Grüner Veltliner Dechant er lavet på nogle af firmaets ældste vinstokke (i gnsn. ca. 45 år) fra Erste Lage-marken Ried Dechant, hvor udbyttet er begrænset til ca. 30 hl./ha. Duft-… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
299,00 DKK
Weingut Jurtschitsch hører til på vingården Sonnhof i Langenlois, et gammelt kloster fra det 16. århundrede, og som med sine 700 år gamle, oprindelige vinkældre er et af områdets flotteste vinhuse. Familien Jurtschitsch overtog Sonnhof i 1868, og råder i dag over 62 ha. vinmarker, og det er helt klart et af Østrigs førende vinhuse – såvel i forhold til kvalitet som kvantitet. Jurtschitsch er virkeligt et familieforetagende. De tre brødre, Edwin, Paul og Karl Jurtschitsch, som i mange år henholdsvis tog sig af dyrkning, vinificering og marketing, har nu overladt roret til den unge generation, repræsenteret ved Alwin og Stefanie Jurtschitsch. Efter færdiggørelsen af deres vinuddannelser arbejdede de i New Zealand, Australien og Frankrig, inden de returnerede til vingården i Langenlois.
Et af deres første tiltag var at gå over til økologisk dyrkning på alle deres marker, som både ligger på tung, lerholdig jord og på mere mineralholdige jorde ved Zöbinger Heiligenstein (hvor Riesling kommer fra). ”Den måde hvorpå vi behandler og dyrker vore vinmarker – med så naturlige teknikker som muligt – vil have en kæmpe indflydelse på de vine, som vores børn og børnebørn vil kunne producere på ejendommen i fremtiden”, siger man hos Jurtschitsch.
Vinguiden Gault Millau: ”Weingut Jurtschitsch er det mest spændende vinhus i Langenlois lige nu.”
Weingut Jurtschitsch hører til på vingården Sonnhof i Langenlois, et gammelt kloster fra det 16. århundrede, og som med sine 700 år gamle, oprindelige vinkældre er et af områdets flotteste vinhuse. Familien Jurtschitsch overtog Sonnhof i 1868, og råder i dag over 62 ha. vinmarker, og det er helt klart et af Østrigs førende vinhuse – såvel i forhold til kvalitet som kvantitet. Jurtschitsch er virkeligt et familieforetagende. De tre brødre, Edwin, Paul og Karl Jurtschitsch, som i mange år henholdsvis tog sig af dyrkning, vinificering og marketing, har nu overladt roret til den unge generation, repræsenteret ved Alwin og Stefanie Jurtschitsch. Efter færdiggørelsen af deres vinuddannelser arbejdede de i New Zealand, Australien og Frankrig, inden de returnerede til vingården i Langenlois.
Et af deres første tiltag var at gå over til økologisk dyrkning på alle deres marker, som både ligger på tung, lerholdig jord og på mere mineralholdige jorde ved Zöbinger Heiligenstein (hvor Riesling kommer fra). ”Den måde hvorpå vi behandler og dyrker vore vinmarker – med så naturlige teknikker som muligt – vil have en kæmpe indflydelse på de vine, som vores børn og børnebørn vil kunne producere på ejendommen i fremtiden”, siger man hos Jurtschitsch.
Vinguiden Gault Millau: ”Weingut Jurtschitsch er det mest spændende vinhus i Langenlois lige nu.”
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Grüner Veltliner Dechant er lavet på nogle af firmaets ældste vinstokke (i gnsn. ca. 45 år) fra Erste Lage-marken Ried Dechant, hvor udbyttet er begrænset til ca. 30 hl./ha. Duft- og smagskoncentrationen er derfor enorm, og vinen udtrykker virkelig Grüner Veltliners typisk karakter. Den økologiskdyrket vinmark ligger ved foden af bjerget og vender mod øst og sydøst. Den har derfor helt fra morgenstunden en optimal eksponering mod solen, samtidig med at bagvedliggende bjerge beskytter vinstokkene mod kolde nordlige vinde. Det giver druerne perfekte modningsforholde. Undergrunden består af dybe lag af løss, som er ekstremt rigt på næring, samt småsten, en sammensætning, som altid giver vinene en god harmoni mellem fedme, struktur og mineralitet.
Udfordringen i vinificeringen er at bevare netop den sarte balance mellem fedme og sprødhed. Det er fx vigtigt at høste druerne mens de stadig har deres syre i behold (lidt før fuld modning), at foretage en lang, kølig gæring på neutrale ståltanke. Derefter bliver vinen modnet i nogle måneder på sit ”lie” i brugte træfade af 2.000 l., som ikke præger vinen for meget.
Grüner Veltliner Dechant er en ekstrem koncentreret og fyldig vin, som ud over en pæn alkoholprocent (normalt ca. 13%) også har et godt bid, en flot tørhed og en meget kompleks og samtidig delikat karakter. Den egner sig fint til skaldyrsretter med kraftig fond eller til f.eks. grillede fisk. Prøv den også til gede- eller fåroste.
Fisk
Kylling
Skaldyr
Sushi
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle