Grauer Burgunder ”Gutswein” laves på druer, som kommer fra 4 forskellige vinmarker omkring vingården i Betberg: En lille parcel, som er nærmest vingårdens baghave, en parcel mod… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
159,00 DKK
Weingut Rieger ligger i Buggingen-Betberg syd for Freiburg, i den sydlige del af Baden. Vinhuset har en lang tradition for vindyrkning, og i dag er ikke mindre en 4 generationer beskæftiget på stedet. Det sikrer en stabil kontinuitet i produktionen og en fortrolighed med de parceller, man dyrker vin på. Vinmarkerne dækker 14 hektarer, som alle er dyrket biodynamisk, hvorfor alle vine er både økologisk (Ecovin) og Demeter certificerede.
Man anvender områdets klassiske druesorter Grauburgunder (25% af beplantningen), Spätburgunder (25%), Gutedel (22%), Weissburgunder (10%), men også Chardonnay, Nobling, Regent, Muskateller, Gewürztraminer, Riesling, Müller-Thurgau, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon og Merlot. De ældste vinstokke på gården er ca. 50 år gamle.
Kælderen er udstyret med moderne vinificeringsudstyr, som er med til at give vinene den personlighed, finesse og kompleksitet, de er kendte for.
Weingut Rieger ligger i Buggingen-Betberg syd for Freiburg, i den sydlige del af Baden. Vinhuset har en lang tradition for vindyrkning, og i dag er ikke mindre en 4 generationer beskæftiget på stedet. Det sikrer en stabil kontinuitet i produktionen og en fortrolighed med de parceller, man dyrker vin på. Vinmarkerne dækker 14 hektarer, som alle er dyrket biodynamisk, hvorfor alle vine er både økologisk (Ecovin) og Demeter certificerede.
Man anvender områdets klassiske druesorter Grauburgunder (25% af beplantningen), Spätburgunder (25%), Gutedel (22%), Weissburgunder (10%), men også Chardonnay, Nobling, Regent, Muskateller, Gewürztraminer, Riesling, Müller-Thurgau, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon og Merlot. De ældste vinstokke på gården er ca. 50 år gamle.
Kælderen er udstyret med moderne vinificeringsudstyr, som er med til at give vinene den personlighed, finesse og kompleksitet, de er kendte for.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Grauer Burgunder ”Gutswein” laves på druer, som kommer fra 4 forskellige vinmarker omkring vingården i Betberg: En lille parcel, som er nærmest vingårdens baghave, en parcel mod øst kaldt "Neusetze", en parcel mod vest "Raiblinsbuck" (alle i subregionen Betberger Maltesergarten). Den 4. parcel ”Rumpf” ligger mod syd i Laufener Altenberg, og dens mørk og mere kompakt jordbund giver altid meget mineralitet til vinene.
Denne diversitet forklarer denne Grauer Burgunders usædvanlig kompleksitet og mineralitet. Parcellerne er alle dyrket efter biodynamiske principper. Efter en skånsom, lang presning starter gæringen på en kombination af ståltanke og store, ældre træfade spontant, med druernes egne gærceller. Der foretages løbende omrøringer (battonage), som giver større fedme og intensitet. Vinen er modnet i 6 mdr. på de samme beholdere og er kun ganske let filtreret ved aftapningen.
I duften finder man toner af melon, abrikos og lime. I munden har vinen en god balance mellem frugtsødme og struktur. Den slutter meget charmerende og en smule eksotisk. Server den til skaldyr, fisk, asiatiske retter og salat. Serveringstemperatur: 8°C
Asiatisk
Fisk
Salat
Skaldyr
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle