De er meget aromatiske, sprøde og harmoniske, samtidig med at de har områdets klassiske krydrede og kødfulde karakter.
Da Miguel Merino, efter i mange år at have hjulpet andre producenter med at eksportere deres vine, besluttede at realisere sin drøm om selv at producere vin, blev det i Rioja, han fandt stedet, der opfyldte alle hans ønsker. Han købte et gammelt hus i udkanten af Briones og efter mange år med restaurering af huset, bygning af nye kældre og beplantning af nye parceller, var han efterhånden blevet anerkendt som en af de mest seriøse producenter i området. Hans første årgang var 1994, men desværre blev 2021 hans sidste, da han pludseligt afgik ved døden kort efter, den var bragt i hus. Det er nu herefter Miguel Merinos søn, som også hedder Miguel, der viderefører faderens store projekt, så heldigvis er fremtiden sikret i forhold til at opretholde leverancen af disse top-kvalitetsvine.
Vinmarkerne udgør i dag næsten 13 ha., fordelt på 24 små parceller, og er beplantede med områdets mest klassiske druesorter: Tempranillo, Garnacha og Mazuelo samt en smule Viura og Garnacha Blanca. Jordbunden på markerne består hovedsageligt af kalksten, sand og ler, som er perfekt til netop disse druer.
Høsten foregår manuelt, og druerne lægges i små kasser for at undgå, at de bliver maste og dermed udsættes for oxidering. Efterfølgende bliver de hurtigt transporteret til kælderen, hvor der praktiseres en langsom, kølig gæring med druernes egne gærceller. Både den lange malolaktiske gæring og modningen foregår på amerikansk, fransk og ungarsk eg og varer i 10-25 måneder, afhængig af den enkelte vin.
Bodegas Miguel Merino producerer nogle af de fornemmeste vine, som Rioja-distriktet kan byde på. De er meget aromatiske, sprøde og harmoniske, samtidig med at de har områdets klassiske krydrede og kødfulde karakter.
Gran Reserva er lavet på Tempranillo (96%) og Graciano, som kommer fra to parceller nær Briones med vinstokke plantet i 1950 på den ene og i 1960 på den anden. Begge ligger i 550 m.o.h. på fattige, kalkholdige jordbunde og vender mod sydvest. Druerne sorteres meget kraftigt under høsten og transporteres til vingården i små kasser af ca. 15 kg. Her gennemgår de en yderligere sortering for kun at bruge de bedste bær.
Gæringen foregår på små ståltanke og efterfølges af en malolaktisk gæring. Efter en skånsom naturlig bundfældning er vinen derefter overført på nye barriques af fransk eg fra Allier, bygget af Murua Coopers. Modningen på disse nye fade varer i 24 måneder med en efterfyldning hver 6. måned. Derefter modnes vinen i yderligere 12 måneder i tidligere brugte fade. Efter aftapning er vinen modnet 2 år i kælderen.
Gran Reserva laves kun i de allerbedste årgange. Vinen er meget dyb i duften og samtidig nærmest kølig, med god bid. I smagen har den en god struktur og med iltningen i glasset kommer der masser af frugtnuancer, blommer, abrikoser og desuden intense toner af tobak, chokolade, nellike og kardemomme. Vinen har en lang, elegant eftersmag med god harmoni mellem de krydrede toner og frugtkarakteren.
Fremragende til vildtkød, okse og lam og kan sagtens klare retter serveret med mørke saucer, evt. med svampe eller med vilde bær. Vinen har godt af en iltning på karaffel inden servering - gerne 1-2 timer.
Fuglevildt
Kalv
Lam
Okse
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle